Diplomatımızı şehit eden PKK’lı Mazlum Dağ'ı MİT yakaladı

Erbil’de diplomatımızı şehit eden PKK’lı Mazlum Dağ, Mahmur’daki terör kampına sığınacakken MİT tarafından yakalandı.

GİRİŞ 21.07.2019 07:33 GÜNCELLEME 21.07.2019 09:49
Bu Habere 98 Yorum Yapılmış

Irak’ın Erbil şehrinde diplomatımızı şehit eden HDP Milletvekili Dersim Dağ’ın ağabeyi, terörist Mazlum Dağ ile bir arkadaşı yakalandı. Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğu’nda görev yapan Osman Köse’nin şehit edildiği hain saldırıyı gerçekleştiren teröristin Mazlum Dağ olduğu tespit edildi. Mazlum Dağ hakkında derin bir araştırma yapan MİT, teröristin Diyarbakır nüfusuna kayıtlı olduğunu ve HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ’ın ağabeyi olduğunu belirledi. Kalleş saldırıdan 2 saat sonra Erbil’e giden Türk istihbarat yetkilileri, hemen çalışmalara başladı ve Mazlum Dağ ile aynı yerde çalışan 18 kişi ile Dağ’ın kız arkadaşı ve yakın arkadaşını takibe aldı.

 

 

MAHMUR KAMPINA KAÇACAKLARDI MİT YAKALADI

Terörist Dağ’ın bölücü örgüt PKK’nın saflarına katılacağı ihtimali üzerinde duran yetkililer, Erbil’in çıkışlarında büyük bir titizlikle kontroller yaptı. Bölgede 2 operasyon birden düzenlendi. İlk operasyonda suikastla ilgisi bulunan 2 terörist ele geçirildi. Bu teröristlerin verdiği ifadeler doğrultusunda istihbarat birimleri, ikinci operasyon için düğmeye bastı. Terör örgütü PKK’nın kamplarına katılmak üzere Erbil’den kaçmaya çalışan Mazlum Dağ ve kendisine yardım eden Dıjvar Mamend Yusuf' kod adlı  terörist M. Bisksız Erbil güvenlik birimleriyle Türk istihbarat birimlerinin ortak operasyonuyla Mahmur yolunda kıskıvrak yakalandı.

 

 

YORUMLAR 98
  • Serdengeçti 4 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi yakalayan biz! Bayrak reklamı yapan başkaları! Ha yakaladık ta ne oldu, hapiste yan gel yat!!! Kelleye kelleler, 1 dişe 32 diş alınmadıkça bu işler bitmez. Bize zarar veren şahısta "Temizlik" USÛL VE FÜRÛ' olarak yapılmalıdır!! Ama eskiye göre iyiyiz çok şükür.
    Cevapla
  • Yozgatlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Sağ istemiyoruz leşini istiyoruz. Önceden leşler sıra sıra dizilirdi öyle istiyoruz... Yüreğimize su serpilirdi öyle görünce...
    Cevapla
  • Alparslan 4 yıl önce Şikayet Et
    Yahu ailesinden Bir suç işlemiş birisi askerde rütbeli olamıyor ama milletvekili oluyor buna acil bi çözüm bulun.!!!
    Cevapla
  • suzeyu 4 yıl önce Şikayet Et
    asmak şart ama alıp apo gibi besleyecekler. Bu aşağılıklara kısas uygulanmalı ve ortadan kaldırılmalı.
    Cevapla
  • işin aslı 4 yıl önce Şikayet Et
    Asmak şart yoksa bitmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak