'Sorunu oluşturan Batı, çözmeye çalışan Türkiye'

İstanbul Valiliği’nin, 20 Ağustos’a kadar Suriyeli göçmenleri kayıtlarının bulunduğu illere gönderecekleri açıklamasını değerlendiren Rus uzman Nadein-Rayevskiy, Türkiye’nin, tek başına ve büyük güçlüklerle çözmeye çalıştığı bir sorunla karşı karşıya olduğunu söyledi.

'Sorunu oluşturan Batı, çözmeye çalışan Türkiye'
'Sorunu oluşturan Batı, çözmeye çalışan Türkiye'
GİRİŞ 23.07.2019 05:43 GÜNCELLEME 23.07.2019 05:43
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Karadeniz-Hazar Bölgesi Politik ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü Direktörü, Rusya Bilimler Akademisi Primakov Dünya Ekonomisi ve Uluslararası İlişkiler Ulusal Araştırmalar Enstitüsü'nün kıdemli araştırma görevlisi Viktor Nadein-Rayevskiy, Sputnik'e açıklamasında, Türkiye'de sığınmacı konusunun devasa gerilim yarattığını belirterek bu konuda şu yorumda bulundu:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerine göre, sığınmacılara onlarca milyar dolar harcadılar. Bu son derece büyük harcama. Aynı zamanda Türkiye kapana kısılmış gibi. Sığınmacıları kabul etti ama Batı'dan vaat edilen desteği bir türlü alamadı. Bu sorunu yaratan Batı, ama çözmeye çalışan Türkiye. Sorun şimdi oldukça kritik bir aşamada bulunuyor. Türkler, sığınmacıların en azından kamplarda yaşaması için yetkililere başvurma kararını almış durumdalar."

Şehirlerde, çok sayıda sığınmacı varlığının hissedildiğini dile getiren uzman, şehir sakinleri arasında da sığınmacıların işlerini elinden aldığı yönünde memnuniyetsizlik söz konusu olduğunu kaydetti. 

Bu sorunun çözümü olduğunu ama bunun için birkaç koşulun yerine getirilmesi gerektiğini söyleyen Nadein-Rayevskiy, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İstanbul Valiliği'nin aldığı bu tedbir yardımcı olacak ama Türk yönetiminin kararlarına kayıtsız şartsız uyulmalı. Bu sorun çözülebilir ve çözülmeli de, ama buna öncelikle Suriye'deki savaşın sona ermesi yardımcı olacak. Bu da elbette bir tek Türkiye'ye bağlı değil. Suriye bölgelerine bir bir barışın gelmesi, ekonominin yavaş yavaş canlanması, insanların evlerine dönmesine yardımcı olacak. Bu süreç başladı, ama Türkiye'de, özellikle de İstanbul'da kalan insanlar şimdilik alıştıkları yerleri terk etmek istemiyorlar, birçokları da hayati tehlike yüzünden Suriye'ye dönmekten korkuyor."

YORUMLAR 3
  • Yorumcu 4 yıl önce Şikayet Et
    Sığınmacılar konusu artık başedilemez duruma geldi Suriyeli Afgan Afrikalı Iraklı insanlar kasıtlı olarak ülkemize yönlendiriliyor amaç bizi zayıf düşürmek on milarlarca dolar harcandı batı sırtımızı sıvazlamaktan başka elini cebine atmadı çok zengin ülke değiliz ve bu durum kısa vadede çözülecek gibi durmuyor bu insanların evlerine dönecekleride meçhul savaş bitse bile ülke olarak çözüm üretemiyoruz ekonomik sosyolojik toplumsal araştırmalar yapıp çözüm bulmalıyız yoksa durum hiç iyi değil harıl harıl akan petrolümüz olsada bize koymaz diyelim vergilerle dönen ekonomimiz daha fazla dayanamaz
    Cevapla
  • eyt 4 yıl önce Şikayet Et
    daha iyi günlerimiz bu suriyeliler çok çorap bizim başımıza ülkeme
    Cevapla
  • Analız 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamların yapmak ıstedıklerı kaos cıkarıp bundan faydalanmak turkıye cozmezse nasıl olsa vurur oldurur bastırırız dıye dusunuyorlar!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu