ABD anahtarı vermeyecekti, Türkiye baş kaldırdı! İşte S-400 gerçeği...

Genelkurmay İstihbarat Eski Başkanı Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, ABD'nin Türkiye'ye bir dönem teklif ettiği füze savunma sistemlerinin, tamamen ABD kontrolünde olacağını belirtti.

GİRİŞ 23.07.2019 10:11 GÜNCELLEME 23.07.2019 10:50
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Habertürk'te Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu Türkiye'nin Nabzı programında konuşan Genelkurmay İstihbarat Eski Başkanı Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, ABD'nin Rus yapımı S-400 füze savunma sistemine karşı oluşunun altında, Rusya, Çin, Hindistan ve İran'ı kıskaca alma planın sekteye uğramasının yattığını savundu.

 

 

"TÜRKİYE'YE VERİLECEK FÜZELERİN ANAHTARI ABD'DE OLACAKTI"

İsmail Hakkı Pekin, konuyla ilgili şunları söyledi:

 

 

"2010'da Portekiz'in başkenti Lizbon'daki NATO liderleri toplantısında, EPA denilen bir savunma sistemi altında hem hava savunma hem de radar sistemleri yerleştirilecekti. Türkiye'ye yerleştirilecek radar sisteminin yanındaki füze sisteminin anahtarları ABD'nin elinde olacaktı. O yüzden Türkiye'nin kendi malı olan bir füze savunma sistemi alması gerekiyordu.

S-400'ler, ABD'nin küresel hakimiyet planına bir başkaldırıdır."

YORUMLAR 35
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    coninin mallarını almayın kardeşim, telefonunu bile almasanız vatana hizmet etmiş olursunuz.
    Cevapla
  • enver 4 yıl önce Şikayet Et
    abd şeytanının planları arasında kıskaca almaya çalıştığı ülkelerin başında Türkiye vardır. O nedenle s400 veya benzeri hava savunma sistemlerine karşıdır.
    Cevapla
  • Furkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu ulusalcı laikçilerin şirin sözlerine bakmayın.Bunlar N.Erbakan'ı nasıl sattılar ??? Madem abd karşıtı-milli idiler 28 şubattaki yaptıklarını nereye koyacağız???Yarın sıkışınca da nato savunucusu olurlar.İman ve İslam davasına samimiyyetle bağlı olmayanlar her dönem esen rüzgara göre yön değiştirirler.Omurgasızdırlar.Bakmayın bugün şen şakrak göründüklerine Erdoğan'ı indirecek biri olsa hepsi birden peşine takılmak için sıraya girerler.
    Cevapla
  • Genç Osman 4 yıl önce Şikayet Et
    S400 ole gündem meşgul bu arada Altayin motoru konusunda ses seda yok. Karaci olmadan havacı ancak mevzi yumuşatır körfez savaşında olduğu gibi. Altay da en az mmu veya s400 kadar önemli atlanmasin.
    Cevapla
  • Destan 4 yıl önce Şikayet Et
    Oyun yapan biz olmadikca, bunlar hep hamle yapacaktir, yön de başrol olacağimizi gösteriyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!