HDP önünde protesto eylemi yaptı

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışırken haksız şekilde iş akdinin feshedildiğini iddia eden Gülistan Can, elinde pankartla HDP il binası önüne gelerek eylem yaptı.

HDP önünde protesto eylemi yaptı
HDP önünde protesto eylemi yaptı
GİRİŞ 23.07.2019 14:23 GÜNCELLEME 23.07.2019 14:23
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Kayapınar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde 2,5 yıldır çalıştığı işinden 1 ay önce haksız şekilde çıkarıldığını ve mağdur edildiğini gerekçe gösteren 37 yaşındaki Can, durumu protesto etmek için HDP il binası önüne geldi. Elinde, 'HDP'li belediye işime son verdi. Engelliyim işimi geri istiyorum' yazılı pankart taşıyan Can, burada gazetecilere açıklamada bulundu. 

"ENGELLİ OLAN AYAĞIMA VURDULAR"

Yaklaşık bir ay önce HDP'li Kayapınar İlçe Belediyesi tarafından iş akdinin feshedildiğini iddia eden Can,"Ne yapmışım, niye beni işten çıkarıyorsunuz? diye sordum. Bir cevap veremediler. Onlardan değilim diye beni işten çıkardılar. Basına açıklama yaptım diye evime giderken iki kişi bana saldırdı. Kim yönlendirmişse bilmiyorum. Bana, 'Biz başkanız, biz yaparız' dediler. Engelli olan ayağıma vurdular. Kolum sargılı. Niye işime son verildi? Niye ben dayak yedim? İşimi geri istiyorum" dedi. 
Can yaptığı açıklamanın ardından HDP il binası önünden uzaklaşırken, işten çıkarılmasına ilişkin Kayapınar İlçe Belediyesi yetkilileri ise açıklama yapmak istemediklerini belirtti. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 9
  • Siirtli 4 yıl önce Şikayet Et
    Aaaa tövbe onlar boyle bir sey yapmaz. Onlar demokrat, onlar barışçı, onlar halkçı, onlar emekçi(!)
    Cevapla
  • Ruhi 4 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizde düzene girmesi gereken o kadar çok konu varki; say say bitmez
    Cevapla
  • M. Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun, belediye başkanlarının bu şekilde işten çıkarma vb yetkilerine sınırlama ve ciddi bir denetim getirilmeli..
    Cevapla
  • hüseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    aferim medeni cesaretinden dolayı seni kutlarım öte yandan buranın savcıları var bayana kim bunu yapmışsa derhal çıkarılmalı yapanların belediyeyle olan bağları ortaya çıkarılmalı bu engelli kardeşimizin tüm hakları sonuna kadar aranmalı
    Cevapla
  • Bir Okur 4 yıl önce Şikayet Et
    HDPKK'lılara yer açmak için seni işten çıkarttılar bacım başka bir şey için değil, tıpkı diğer belediyelerde şehit yakınlarını işten çıkarttıkları gibi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor