'Suriyelilerin sınır dışı edilmesi söz konusu değil'

İçişleri Bakanı Soylu, düzensiz göçle mücadeleye ilişkin açıklama yaptı. Son günlerde İstanbul'da kaçak göçmenlere yönelik yapılan operasyonları hatırlatan Soylu, "Koruma statüsündeki hiçbir Suriyelinin sınır dışı edilmesi asla söz konusu değildir" dedi.

'Suriyelilerin sınır dışı edilmesi söz konusu değil'
'Suriyelilerin sınır dışı edilmesi söz konusu değil'
GİRİŞ 28.07.2019 18:01 GÜNCELLEME 28.07.2019 18:28
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, düzensiz göçmenlerle ilgili açıklama yaptı. Geçen sene 268 bin kaçak göçmenin yakalandığını hatırlatan Soylu, bu sene şimdiye kadar 165 bin kaçak göçmenin yakalandığını belirtti. Soylu, bu sayının yıl sonuna kadar 300 bini aşacağını ifade etti.

 

 

Son günlerde İstanbul'da yapılan operasyonların düzensiz ve kaçak göçle mücadele olduğunu vurgulayan Soylu, koruma statüsündeki Suriyelilerin sınır dışı edilmesinin söz konusu olmadığını kaydetti. Soylu, şu ifadeleri kullandı: 

"Geçici koruma statüsündeki hiçbir Suriyelinin, uluslararası koruma statüsüyle ülkemizde bulunan bir yabancının veya ikamet izniyle ülkemizde bulunan bir kişinin sınır dışı edilmesi gibi bir durum asla söz konusu değildir, kabul edilebilir değildir. Bunu yapabilme kabiliyetine ve hakkına da sahip değiliz. Ne böyle bir istemimiz var ne böyle bir eylemimiz var ne böyle bir hakkımız var. Bu kadar açık ve net."

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 57
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Mazlumlar ülkemizde misafir olsun ama suç işleyen, kadına kıza sarkan vs. sınır dışı edilsin.
    Cevapla
  • Kerim 4 yıl önce Şikayet Et
    Sadece İstanbul değil bütün şehirler için geçerli olması lazım kaçak göçmenler .Her nerede ikametgah izni verildiyse orada otursunlar kafalarına göre şehir şehir gezmesinler.
    Cevapla
  • USTA 4 yıl önce Şikayet Et
    sınır dışı değil zaten kendi Vatanına gönderiyorsun
    Cevapla
  • Werty 4 yıl önce Şikayet Et
    Sahip çıkarsın suclanirsin.duzenleme yaparsın suç islersin.sucluyu sınırdışı edersin oda suç.devletim en iyisini bilir.muhalefet çelme takma peşinde yine.
    Cevapla
  • fergan 4 yıl önce Şikayet Et
    İnancımıza göre bütün müslümanlar kardeştir ve arz da Allah'a aittir. Müslümanların kendilerini hesap gününde sıkıntıya sokacak fikir ve eylemlerden uzak durmalarını tavsiye ederim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi