Kitaplarınızı hava almayan yerde duruyorsa dikkat edin

Uzun süre havalandırılmayan kitapların başına sandığınızdan daha ciddi talihsizlikler gelebilir. Sosyal medyada bir kullanıcının paylaştığı fotoğraflar bunun en güzel örneklerinden biri. Kitaplarının üzerinde kilden yapılmış yuvaları görünce şaşkına dönen Twitter kullanıcının paylaşımına yüzlerce yorum yapıldı.

Kitaplarınızı hava almayan yerde duruyorsa dikkat edin
Kitaplarınızı hava almayan yerde duruyorsa dikkat edin
GİRİŞ 28.07.2019 19:42 GÜNCELLEME 28.07.2019 19:42
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Twitter’da bir kullanıcı, sosyal medyada dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Uzun süre havalandırmadığı kitabının fotoğraflarını paylaştı. Fotoğraflarda kitabın üzerine kilden yapılmış yuvalar görenleri şaşkına çevirdi.

Yüzlerce yorum alan bu paylaşımın ardından, aynı durumla karşı karşıya kalmış kullanıcılar da fotoğraflarını paylaşmaya başladı.

Twitter kullanıcısı yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Evimde kitapları havalandırmayı, temizlemeyi adet edinmem gerekiyormuş. Hayatımda ilk kez böyle bir şey gördüm. Gitti çok nadir bulunan Che Guevara biyografisi. Başınıza geldi mi böyle bir şey?"

Peki bu şekiller nasıl oluşuyor?

Bir yaban arısı türü olan siyah ve sarı renkli Sceliphron caementarium, çenesiyle ve ön ayaklarıyla topladığı çamuru boru şekline getirerek, pencere kenarlarına, kitaplara daha doğrusu kuru yerlere bırakıyor. Bu yuvanın içine ise bir yumurta yumurtluyor ve yumurtadan çıkan arının beslenebilmesi için bir örümcek bırakıyor. Ardından borunun iki ucunu da çamurla kapatıyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 3
  • Avize 4 yıl önce Şikayet Et
    Avizenin tavanla birleştiği yerdeki bağlantıyı örten kapağının içinde bulmuştum aynısından. Kapak biraz derince içi boş ahşap silindir şeklinde. İçinden cansız örümcek çıkmıştı. Benzeri avizelere sahip olanlar buralara da baksın arada temizlik yaparken. Ama Dikkat..!!! elektirik çarpılmalarına karşı tedbir alarak tabiki...
    Cevapla
  • HEM SOLCU 4 yıl önce Şikayet Et
    Hem pis.
    Cevapla
  • ... 4 yıl önce Şikayet Et
    kitap kurdu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten enflasyon vurgusu! Tarih verdi
İkinci el otoda hareketlilik...Listenin zirvesindeki model belli oldu