Denizden çıkanlar görenleri çok şaşırttı!

Balıkesir'in Erdek ilçesinde deniz temizliği yapıldı. Dalgıçların denizden çıkardığı malzemeler vatandaşları şaşırttı.

Denizden çıkanlar görenleri çok şaşırttı!
Denizden çıkanlar görenleri çok şaşırttı!
GİRİŞ 29.07.2019 10:51 GÜNCELLEME 29.07.2019 10:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Erdek Belediyesi, Bandırma Kulübü ve Erdekspor Dalış Kulübü organizasyonunda, Erdek limanında deniz dibi temizliği gerçekleştirildi. Yaklaşık 2 saat kadar devam eden etkinlikte, dalgıçlarca denizden çıkarılan atıklar vatandaşları şoke etti. 

 

 

Erdekspor Dalış Kulübü’ne mensup 8 dalgıcın yer aldığı deniz dibi temizliği, Erdek çay bahçeleri önündeki limanda gerçekleştirildi. 

Dalgıçlar denizden araç lastiği, cam şişeler, sandalye, yangın tüpü, tabak, bıçak gibi bir römorku dolduracak kadar atık çıkarırken, Eczacı Erdoğan Çıkrıkçı, su altı temizliği çalışmasında ciddi bir kirlilikle karşılaştıklarını söyledi. Amaçlarının kirlilik konusunda farkındalık oluşturmak olduğunu ancak bu sırada ciddi bir temizlik de yapıldığını ifade eden Çıkrıkçı, “Deniz dibinden çıkarılan yangın tüpü bizleri çok şaşırttı. Yine çok sayıda bıçak, kaşık, tabak, pet şişe, araç lastiği ve sandalye çıkardık. Bizler, temiz ve insana saygılı bir kentte yaşamak istiyoruz. Yaşadığımız ortam ve denizlerimizi temiz tutmalıyız” dedi. 

 

 

Siyasilerin ve STK’ların da destek verdiği etkinlik süresince, dalgıçların çalışmaları vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • erol/antalya 4 yıl önce Şikayet Et
    Bütün sahiller, karadeniz akdeniz ege hepsi aynı durumda diye düşünüyorum. Hepsi temizlenmeli. Geçengün Rizenin Çok güzel şirin beldesi İyidere ilçesine gezmeye gittim. Sahilde denize girmeye gittiğimde Bütün haliyle kapı , ayrıca Pimapen v e dahası deniz kenarında oturanlar Çöp pisliğini denize döküyor ve bir de kovayı aynı yerde temizliyor. Her sahil temizlenmelidir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar