MGK’da bugün kritik başlıklar masada

Milli Güvenlik Kurulu’nda(MGK) Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanacak. Suriye’nin kuzeyinde yaşanan gelişmelerin ağırlıklı olarak ele alınacağı toplantıda son dönem Başkan Erdoğan’ın da sıkça mesaj verdiği Fırat’ın doğusuna gerçekleştirebilecek olası operasyon öncelikli gündem maddesi olarak öne çıkıyor.

MGK’da bugün kritik başlıklar masada
MGK’da bugün kritik başlıklar masada
GİRİŞ 30.07.2019 12:23 GÜNCELLEME 30.07.2019 16:03
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ayrıca Suriye’nin kuzeyinde oluşturulması gündemde olan ve görüşmelerde ABD’li yetkililerin önerilerinin Türkiye’nin beklentilerini karşılamadığı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından açıklanan “güvenli bölge” konusu da masanın önemli gündem maddelerinden bir diğerini oluşturuyor. ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’nin geçen hafta Ankara’da gerçekleştirdiği temaslarda konuşulan detaylarının MGK toplantısında masaya yatırılması bekleniyor. Ayrıca Jeffrey’in temaslarının yanı sıra Milli Savunma Bakanlığı’nda ABD’li askeri heyetle gerçekleştirilen görüşmelerde dile getirilen öneriler de MGK’da değerlendirilecek. 

 

 

İZLENECEK OLAN YOL 

Birinci etabının teslimatında büyük oranda gelişme kaydedilen S 400 hava savunma sistemiyle ilgili devam eden sürecin değerlendirileceği MGK toplantısında ayrıca Türkiye’nin F 35 savaş uçağı programından çıkarılması durumunda izlenecek yol haritası ve atılacak karşı hamleler ele alınacak. 

 

 

ARAMA ÇALIŞMALARI 

Doğu Akdeniz’de Türk gemilerinin yürüttüğü sondaj ve arama çalışmalarının da MGK’da ele alınacak bir başka başlığı oluşturduğu dile getiriliyor. Doğu Akdeniz’deki gelişmelerin diplomatik ve enerji boyutuyla Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından MGK’da ayrı ayrı bilgi vermesi beklenirken, gelişmelerin yarattığı bölgesel askeri hareketliliğe ilişkin ne tür tedbirlerin alındığının da Milli Savunma Bakanlığı’nca ortaya konması bekleniyor.

Star

YORUMLAR 5
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Kendimizi kandırmayalım .ABD Irak ve Surıye kuzeyinde 60-70.000 kişilik PYD'liye sözde IŞID'le mücadele kılıfında" binlerce TIR'lık malzeme ve silah desteği ile nerdeyse devletçikler kurdu, Bataklığa su döken ABD'yi görmezden gelip "3-5 sivrisinek etkisiz hale getirdik" diyemeyiz???Zaten bunca yıldır ABD'nin saman altından PKK'ya yardımları İncirlik başta NGO yardım kuruluşları ile apaçık ortada dururken???
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz Irak'a PENCE harekatı yapmamızın bir karşılığı bu Kerkük patlamaları, ABD'li yetkililer ne demişti :"Türkiye bizim Suriye kuzeyindeki Terör koridoruna karışmasın, BİZ DE KONTROLÜMÜZ ALTINDAKİ PYD=PKK'LILARIN TÜRKİYEDE EYLEM YAPMAMASINI SAĞLAYALIM"!!!?? . yakın zaman önce biz Suriye Fırat doğusuna 2-3 top attık veee bugünlerde PKKlılarda yakalanan bombalar, birden hortlayan PKK terörü? SONUÇ: "Sivrisineklerle uğraşacağımıza bataklığa su dökenlerin belini kırma zamanı veee çuvalı kafamızdan çıkarmazamanıı " geldi artık...!! BAŞIMIZDAKİ ÇUVALI ÇIKARMA ZAMANI..
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Akdenizdeki doğalgaz yataklarında sözde kendi aralarında paylaşan Mısır,İsrail, Yunanistan ittifakına dışardan ABD de Girit ve Kerpe adasında üstlenerek sözde kabadayılık yapacak..?!! Şu hale bak 3-4 Milyon mülteciye bakıyoruz,pastayı Yunanistan yiyecek.Yok öyle yağma,Fıratın doğusunda "keyfi kebab" durumda olan ABD Üsleri ve birlikleri üzerinden alçak irtifada uçakları geçirme zamanı yaklaşıyor galiba!!
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    bu toplantıdan suriye ye operasyon çıkmazz sıkarr sizz münpiçi beklediniz 1.5yıl dahada beklersiniz an meselesi 3-4 günde başlar 1 ayda başlar diye kendinizi kandırın
    Cevapla
  • Xye 4 yıl önce Şikayet Et
    F-35 ler konuslanmasinlar milli güvenligimizi tehdit ediyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...