Mevlüt Çavuşoğlu'ndan kritik 'NATO' açıklaması!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 52. Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere geldiği Bangkok’ta Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştü. Görüşme sonrası konuşan Çavuşoğlu, S-400'lerin Türkiye’ye gönderilmesi üzerine NATO ile Türkiye arasında sorunların yaşandığına yönelik soru üzerine ''NATO ile herhangi bir sorunumuz yok.'' dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu'ndan kritik 'NATO' açıklaması!
Mevlüt Çavuşoğlu'ndan kritik 'NATO' açıklaması!
GİRİŞ 30.07.2019 13:03 GÜNCELLEME 30.07.2019 13:06
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya'dan S-400 hava savunma sisteminin alınmasına ilişkin, "S-400'ler NATO'ya yönelik bir sorun teşkil etmiyor. Türkiye birçok alanda NATO'nun faaliyetlerine katkı sağlıyor." dedi.

 

 

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta düzenlenen 52. Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmesinin ardından Rus basınının sorularını yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, Suriye'deki iç savaşa siyasi çözüm arayışları kapsamında Nur Sultan'da ağustos ayında düzenlenecek görüşmeye ve Türkiye'nin NATO ile ilişkilerine dair değerlendirmelerde bulundu. 

 

 

Çavuşoğlu, 1 ve 2 Ağustos'ta Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da yapılacak görüşmelerde kritik meseleleri ele alacaklarını belirterek "Soğukkanlılığı korumalı ve siyasi sürece daha fazla itina göstermeliyiz. Anayasa Komitesi'nin kuruluşunu da müzakere edeceğiz. Komitenin kuruluşunu ilan etmek için birlikte çalışıyoruz." diye konuştu.

'NATO İLE BİR SORUNUMUZ YOK'

Türkiye'nin S-400 alımının ardından NATO ile ilişkilerde bir sorun olup olmadığına yönelik soruya ise Çavuşoğlu, "NATO ile bir sorunumuz yok. Genel sekreterinin ve yardımcısının S-400'lere ilişkin açıklamalarından da anlaşılacağı üzere, S-400'ler NATO'ya yönelik bir sorun teşkil etmiyor. Türkiye birçok alanda NATO'nun faaliyetlerine katkı sağlıyor. Bu mesele hiçbir NATO zirvesinde gündeme getirilmedi." cevabını verdi.

Çavuşoğlu, S-400 alımının Türkiye-NATO ilişkilerinden çok Türkiye-ABD ilişkilerini ilgilendiren bir mesele olduğunun altını çizdi. 

YORUMLAR 9
  • Bahar 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok donanımlı bir insan
    Cevapla
  • lokman 4 yıl önce Şikayet Et
    Mevlüt bey candır
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    ŞAYETTTTT ABD İLE RUSYA ARASINDA : "Sen büyük Kürdistan'ı kur, Ben de büyük Ermenistan'ı kurayımm" şeklinde bi anlaşma yoksa...!!?? Bu sıralar Türk-Rus-İran birlikteliğini bozmak için çok çaba sarfedilecektir. İran'la dalaşıp "Güneydoğuya NATO/ABD askeri getirme" senaryoları, Ukrayna'yı kaşıyıp Montrö'yü delme çabaları, İdlip'te ya da ÖSO bölgesinden Türk Rus uçak/tanklarına ateş edilmiş havası yaratmalar vs vs
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan aynı zamanda S300 ve F35 sahibi olabilir, o zaman bir sıkıntı yok. Rahmetli Erbakan bunar için Hıristiyan Kulübü demişti. Ey ABD siz cok önemli bir NATO üyesisiniz ama bize Patriot satmamakla bizi hayalkirikligina ugrattiniz bu olmamis gibi Fetö ye destek cikmanizda ayri bir hayalkirikligi yaratti bizde hadi oda olmamis gibi PKK silah vererek yine hayal kirikligi yasadik
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya bize S-400 vererek NATO'da bir parçalanmayı uzaktan keyifle seyrediyor. Ama şu da bi gerçek ki "LOZAN'da imzası olmayan ABD'nin tüm gayreti ister vadedilmiş toprakların İsraile geçmesi için debeleniyor de, ister 1918 Wilson prensiplerine göre "Büyük ermenistan ve Büyük Kürdistan hayali de" ÖNCELİKLİ TEHTİD ABD VE EMPERYALİZM ŞU AN..
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Kağıt üzerinde "ABD VE TÜRKİYE KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE SURİYE KUZEYİNDE GÜVENLİ BİR BÖLGE" anlaşması var ama sahada Suriye kuzeyindeki kontrol ABD'nin 80.000 TIR'lık askeri desteği ile PYD=PKK'da !!?? NATO müttefiki Türkiye'ye karşı alenen PYD'nin desteklenmesi, ABD'nin zaman kazanımını amaclayan OYALAMA TAKDİKLERİ !!?? ( sınırımızın karşısında ABD bayrağı altında alenen terörö örgütünün korunması çabaları !!???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek