Bağcılar Belediyesi'nin hizmetleri bir 'tık' uzağınızda

Bağcılarlılar, alt yapı hizmetlerinden emlak vergisi borcunu ödemeye; bina, arsa, çevre ve temizlik bildirimine kadar her türlü işlemi belediye binasına gelmeden yapıyor. Bağcılar Belediyesi’nde ayda 10 binin üzerinde işlem gören evrak için başvuruların yüzde 37’sinin telefon, yüzde 25’inin web üzerinden, yine yüzde 25’inin elden ve yüzde 13’ünün ise posta yoluyla yapıldığı ortaya çıktı.

Bağcılar Belediyesi'nin hizmetleri bir 'tık' uzağınızda
Bağcılar Belediyesi'nin hizmetleri bir 'tık' uzağınızda
GİRİŞ 04.08.2019 14:43 GÜNCELLEME 04.08.2019 14:43

Bağcılar Belediyesi’nin vatandaşların belediyeyle ilgili tüm işlemlerini belediyeye gitmeden, internet üzerinden veya telefon kullanarak gerçekleştirebilmesini sağlayan e-belediyecilik projesi başarılı şekilde devam ediyor. Bilgi İşlem Müdürlüğü’nün dijital olgunluk seviyesi yüksek, bütünleşik hizmetlerin güvenli ve kolay bir şekilde e-devlet kapısı üzerinden sunduğu projeye ilgi yüksek seviyede.

İlçe sakinleri özellikle yazın sıcak kışın soğuk günlerinde belediyeye kadar gitmektense evinde oturduğu yerden dakikalar içinde işlemlerini yapıyor. Online kentsel faaliyetler kapsamında Emlak Vergisi Bildirimi, Emlak Vergisi Bildirim Sureti Sorgulama, Borç Sorgulama ve Ödeme, İmar Durumu Sorgulama, alt yapı, mühendislik, bina, arsa, çevre, temizlik, reklam bildirimleri başta olmak üzere toplam 30 hizmete online olarak veriliyor. Böylece vatandaşların belediyenin planladığı projelerle İlgili görüşlerini yönetimle paylaşabilmesini, anketlere katılabilmesini, öneri ve şikâyetlerini aracısız olarak doğrudan ilgili makamlara iletebilmesi sağlanıyor.

Başvuruların yüzde 37’si telefon yüzde 25’i web üzerinden yapıldı

Çağrı merkezi, web, e-devlet ve sosyal medya kanallarıyla işlemler kolayca yapılırken, başvurular tamamladığında vatandaşlar sms ve e-posta yolu ile bilgilendiriliyor. Süreç web sitesi yada çağrı merkezi üzerinden de takip edilebiliyor. Evrak kayıtlarına bakıldığında elden yapılan işlemlerin az online işlemlerin daha çok olduğu açıkça görülüyor. Verilere göre günde ortalama 350, ayda ise 10 binin üzerinde yapılan başvurunun yüzde 37’sinin telefon, yüzde 25 web üzerinden, yüzde 25’inin elden ve yüzde 13’ünün ise posta yoluyla yapıldığı belirtildi.

Teknolojiyi hemşehrilerinin hayatını kolaylaştıracak bir araç haline getirdiklerini söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Vatandaşımızın zamanını yararlı şekilde değerlendirmesi için online hizmetimizi sürdürüyoruz. Buraya kadar gelip hem yorulurken hem de zaman kaybediyordu ama artık oturduğu yerden bir tuşla işlerini yapıyor. Ayrıca aracı olmadan düşüncesini veya projesini bize direkt ulaştırabiliyor” dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak