MYK sonrası 'Kaz Dağları' ile ilgili çok net açıklama!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrası, Kaz Dağları bölgesinde gerçekleştirilecek altın arama faaliyetleri ile ilgili ortaya atılan yalan haberlere net cevap verdi.

MYK sonrası 'Kaz Dağları' ile ilgili çok net açıklama!
MYK sonrası 'Kaz Dağları' ile ilgili çok net açıklama!
GİRİŞ 06.08.2019 19:58 GÜNCELLEME 06.08.2019 20:35
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Çelik'in konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde; 

 

 

Burada yapılan iş bütün bir insanlığın yükünü, sorumluluğunu tek başına Türkiye ortaya koymaktadır. Türkiye insanlığın vicdanıdır. Türkiye'yi eleştirenler kendi üzerine düşeni yapmamasıdır ve kara propaganda ortaya koymaktadır. Vatandaşları tahrik ettirmek için bu sığınmacıların vatandaşlarımızı fakirleştirdiği, suç oranların bunların gelmesiyle çoğaldı yaklaşımlar elimizdeki verilerle örtüşmemektedir. Sosyal medyada gündem olan bir konu var. Kaz Dağları etiketiyle yapılan bir gündem söz konusu. Kaz Dağları'nda çok yüksek hassasiyete sahibiz. Çevre Bakanımız bir sunum yapacaklar. Gerekli hassasiyeti gösteren partiyiz. Hükümetlerimiz döneminde yapılan ağaçlandırma faaliyetleri en çok gururlandığımız işlerdendir. Bu meselede bütün dostlarımızın, vatandaşlarımızın doğru hassasiyetlerini aynen paylaşırken, birtakım maniplatif hareketlere karşı açıklamak yapmak zorunlu olmuştur.

"SİYANÜRLE YAPILAN BİR ARAMA SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

 

 

Bir kere oradaki olan yer Kaz Dağları değildir. Arada 40 kilometre vardır. Kesilen ağaçların tamamı yerine fidan başka bir alana dikilmiştir. Burada yapılacak işlemler bittikten sonra buranın ağaçlandırılması tam olarak gerçekleşecektir. Söz konusu yer Kaz Dağlarına 40 kilometre uzaklıkta. Bu izinler iktidarlarımızdan önce 2001 yılında verilmiştir. CHP'li bir şahısla SİT izniyle ortadan kaldırılmış. Burada 14 bin civarında yeni ekim yapılmıştır. Sadece bu sene Çanakkale'de 2,5 milyon fidan dikilmiştir. Siyanürle ilgili söylentilerin doğru olmadığını uzmanlar söylüyor. Siyanürle arama söz konusu değil, izole ve kapalı mekanlarda gerçekleştiriliyor. Biz vatandaşlarımızın çevre hassasiyetiyle ortaya koyduğu bütün bu mevzulara saygılıyız. Fakat birtakım grupların maniple ettiği çalıştığını, hükümetle siyasi mücadelelerini bu örtü altında yapmaya çalıştıklarını, birtakım yatırımları engelleme içerisinde olduklarını görüyoruz. Çevreci dostlarımızla her zaman beraberiz.

"SOSYAL MEDYADA ORTAYA KONULANLARIN GERÇEKLE ALAKASI YOKTUR"

ÇET Raporuna karşı hiçbir şeye izin verilmeyecektir. Burada ticari faaliyetler gözetilirken verdiğimiz ruhsatlar çevresel etkiye uygun olarak hayata geçirilecektir. Ormanla ilgili ortaya koyulan prensiplerine tamamen uygun olarak takip edilecektir. Çevreyle ilgili hassasiyeti olan dostlarımızın her zaman yanındayız. Oradaki hassasiyetleri yakından takip ediyoruz. Ama sadece bu meseleyi siyasi mücadeleye dönüştürmeye çalışan grupların, çevreci vatandaşlarımızın büyük hassasiyetini çalmaya ve siyasal ajandalarına istihdam ettiklerine inanıyoruz. Bakanlığımız oradaki çevre örgütlerinin uygun bir şekilde bilgilendirilmesi gerekiyor. Bugün bir bilgilendirme başladı. Bundan sonra daha yoğun bilgilendirme yapılacaktır. Çevre konusunda hassasiyet gösteren bütün vatandaşlarımızın başımızın üstünde yeri vardır. Bu hassasiyetleri, vatandaşlarımızı kışkırtmaya çalışan birtakım radikal grupların, bunların mensubu bazı kişileri orada görüyoruz. Ortaya koyulan soruların hepsinin cevabı vardır. Sosyal medyada ortaya konulanların gerçeklerle alakası yoktur.

YORUMLAR 10
  • Osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar buradaki mesele ruhsatı o verdi bu verdi derdi olmamalı. Bu maden var mı var peki bizim buna ihtiyacımız var mı o da var. O zaman bu maden çıkmalı çevre konusu haklıdır lakin bu olayı büyüten kaşıyan kimlerdir ona bakmalı geçmişi çabuk unutmamalıyız. 2000 li yıllarda Bergama olayı ne oldu ? O zamanda birileri benzer kalkışma eylem içine girdiler sonuç ne oldu biliyormusunuz? Euro gold firması Bergama işinden çekilmek zorunda kaldı . Sıkı durun ! Sonra o madeni akın İpek yani Koza altın yani fetö nün altın çocuğu fetönün birgülüşüne tüm servetimi verirdim diyen akın İpek devralmış 46 milyon dolar bedelle ( rezerv tahmini 8.5 milyar dolar ) yani çerez parasına .
    Cevapla
  • Afk 4 yıl önce Şikayet Et
    Maden ocağının Kaz dağlarından 40 km uzakta olduğunu dağlar belki anlar ama kazlar asla
    Cevapla
  • Hedef 2023 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz daha çocukken ögrendik coğrafya dersinde.Chpnin kanunları yüzünden madenlerimizden yüzde 2 pay alabiliyoruz.Gerisi yabancıların oluyor.Chpnin derdi nedir.
    Cevapla
  • Gurbetçi 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu bölge yıllarca CHP belediye başkanı yönetiyor verdiyse CHP vermiştir .
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Sosyal medya hem faydalı hem çok tehlikeli. Yalanlar iftiralar havada uçuşuyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?