Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna operasyon sinyalinin ardından terör örgütü YPG/PKK’da ciddi bir panik havası hakim. TRT Haber, Ayn el-Arab’dan yeni görüntüleri yayınladı.

Drone ile çekilen görüntülerde, terör örgütünün tüneller ve hendekler kazmaya başladığı görülüyor. Teröristlerin, hendekler de etrafına yapılan beton duvarlarla güçlendirilmeye çalıştığı görüntülere yansıyor.

Suriye'nin kuzeyinde ABD ile koordineli bir şekilde tesis edilmesi planlanan güvenli bölgeye yönelik olarak ABD askeri yetkilileriyle Milli Savunma Bakanlığında 5-7 Ağustos'ta yapılan görüşmeler tamamlandı.

Görüşmelerde, Türkiye'nin güvenlik endişelerini giderecek ilk aşamada alınacak tedbirlerin bir an önce uygulanması, bu çerçevede güvenli bölge tesisinin ABD ile koordine ve yönetimi için Türkiye'de Müşterek Harekat Merkezinin en kısa zamanda kurulması konusunda mutabakat sağlandı.

Türk ve ABD askeri yetkililerince güvenli bölgenin bir barış koridoru olması ve yerinden edilmiş Suriyelilerin ülkelerine dönmeleri için her türlü ilave tedbirin alınması konusunda da mutabık kalındı. (TRT Haber)

Yorumlar 9 Yorum Var
  • Erdal 08.08.2019 20:40
    Allah o teröristleri kazdıkları tünellere gömsün inşallah...Rabbim vatanımızın yardımcısı olsun..
  • esven 08.08.2019 19:21
    niye hala ısrar ediyoruz türkiye amerikanın payandası bırakalım yıkıldığı yere kadar gitsin düşsün bizim yakamızdan artık bize verdikleri zarar yetmiyormu
  • muhammed 08.08.2019 18:18
    o tünellerden vereceksin ölümcül gazı hamam böcekleri gibi geberecekler
  • erdoğan 08.08.2019 15:46
    inlerine girecez inlerineeee
  • Mustafa 08.08.2019 15:33
    ABD kafiri asla sözünde durmaz oyalama oyalama sonunda kukla bir kürdistan nihayetinde büyük İsrail .Hadi o zaman hepimize geçmiş olsun.Bu siiyonist kafirler İsrail devletini kurmadan 40 sene önce Abdüülhamid cennet mekanı devirmişlerdi.Bunlar uzun vadede aşama aşama plan yapar ve uygularlar.Bunlar hiç bir anlaşmaya asla sadık kalmaz anlaşmaları amaçlarına ulaşmak ve dünyayı köleleştirmek için basamak olarak kullanır.
Daha fazla yorum görüntüle