Türkiye'den Brezilya'ya uyarı! Çağrı yapıldı

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "FETÖ, faaliyetlerini sürdürdüğü her ülke için olduğu gibi Brezilya'nın da güvenliğine tehdit oluşturmaya devam etmektedir" dedi.

Türkiye'den Brezilya'ya uyarı! Çağrı yapıldı
Türkiye'den Brezilya'ya uyarı! Çağrı yapıldı
GİRİŞ 10.08.2019 06:59 GÜNCELLEME 10.08.2019 07:41
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Ali Sipahi'nin Türkiye'ye iade edilmesi talebinin Brezilya tarafından reddi hakkındaki soruya yazılı yanıt verdi.

 

 

FETÖ'nün, sadece Türkiye için değil, bütün insanlık için ortak bir tehdit olduğunu vurgulayan Aksoy, "FETÖ, faaliyetlerini sürdürdüğü her ülke için olduğu gibi Brezilya'nın da güvenliğine tehdit oluşturmaya devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Aksoy, terörün her türlüsüyle kararlı ve samimi mücadele gösteren Türkiye'nin, aynı tavrı müttefiklerinden ve uluslararası toplumdan da beklediğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

 

 

"Bu çerçevede, FETÖ ile mücadele ülkemiz için olduğu kadar Brezilya için de önemli ve öncelikli olmalıdır. Ülkemizin Brezilya hükümeti ile başta FETÖ olmak üzere, terörizmle mücadele konusundaki iş birliğini sürdürmeye ve artırmaya yönelik gayretleri devam edecektir. Brezilya'nın da bu konuda aynı hassasiyeti göstermesini bekliyoruz."

YORUMLAR 5
  • bulent 4 yıl önce Şikayet Et
    brezilyada abd nin güdümünde normaldir
    Cevapla
  • TÜRK 4 yıl önce Şikayet Et
    YAV GÖNDERİM İKİ ADAM. yurtdışınrdaki fetöcü itlerin icabına baksın. her gün iki tane yeter
    Cevapla
  • Yavuz 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu brezilya uzun bir geçmişten beri sıkı bir israil destekçisi. Ayrıca sözde ermeni soykırımını ilk kabul eden ülkelerden biri. Polis ve ordu donanımı hemen hemen tamamı israil alımı. Ne yazık ki millet olarak bunları sadece plajı, samba ve futbolu ile tanıyoruz. Halbuki gönülden abd ve israil yalakası, köle falan değil.
    Cevapla
  • O4 deli 4 yıl önce Şikayet Et
    Yokmu Bi çatlı samba yapsın orda
    Cevapla
  • Dervaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Bolsanaro tam bir israil köpeği evanjelistir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!