'MİT personeliyim' deyip 6 kişiyi dolandırdı

Samsun'da kendisini MİT personeli olarak tanıtarak 6 kişiyi toplam 328 bin TL ve 5 bin Euro dolandıran Volkan Savaş, tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı. Savaş'a 30 yıl hapis ve 868 bin TL para cezası verildi.

'MİT personeliyim' deyip 6 kişiyi dolandırdı
'MİT personeliyim' deyip 6 kişiyi dolandırdı
GİRİŞ 14.08.2019 12:50 GÜNCELLEME 14.08.2019 12:50
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Samsun'da kendini 'Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) personeli' olarak tanıtarak, dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla tutuklanan Volkan Savaş'a (35), yargılandığı davada, 30 yıl hapis ve 868 bin TL para cezasına çarptırıldı.

Samsun'da, kendini 'MİT personeli Tibet Demir', olarak tanıtıp 2'si kadın 6 kişiyle yakınlık kuran Volkan Savaş, İngiltere'den geçici görevle geldiğini, yakın bir zamanda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 'Başdanışman' olarak  göreve atanacağını belirterek bakanlar ve kamu görevlileri ile ilişkilerinin çok iyi olduğunu söyledi. Bu yolla 6 kişiyi toplam 328 bin 394 TL ve 5 bin Euro dolandıran Volkan Savaş, kayıplara karıştı.

Şikayet üzerine, 26 Temmuz 2018'de, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan Volkan Savaş, tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. Savaş hakkında 'kişinin kendisini kamu görevlisi olarak tanıtma ve bu kurumlarla ilişkili olduğunu söylemek suretiyle dolandırıcılık, kamu görevlileri ile ilişkisi olduğundan onlar nezdinde hatırı sayıldığından bahisle ve belli bir işin görüleceği vaadiyle aldatarak dolandırıcılık' suçlarından dava açıldı.

Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Volkan Savaş, "Suçlamaları kabul etmiyorum. Benim hakkımda daha önce uğradığım silahlı saldırı nedeniyle koruma tedbir kararı mevcuttur. Bu yüzden kimliğimi saklamam mevcuttur. Ben kendimi MİT personeli olarak tanıtmadım. Suçlamaları kabul etmiyorum. Ailem Ankara'da onlarla bile görüşmüyorum. Çünkü devamlı takip ediliyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, Volkan Savaş'a 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan 30 yıl hapis ve 868 bin TL adli para cezası verdi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 14
  • İşin Özü 4 yıl önce Şikayet Et
    Ulan herif son dakika da bile sahtekarlık peşinde. Huylu huyundan vazgeçmiyor arkadaş.
    Cevapla
  • Ordulu Volkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Kendini ve aileni bitirdin yazik.
    Cevapla
  • Alp 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam son sürat kaza yapar ölümlere sebep olur,,birilerini 15_20 yerinden bicaklar agır yaralar tutuksuz yargılanır sonra dogru duzgün hapis yatmadan tahliye olur,,dolandırıcıya 30 yıl hapis,,,daha ne örnekler var,,bu adalet sistemi adalet falan degil komple degişmeli.
    Cevapla
  • melik 4 yıl önce Şikayet Et
    6 kişiyi dolandırmış ,herbiri için 5 er yıl çok değil.
    Cevapla
  • Abbas kamil 4 yıl önce Şikayet Et
    Yüzde yüz haklısın
    Cevapla
  • gezginmisafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Hergün TBMM de, basın yayın organlarında T.C devletinin bölünmez bütünlüğüne,laf eden,açıktan pkk,ypg,dhkpc devsol,devyol... vs. gibi örgütlere destek verenlere değil ceza,MAAŞ veren bir hukuk sistemi...
    Cevapla
  • yorum 4 yıl önce Şikayet Et
    buna para kaptıranlarda cezalandırılmalı çünkü illegal işler çevirmeye çalısırken dolandırıldılar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu