Soylu: Bunu yapanın, alkollü sürücüyle arasında bir fark kalmıyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bolu'nun Gerede ilçesindeki denetimlerinin ardından Sakarya'ya gelerek Anadolu Otoyolu'ndaki trafik akışını havadan denetledi.

GİRİŞ 14.08.2019 22:44 GÜNCELLEME 15.08.2019 09:36
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Helikopterle Arifiye'deki Tank Palet Fabrikası'na inen Soylu'yu, Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ile diğer yetkililer karşıladı.

 

 

TRAFİK DENETİMİNE KATILDI

Anadolu Otoyolu'nun Adapazarı gişelerinde emniyet ekiplerince gerçekleştirilen trafik denetimine katılan Soylu, sürücülerle bir süre sohbet etti. Araçlarda bulunan çocuklara hediyeler veren Soylu, dikkatli gitmeleri konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

 

 

Denetim sonrasında gazetecilere açıklama yapan Soylu, kendisinin Bolu ve Sakarya'da denetimde bulunduğunu, ekiplerin ise Türkiye'nin her yerinde bu denetimlere devam ettiğini söyledi.

"TATİL DÖNÜŞÜ BİRAZ YAYILMIŞ DURUMDA"

Bakan Soylu, vatandaşların evlerine sağ salim dönebilmesi için denetimlerin bayram süresince yapıldığını belirterek, "Anlaşılıyor ki tatil dönüşü biraz yayılmış durumda. Dün akşam itibarıyla biraz yoğunluk vardı. Bugün yoğunluk nispeten aynı noktada." diye konuştu.

"CEP TELEFONUYLA KONUŞANLARIN, ALKOLLÜ SÜRÜCÜYLE ARALARINDA BİR FARK KALMIYOR"

Sürücülere dinlenerek gitmeleri tavsiyesinde bulunan Soylu, araç takip ve hız kurallarına uyulmasını da istedi. Kemer takma konusunda duyarlı olunması gerektiğini de vurgulayan Soylu, şöyle devam etti:

"Kemer konusunda bir duyarlılık olduğunu bütün arkadaşlarımız ilettiler. Maalesef cep telefonu konusunda aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Çünkü benim de kendi tespitlerim var. Cep telefonuyla konuşma hala devam ediyor. Birçok uyarılarımıza, bu konulardaki denetimlerimize rağmen... Onun için sürücülerimize dönerken cep telefonsuz bir yolculuk diliyoruz. Konuşmasınlar çünkü dikkati 4 kat fazla dağıtıyor, alkollü sürücüyle aralarında bir fark kalmıyor."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 25
  • melik 4 yıl önce Şikayet Et
    Konuşmaya razıyız, internette dolaşmayıp yola baksınlar .Telefona bakmaktan yola bakmıyorlar.
    Cevapla
  • ademoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    maalesef nerde bir dengesiz giden görsem hep baktığımda mesaj atmaya çalışıyor veya telefona bakıyor
    Cevapla
  • Kirkdokuzelli 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım cep telefonu ile konuşmayı aştı millet araç kullanırken sosyal medya WhatsApp görüşmesi yapıyor bunlara kallavi cezalar kesilmediği sürece çözüm yok denetim çok sıkı olmalı
    Cevapla
  • Mehmed 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah Soylu Bakanımızdan razı olsun. Bayram süresince vatandaşın iyi bir bayram süreci geçirmesi için tüm emniyet ve trafik ekipleriyle milletin güvenliğini sağladılar. Özellikle bayramlarda hep duyduğumuz trafik kaza haberleri İnşallah artık bu tip sıkı kontrollerle sıfıra iner, bayramlarımızı eksiksiz yaşarız.
    Cevapla
  • Fehmi 4 yıl önce Şikayet Et
    Cezalar caydirici degil ve alt limit belirlenerek kisinin zenginligine gore ceza kesilmeli 100tl fakire cok zengine az yani caydirici degil parasiyla degilmi kardesim kirmizida da gecerim diyor zengin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık