Depremin simgesi "Erkan bebek" hayallerini gerçekleştirmek istiyor

Marmara Depremi'nin ardından İzmit'i ziyaret eden eski ABD Başkanı Bill Clinton'ın kucağına alıp severken burnunu sıkmasıyla dünyanın "Erkan Bebek" olarak tanıdığı Erkan Işık, yurt dışında yabancı dil öğrenip hayalini kurduğu üniversiteyi kazanmayı hedefliyor.

Depremin simgesi "Erkan bebek" hayallerini gerçekleştirmek istiyor
Depremin simgesi "Erkan bebek" hayallerini gerçekleştirmek istiyor
GİRİŞ 17.08.2019 14:10 GÜNCELLEME 17.08.2019 14:14
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Hacı ve Şennur Işık çiftinin 4 çocuğundan biri olan Erkan Işık (20), bu yıl üniversite sınavlarında istediği bölüme yerleşemeyince gelecek yıl hayalini kurduğu üniversiteyi kazanabilmek için yeniden hazırlıklara başladı. 

 

Boş zamanlarında çiğ köfte salonu işleten babasına yardımcı olan Işık, yurt dışında yabancı dil öğrenmek ve üniversite eğitimi için destek istiyor. 

Marmara Depremi'nin simge bebeği olan Erkan Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evleri depremde hasar gördüğü için İzmit'teki Doğu Kışla Çadır Kenti'nde kaldıkları sırada eski ABD Başkanı Bill Clinton'ın ziyarete geldiğinin anlatıldığını söyledi.

 

O zaman 6 aylık olduğunu belirten Işık, kendisini kucağına alıp seven Clinton'ın burnunu sıktığını 6-7 yaşlarında ailesinden öğrendiğini ve o anın görüntülerini izlediğini ifade etti.

"SADECE KADİR HAS SÖZÜNDE DURDU"

Bu sene üniversite sınavlarına girdiğini ancak babasının yanında çalıştığı için sınavlara yeterince hazırlanamadığını dile getiren Işık, gelecek yıl daha iyi hazırlanıp daha iyi bir bölüm kazanmak istediğini söyledi. 

Babasına çiğ köfte salonunda yardımcı olduğunu, boş zamanlarında kütüphaneye giderek ders çalıştığını anlatan Işık, "İlkokul ve kolej eğitimim boyunca Kadir Has Vakfının burslarıyla okudum. Şu ana kadar çok söz veren oldu ama sadece Kadir Has sözünde durdu. Yaşadığı sürece yardım etti. Allah rahmet etsin. Rahmetli olduktan sonra da vakıf müdürü her zaman aradı, halimi hatırımı sordu." diye konuştu.

"ŞÖHRETİN HAYATIMA PEK OLUMLU ETKİSİ OLMADI"

Işık, hatırlamasa da bebekliği ve küçüklüğünde çok tanınan, popüler biri olduğunu ailesinden dinlediğini ve gazetelerden okuduğunu belirterek, bu sayede tanıştığı insanlar, ünlüler, diplomatlar, iş insanları bulunduğunu, televizyon kanallarına konuk olduğunu söyledi.

Herkesten ilgi gördüğünü belirten Erkan Işık, "O yıllarda tanınmış insanlar da benim üzerimden reklamlarını yaptı, birçok sözler verdiler ama hiçbirini yerine getirmediler. Ben bir şey istemeden, Clinton'un olduğu bir ortamda o dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı bize ev sözü vermişti fakat aradan 6-7 yıl geçti, konu kapandı." dedi. 

Dört kardeş olduklarını, babasının çiğ köfte salonu dışında gelirinin olmadığına işaret eden Işık, "Üniversite eğitimimle birlikte yurt dışında yabancı dil öğrenmek istiyorum ancak bu hayalimi gerçekleştirmem çok zor. Kadir Has Üniversitesinde tam burslu okumak istiyorum. Bu konuda beni aradılar, görüşmelerimiz devam ediyor." şeklinde konuştu. 

"CLINTON'A ÇİĞ KÖFTE İKRAM ETMEK İSTİYORUM"

Bill Clinton ile İstanbul'da bir açılışta ve bir de Çırağan Sarayı'nda görüştüğünü, doğum gününde ve sünnet düğününde kendisine hediyeler gönderdiğini anlatan Işık, daha önce mektuplaştıklarını, uzun zamandır haberleşemediklerini belirtti. 

Clinton ile Türkiye'ye geldiğinde görüşmek istediğini ifade eden Işık, "Clinton ile tanışıklığımız 20 yıl oldu. Uzun zamandır görüşmedik. Dükkanımıza gelmesini ve kendisine çiğ köfte ikram etmeyi istiyorum. Bir tadına baksın, beğeneceğinden şüphem yok. Onu takip ediyorum, yaptığı çalışmaları biliyorum." şeklinde konuştu.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN DESTEK İSTİYORUM"

Üniversiteye en iyi şekilde hazırlanmak için kitaba ihtiyacı olduğunu, yabancı dil öğrenmek için yurt dışına gitmek istediğini belirten Erkan Işık, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gençlere eğitim konusunda öncülük ediyor, önünü açıyor. Bundan ben de yararlanmak isterim. Alacağım eğitimle ülkeme katkıda bulunmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • Dolapdereli Sabri 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya bi gidin ya, yat kalk şükür et baban iş yeri sahibi. Parasızlıktan okuyamayanlar var, elin pisliğinin burnunu sıktın diye ayrıcalık ve yardım beklemen saçma, bir dönem ünlü olmuşsun bitmiş gitmiş.
    Cevapla
  • canım memleketim 4 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar boş hayaller
    Cevapla
  • ıspartalı 4 yıl önce Şikayet Et
    clintonu hayallerinden çıkar bence çünkü abd de fuhuş çetesi sebebiyle başı dertte yan baktığı adını zikreden intihar ediyor...
    Cevapla
  • sabit 4 yıl önce Şikayet Et
    abi sen neymisin dil ogrenmek icin yurtdisina gitmek orada okula devam etmek istedigin anlasiliyor sen dilini bildigin okulunu okuyamiyorsun is olsundiye yurtdisina gitmek istiyorsun yardim bekliyorsun seninki olacak is degil
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Haline sukret babanin isivar calisiyorsun zaten kazansan unuversiteyi devlet burs verir medine dilencisi gibi roportajda hep birseyler istemis okumak istiyorsan yurt disinda ders calisip kazanacaksin yada babanin cig kofte dukkanini bekleyeceksin
    Cevapla
  • veli 4 yıl önce Şikayet Et
    medine'de dilenci tabiri müslümanları küçümsemek için kullanılan bir kelimedir. ..medinede fakir olmaz,hint fakiridir o. ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Yunanistan'da arka arkaya iki deprem
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...