29 ilde KCK dev operasyon 418 gözaltı!

Diyarbakır, Mardin ve Van başta olmak üzere 29 ilde bölücü terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonlarda 418 şüpheli gözaltına alındı.

GİRİŞ 19.08.2019 09:10 GÜNCELLEME 19.08.2019 10:05
Bu Habere 202 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığınca, Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanları görevlerinden uzaklaştırılmasının ardından, Diyarbakır, Mardin ve Van başta olmak üzere 29 ilde bölücü terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonlarda 418 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında HDP'li belediyelerde görevli kişilerin olduğu da öğrenildi. Söz konusu kişiler HDP'li başlanların göreve gelmesi ile birlikte belediyede işe alınmışlardı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: OPERASYONLAR SÜRECEK

İçişleri Bakanlığı: "Diyarbakır, Mardin ve Van illeri başta olmak üzere toplam 29 ilde PKK/KCK terör örgütüne yönelik 418 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Yakalamaya dönük operasyonlar devam etmektedir."

BELEDİYELERİ KARARGAHA ÇEVİRMİŞLER

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Mızraklı, önceki dönemde kayyumun terör bağlantıları nedeniyle işten çıkarttığı 248 kişiyi, göreve başladıktan sonra belediyeye geri alarak belediye binasını adete bir PKK karargahına çevirdi.

ŞEHİT YAKINLARINI İŞTEN ÇIKARTIP, TERÖRİSTLERİ ALDILAR

HDP'li Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, belediye iştirakı olan birçok şirketin yönetimine PKK bağlantılı kişileri getirdi. Türk ayrıca 313 Hak-İş üyesi işçiyi HDP'li olmadıkları gerekçesiyle işten çıkarttı.

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 202
  • milli 4 yıl önce Şikayet Et
    maşaallah ne güzel bir haber bayram gibi.
    Cevapla
  • aklıselim 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın admin:Bunların işe aldıklarını da göz altına alsınlar.
    Cevapla
  • arif 4 yıl önce Şikayet Et
    Mükemmel haber
    Cevapla
  • dede 4 yıl önce Şikayet Et
    Elzemdi. Acilen yapılmalıydı ve çok şükür yapıldı. Yoksa ikinci bir hendek vakası kapıdaydı. Durmak yok yola devam.
    Cevapla
  • adil poyraz 4 yıl önce Şikayet Et
    ogrenci yillarimdayken kaldigim yurtta, devlete zarar vermek icin çesmeleri kasten acik birakan zihniyet bugun ormanlarimizi yakiyor.. bu vatan hainlerine az bile, cok yuz verildi bunlara..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in saldırısı sonrası İran'dan peş peşe açıklamalar
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri