Yıkımda evi zarar gören aileden HDP'li belediyeye tepki

Siirt'te metruk bir evin yıkımı sırasında evi büyük zarar gören Abdurrahman Atabay, 4 aydır onarım yapmayan HDP'li belediyeye tepki gösterdi. Atabay, "Bu mudur Kürtlerin hakkını savunmak. Belediye başkanına gittiğimde dalga geçer gibi cevap veriyor" dedi.

Yıkımda evi zarar gören aileden HDP'li belediyeye tepki
Yıkımda evi zarar gören aileden HDP'li belediyeye tepki
GİRİŞ 20.08.2019 17:20 GÜNCELLEME 20.08.2019 17:20
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Siirt'te bir aile, metruk bir evin yıkımı sırasında hasar verdikleri evini onarmayan HDP'li Siirt Belediyesine tepki gösterdi.

Sakarya Mahallesi'nde 4 ay önce bir evin yıkımı sırasında konutu büyük zarar gören Abdurrahman Atabay (45), belediyeye yapısının onarılması için başvuruda bulundu. Ancak belediye yetkilileri, Atabay’a 10 torba çimento vererek evini kendisinin onarmasını önerdi.

Abdurrahman Atabay, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediyeye ait iş makinelerinin 4 ay önce evinin yanındaki yapıyı yıkarken konutuna da zarar verdiğini söyledi.

Belediyenin evinin onarılması için herhangi bir girişimde bulunmadığını belirten Atabay, şöyle konuştu:

"Yandaki ev yıkıldığı sırada bizim ev de bayağı zarar gördü. 4 aydır bizimle dalga geçercesine muamele ediyorlar. Hiç kimse sorunumuzu çözmedi. Belediye başkanının yanına gittiğimde, dalga geçercesine 'Sana 10 torba çimento ve kum verelim.' diyorlar. Evimin bir an önce onarılmasını istiyorum." 

Atabay'ın dayısı Ömer Dündar ise belediyenin yan binadaki evi yıktığı sırada Atabay'ın evine de büyük zarar verdiğini söyledi.

Evde artık yaşanılamaz duruma gelindiğini belirten Dündar, "Ev oturulamaz hale geldiği için aile mağdur oluyor. Bu ev yıkılırsa sorumlusu kim olacak. Aylardır belediyeye müracaat ediyoruz ama bizimle dalga geçercesine '10 torba çimentoyla git evini tadilat et' diyorlar. Bu evin yeniden yıkılıp yapılması gerekiyor." dedi.

"Bu mudur Kürtlerin hakkını savunmak"

"Kürtlere bu zulmü reva görüyorlar." ifadesini kullanan Dündar, şunları kaydetti:

"Sözde Kürtlerin hakkını koruma adı altında belediyecilik yaptıklarını iddia ettikleri anlayışları işte budur. Bu mudur Kürtlerin hakkını savunmak? Kürtlere zarar vermekten başka hiçbir şey yapmadılar, yapmıyorlar da. 4 aydır belediyeye gidip geliyoruz, bizimle alay edercesine 10 torba çimentoyla bu işi kapatmaya çalışıyorlar."

Siirt Belediyesi yetkilileri ise zarar gören evin onarılacağını belirttiler.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • görele 4 yıl önce Şikayet Et
    oyunu kime verdiysen ona git derdini anlat...
    Cevapla
  • keremcan 4 yıl önce Şikayet Et
    iyi iyi siz verin daha oyları hdp ye.
    Cevapla
  • Ağrılı 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim, bunlar yuva yıkarlar yuva yaptıkları nerde görülmüştür. çok şükür Ağrı bunlardan kurtuldu.
    Cevapla
  • halk 4 yıl önce Şikayet Et
    onlar kürtlerın hakkını savunmuyor kürtleri kullanıyorlar onlar kürt değilki kürt kimliğine burunen ermenilerdır
    Cevapla
  • Kürt 4 yıl önce Şikayet Et
    Vallahi bunlar biz Kürtler in hakkını savun muyor tam tersine bizi kullanıyor lar akıllı olalım bunlar gayri müslüm leri maşaları bari biz bunlara maşa olmayalım vatanımız devletimiz güçlü olmalı pkk bir yabancı terörist yapıdır İslam ile uzaktan yakından alakası yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu