Bakanlık fotoğraf yayınladı: Güvenli Bölge'de ilk uçuş

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye’de Fırat’ın Doğusunda Güvenli Bölge birinci safha uygulamaları kapsamında, Türk-ABD’li komutanların iştirak ettiği ilk ortak helikopter uçuşuna ait fotoğrafı paylaştı.

Bakanlık fotoğraf yayınladı: Güvenli Bölge'de ilk uçuş
Bakanlık fotoğraf yayınladı: Güvenli Bölge'de ilk uçuş
GİRİŞ 24.08.2019 19:14 GÜNCELLEME 24.08.2019 19:55
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın daha önce yaptığı açıklamada ABD ile varılan Güvenli Bölge planı kapsamında Birleşik Müşterek Harekat Merkezi tam kapasiteyle faaliyete başladığını bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığı, Twitter hesabından bu kapsamda gerçekleştirilen ilk helikopter uçuşuna ait fotoğraf paylaşıldı. Bakanlık, hesabından yapılan paylaşımda "Suriye’de Fırat’ın Doğusunda Güvenli Bölge birinci safha uygulamaları kapsamında, Türk-ABD’li komutanların iştirak ettiği ilk ortak helikopter uçuşu bugün gerçekleştirildi." ifadelerini kullandı.


 

BAKAN AKAR AÇIKLAMIŞTI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bugün Ege Ordu Komutanlığında yaptığı denetlemelerde son dönemde yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştı. Bakan Akar, ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile 21 Ağustos'taki telefon görüşmesinde güvenli bölgeye ilişkin planın birinci aşamasının başlamasına yönelik mutabakata varıldığını hatırlattı. Güvenli bölgenin, takvimde belirlenen esaslar çerçevesinde zaman kaybetmeksizin oluşturulmasının planlandığını ifade eden Akar, şunları söylemişti:

"Bu konudaki koordinasyon ve müşterek çalışmalarımız devam ediyor. ABD Savunma Bakanı Esper ile telefon görüşmemizde planlamanın birinci aşamasının başlatılması ve ileri aşamaların ele alınması için askeri heyetlerin tekrar Ankara'da bir araya gelmesi konusunda mutabık kalmıştık. Birleşik Müşterek Harekat Merkezi tam kapasiteyle faaliyete başladı. Merkezin komutası Türk ve ABD’li birer general tarafından yürütülüyor. Birinci safha faaliyetleri ile ilgili sahada uygulamalara geçildi. Bu kapsamda 14 Ağustos’ta ilk İHA uçtu. İlk ortak helikopter uçuşu bugün öğleden sonra yapılıyor. Ayrıca teröristlere ait mevzilerin ve tahkimatın tahribine de başlandı."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 15
  • Tonyalı 61 4 yıl önce Şikayet Et
    Güvenli bölgeymiş, beh! ABD'nin olduğu yerde güvenlik olur mu hiç!
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    DİKKATTTTT...Süikaste kurban giden ve "ABD PKK'ya yardım ediyor" diyen Eşref BİTLİS'in helikopterinin yanından taciz ederek geçen ABD jetleri sonrası şimdi deeee ABD ile aynı helikopterdeyiz.. Onlar aşağıya " IŞID BÖLGEDE GÜÇLENDİ" masalını anlatıyor, biz de "PYD İLE BERABER MÜCADELE EDECEGİZ" umudundayız?? Harekat merkezi ??? aynı camıde farklı kıblelerde ne kadar namaz kılınacak bakalım???
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Manzara artık daha net..ABD Türkiye ile PYD=PKK arasına "tampon bölge " kurup yine PYD=PKK'yı koruma derdinde..Türkiye ise "güvenli bölge" derdinde ama ABD hep bizi engelleme ve suriye doğusu harekatı geciktiirme ve zamana yayma derdinde????
    Cevapla
  • Musa 4 yıl önce Şikayet Et
    Hikaye .
    Cevapla
  • German 50 4 yıl önce Şikayet Et
    Inşallah Helikopter bizim değildir, bir yakıt masrafı yapmiyalim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır