MTA Oruç Reis gemisi Çanakkale Boğazı'na ulaştı

Türkiye Akdeniz'e dördüncü araştırma gemisini de yolluyor. Sismik araştırmalar yapmak üzere yola çıkan MTA Oruç Reis gemisi, Çanakkale Boğazı'na ulaştı.

MTA Oruç Reis gemisi Çanakkale Boğazı'na ulaştı
MTA Oruç Reis gemisi Çanakkale Boğazı'na ulaştı
GİRİŞ 28.08.2019 09:50 GÜNCELLEME 28.08.2019 09:50
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Oruç Reis Gemisi, Türkiye'nin bölgedeki 3 gemisine ek olarak sismik araştırmalar yapmak üzere Akdeniz'e iniyor. Oruç Reis, TCG Yıldırım fırkateyni eşliğinde Çanakkale Boğazı'na girdi.

36 millik Çanakkale Boğazı'nı geçişinden sonra Ege Denizi'ne açılacak olan Oruç Reis'in varış noktası Mersin'in Taşucu Limanı. Oruç Reis daha sonra Akdeniz'de araştırma görevine başlayacak. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 16 Temmuz'da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ''Fatih ve Yavuz sondaj gemilerimiz ve Barbaros Hayreddin Paşa Sismik Arama gemimizle bölgede sürdürdüğümüz faaliyetlerimize şimdi 4'üncü gemimizi de dahil ediyoruz." demişti.

Oruç Reis Gemisi'nde 55 mürettebat görev yapıyor. Boyu 86, genişliği 22 metre olan gemi modern sevk ve manevra sistemlerine sahip. Jeofizik araştırmaların yanısıra deniz tabanını ayrıntılı görüntüleyebilen gemide 2 ve 3 boyutlu haritalama sistemleri mevcut.

Gemide ayrıca uzaktan kumandalı sualtı aracının yanı sıra deniz tabanından jeolojik örnekleme yapabilecek ekipman yer alıyor.  

YORUMLAR 3
  • Kuzeyli 4 yıl önce Şikayet Et
    Vira Bismillah Hayırlara vesile olsun not:chp ye özel malumat gönderilsin zira sağır sultan duyar onlar duymaz gözleri var onlar görmez demedi demeyin vesselam
    Cevapla
  • Zafer 4 yıl önce Şikayet Et
    Artık müjdeli haberleri bekliyoruz. Petrol, doğalgaz bulunursa bir ihtimal bizde de ucuzlar.
    Cevapla
  • paşam123 4 yıl önce Şikayet Et
    Kemal beye telgraf çekin, sonra biz niye orada yokuz demesin yine...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki