'Örgütü toparla' diye gönderilmişti, enselendi!

İstanbul Kartal’da MİT ve polisin ortak operasyonuyla yakalanan FETÖ’nün sözde Türkiye imamı Mesut Yıldırım’ın örgütü toparlamak için Pensilvanya’nın talimatıyla Avrupa’dan döndüğü öğrenildi.

'Örgütü toparla' diye gönderilmişti, enselendi!
'Örgütü toparla' diye gönderilmişti, enselendi!
GİRİŞ 03.09.2019 09:27 GÜNCELLEME 03.09.2019 09:33
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

İstanbul’da yakalanan FETÖ’nün Türkiye imamı Mesut Yıldırım’ın örgütü toparlamak için Pensilvanya’nın talimatıyla Avrupa’dan Türkiye’ye kaçak yollarla dönüş yaptığı öğrenildi. İstanbul ablası olan eşi Gülseren ve kızı Behice Yıldırım’la birlikte yakalanan Mesut Yıldırım’ın evinden çıkan dijitaller inceleniyor. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri FETÖ’nün Türkiye imamının yakalanması için ortak çalışma yaptı. 

 

 

EVİ TESPİT EDİLDİ 

Yapılan teknik ve fiziki takiplerde, FETÖ’nün Türkiye’de bulunan en üst düzey sorumlusu ve Türkiye imamı olan Mesut Yıldırım’ın Kartal Yalı Mahallesi’nde başkasının adına kiralanmış bir evde gizlendiği belirlendi. Takibe alınan evde yaşayan Mesut Yıldırım market alışverişine dahi çıkmadığı aylarca evde kaldığı belirlendi. Gerekli teknik takip çalışmalarının tamamlanmasının ardından geçtiğimiz 29 Ağustos günü operasyon düzenlendi. FETÖ’nün Türkiye imamı Mesut Yıldırım, eşi Gülseren Yıldırım ve kızları Behice Yıldırım gözaltına alındı. Yıldırım ailesinin üçünün de ByLock kullanıcısı olduğu belirlendi. Mesut Yıldırım’a bu evi kiralayan kişi ile onunla örgütsel olarak irtibatta bulunan 2 kişi daha gözaltına alındı. 

 

 

ÖĞRETMENLİKTEN İMAMLIĞA 

Mesut Yıldırım’ın uzun yıllar FETÖ’nün eğitim kurumu olan FEM dershanelerinde öğretmenlik ve yöneticilik yaptığı, örgüt içerisinde Türkiye imamlığına kadar yükseldiği öğrenildi. Kartal’da gaybubet evinde yakalanan Mesut Yıldırım’ın eşi Gülseren Yıldırım’ın da Marmara bölgesi kız öğrenciler ablası olduğu ve örgüt içinde kritik görevde bulunduğu kaydedildi.

DiJiTAL MATERYALLER DEŞiFRE EDiLECEK

15 Temmuz darbe girişiminin ardından diğer FETÖ yöneticileri yurtdışına kaçarken Mesut Yıldırım’ın peş peşe operasyonlarla dağılma noktasına gelen örgütü toparlamak için Pensilvanya tarafından Avrupa’dan Türkiye’ye gönderildiği öğrenildi. Yıldırım’ın Türkiye’ye kaçak yollarla gelip gizlendiği belirtildi. Yıldırım’ın evinde bulunan dijital materyaller deşifre edilecek.

YORUMLAR 25
  • Tekin 4 yıl önce Şikayet Et
    Göz torbalarına bak la şu hain köpeğin.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Sahte kimlik çıkarmışlar dershanelerde çalışıyorlar ...
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 4 yıl önce Şikayet Et
    dersaneler özel okullara anlık baskın yapılmadan bu bölge yollar ve kaldırımlara anlık baskın giriş çıkış saatinden yapılmadan fetöyü bitiremezsiniz
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 4 yıl önce Şikayet Et
    şuan türkiyede 50 bin fetöcü öğretmen özel okul ve dersanede çalışıyor.10 bin tanesi lisansı yok kaçak çalışıyor.2000 tanesi aranıyor mahkemesi var kaçak çalışıyor.ankarada fetöye baskı çok hızlı ve baskılı ancak diğer şehirlerde özellikle izmirde başıboşluk var.4 yıldır dersanelerde kim çalışıyor özel okulda kim çalışıyor resmi evrakla müracaata bakılıyor kaçak çalışanları gören yok bürokrasi müfettişler korkuyor ben bunları yakalarsam beni sürerler diye teftiş zayıf denetleme zayıf oluyor
    Cevapla
  • izmir cem.iç ish. 4 yıl önce Şikayet Et
    fetö her şehirde hoca yetiştirme yani hitabı iyi etkilemesi güçlü olanlardan seçip yetiştirdi.büyük şehirlerde 200 küçük şehirlerde 20 kişi bunlar guruplara ders verip etraf topladı ve gülen gibi ilerde ses getirecek 10 tane imam var bunlara ilahiyatı dışarda bitirerek diyanette merkez vaazcı yapma peşindeler ayrıca imam hatiplerde öğrenci sokup devlet içine sızma planları var bunları dine hizmet edeceksiniz diye kandırdı.mütevelli olan yüksek makam ve para verenleride siz seçilmiş insansınız diye gaz verme kandırma yaptılar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…