İstanbul'dan dönen Suriyeli sayısı açıklandı

İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı, İstanbul'daki bin 305 Suriyelinin ülkesine dönüş yaptığını açıkladı. Çataklı ayrıca, İdlib üzerinden gelecek yeni bir göç dalgasının sınır ötesinde karşılanacağını belirtti.

GİRİŞ 04.09.2019 12:26 GÜNCELLEME 04.09.2019 14:10
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, İstanbul'daki bin 305 Suriyelinin ülkesine dönüş yaptığını açıkladı.

 

Çataklı, Bakanlıkta aylık bilgilendirme toplantısı düzenledi. Düzensiz göçle mücadeleye ilişkin bilgi veren çatakla, Ağustos ayında 47 bin 316 göçmenin yakalandığını açıkladı. Bu operasyonlarda 761 insan kaçakçısı ise gözaltına alındı. 

Geçici koruma altındaki Suriyelilerin ülkelerine dönüşünün devam ettiğini aktaran Çataklı, "Ülkesine geri dönen Suriyeli sayısı 352 bin 52. Bugün itibarıyla ülkemizde kayıt altına alınan Suriyeli sayısı 3 milyon 657 bin 694” ifadelerini kullandı.

Çataklı ayrıca, İdlib'den gelecek olası bir göç dalgasının sınır dışında karşılanacağını vurguladı. 

KAYNAK: AA, İHA
YORUMLAR 27
  • emrah dinler 4 yıl önce Şikayet Et
    Elbette Ensar olacağız ama vahşi kapitalist ABD'nin bizi kendisine biat ettirmek zorunda bırakmak için mülteciye boğmasına da asla sessiz kalamayız. Bu şer planı boşa çıkartmazsak iyice azarlar. KESİN.
    Cevapla
  • Hsem 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah riza için artık yeter...içimiz,disimiz Suriye,Özbek,Afgan,Pakistanlı oldu...
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Güvenli bölge oluşturulsunda yavaş yavaş oraya gönderelim
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD'NİN HAYALİ ...!!! ERBİL MERKEZLİ 5 KORİDOR ve PENTAGON PROJESİ: 1.Erbil-Basra, 2.Erbil-Kızıldeniz, 3.Erbil-Akdeniz (YPG koridoru), 4.Erbil-Karadeniz (PKK Koridoru), 5.Erbil-Hazar (PJAK Koridoru). Ortaya Erbil merkezli 5 köşeli sarı bir yıldız çıkar. YPG'nin bayrağındaki yıldız.. Barzani, ABD adına 5 köşeli yıldızı rozet olarak takmak için uğraşıyor. PENTAGON’un yeni merkezi Erbil, İskenderun-Erbil-Kızıldeniz arasında kurulacak Büyük İsrail’in (Siyon Ülkesi) koruyucusu ve 53. EYALETİN ŞERİFİ BARZANİ. 5 koridor sayesinde 5 denizdeki NATO-PENTAGON hakimiyeti. İpekyolu, enerji, maden, insan trafiğinin kontrolü ve dünya hakimiyeti.
    Cevapla
  • SelmanıFarisi 4 yıl önce Şikayet Et
    Tek çözüm geleni almak mı Peki kim esedle mücadele edecek. Zor iş!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Deprem uzmanından uyarı: 'Tokat'ta 6 ve üzeri deprem olabilir'
Süper Lig'de gelecek sezonun şimdiden biten transferleri