Çocukları HDP aracılığıyla terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığını belirten ailelerin, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önündeki büyüyerek devam ediyor. O eyleme bugün 3 aile daha katıldı.

HDP kanalı ile dağa götürülen oğlunu yaptığı eylemle teröristlerin elinden alan Hacire Akar ile başlayan tepki eylemleri çığ gibi büyüyor. Hacire Akar’ın oğlunu teröristlerden kurtarması çocukları dağda olan diğer ailelere örnek oldu. Çocukları teröristler tarafından dağa kaçırılan aileler, HDP önünde eylem yapmaya başladı.

Bu sabah erken saatlerde HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde ‘evlat nöbeti’ tutan ailelere yenleri eklendi. Çocuklarının HDP aracılığıyla terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığını belirten 3 aile, evlatları geri gelene kadar nöbet tutacaklarını ifade ederek eyleme başladı. Böylece ‘evlat nöbeti’ tutan ailelerin sayısı 8’e ulaştı.

Diyarbakır'da Çetinkaya, Akkoyun ve Biçer aileleri, çocukları terör örgütü tarafından kaçırıldığını öne sürerek HDP il binasında başlattıkları oturma eylemi sürerken, 16 yaşındaki oğlu Yusuf Bektaş'ın 5 Mayıs günü HDP binasında kaybolduğunu belirten baba Celil Bektaş da oturma eylemine katıldı. Bektaş ailesinin de gelmesiyle oturma eylemi yapan ailesi sayısı 4'e çıkarken, HDP il binası girişindeki kepenk, partililer tarafından kapatıldı.

OĞLU İÇİN ÖLÜM ORUCUNA BAŞLAYACAK

Akşam saatlerinde HDP önüne gelen baba Celil Bektaş, oğlu Yusuf'un 5 Mayıs günü HDP Diyarbakır il binasının 2'nci katındayken kaybolduğunu iddia ederek, oğlu için ölüm orucuna başlayacağını söyledi.
 

Yorumlar 51 Yorum Var
  • Nurşen 09.09.2019 07:27
    Şu an yanınızda olmak isterdim sizinle beraber arkanızdayız allahım çocuklarınızı sağ salim gelsinler
  • Mummy 05.09.2019 21:30
    Helal sana yüreği dağlar gibi olan Ağam, canını istiyor kanını istiyor her kelimesi doğru, sizi Candan destekliyorum, ANADOLUNUN YİĞİTLERİ.
  • Hüseyin 05.09.2019 18:37
    Ailece destekliyoruz aslansınız siz
  • KARAHAN 05.09.2019 17:28
    Dualarımız sizinle yüreği yanık kardeşler. Bu çocuk katili hainlere karşı her zaman bir ve beraber olmalıyız. Devletimiz gücünü ve merhametini mağdurlara da terör örgütüne de göstermelidir.
  • M.Zeki ARPACIK 05.09.2019 16:50
    Başkalarının evlatlarına cinayatli ölümleri, hapishaneleri ve mağara ile dağ başı ve ormanlarda yaşamı layık görenler, çoculkarını en güzel koşullarda, en güzel eğitim olanakları ve avrupanın şaşalı hayatını yaşatıyorlar.Adalatliniz bu mu sizin. Beşer zğlmeder kader adalet eder.
Daha fazla yorum görüntüle