Putin'in önerisi sonrası Türkiye'den ilk açıklama!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Rusya Devlet Başkanı, Putin'in G7 önerisine yönelik bir açıklama yaptı. Oktay, ''Türkiye, olaya doğu-batı veya farklı bir blok boyutundan bakmaz, kendi çıkarları boyutundan bakar.'' dedi.

Putin'in önerisi sonrası Türkiye'den ilk açıklama!
Putin'in önerisi sonrası Türkiye'den ilk açıklama!
GİRİŞ 06.09.2019 13:00 GÜNCELLEME 06.09.2019 14:10
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın G7 ile iş birliğine açık olduğunu belirterek, ''Türkiye S-400 aldıktan sonra hava savunmasını güçlendirdi. Çin ve Hindistan'ın yanı sıra Türkiye'nin de uluslararası ve bölgedeki rolü çerçevesinde böyle bir formatta (G7) bulunması uygun olacaktır.'' ifadelerini kullanmıştı. 

 

 

Putin'in G7 önerisiyle ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Türkiye, olaya doğu-batı veya farklı bir blok boyutundan bakmaz, kendi çıkarları boyutundan bakar." açıklamasını yaptı. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Türkiye hiçbir ülkenin bekçisi değildir. Onların göçmen deposu değildir. Oluşturdukları krizlerin de faturasını ödeyecek ülke değildir." diye konuştu.

 

 

 

YORUMLAR 9
  • Angaralı 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriyeliler zaten gitmek istiyor ,bence kapıların açılıp isteyenin gitmesi gerekiyor
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    ama ödüyoruz.
    Cevapla
  • Gezgin 4 yıl önce Şikayet Et
    Göçmen deposu değiliz cümlesi pek inandırıcı olmadı.
    Cevapla
  • Türkiye, 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen doğrudur. Kimsenin bekçisi olma zorunluluğumuz bulunmamaktadır. Tek yükümlülüğümüz, inancımız ve vicdanımız doğrultusunda bize sığınanlara imkanlarımız çerçevesinde sahip çıkmaktır. Bunun dışında kim hangi ülkeye gitmek istiyorsa gitsin. Biraz da avrupa düşünsün.
    Cevapla
  • Turan ŞENGÜL 4 yıl önce Şikayet Et
    ayağı kalk Türkiyem sert ve radikal kararlar al gerekirse mültecileri sal gitsin avrupanın içlerine doğru onlar Türkiyeye mülteci akınını başlatıyorlar ki ekonomimiizi çökertsinler diye buna fırsat vermeyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri
Ahmet Mahmut Ünlü'nün İsmailağa Cemaati'yle tüm ilişiği kesildi!