Fırat'ın doğusunda müşterek kara devriyesi

Türkiye ile ABD silahlı kuvvetleri arasında Suriye’de Fırat’ın doğusunda güvenli bölge kurmak için başlatılan süreçte bugün müşterek kara devriyesi başladı.

GİRİŞ 08.09.2019 08:38 GÜNCELLEME 08.09.2019 09:41
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Türkiye ve ABD Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölge için Telabyat - Rasulayn arasında müşterek kara devriyesine bugün başladı.

TSK 2 AYRI NOKTADAN GİRDİ

ABD ile birlikte Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirilecek müşterek kara devriyesine katılacak araçlar sınıra hareket etti.ABD ile Fırat'ın doğusunda kurulması planlanan Güvenli Bölgede müşterek kara devriyesi gerçekleştirilecek zırhlı araçlar Akçakale ilçesinden Suriye'nin kuzeyine giriş yapacakları sınır hattına hareket etti. 

Konvoyda zırhlı araçların yanı sıra sinyal kesici, zırhlı araç çekicisi ve ambulans da bulunuyor.

İLK GÖRÜNTÜ GELDİ





BAKAN AKAR AÇIKLAMIŞTI

 

 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar müşterek kara devriyesinin bugün başlayacağını belirterek şu ifadeleri kullanmıştı:

"Orada bir Türk general ve bir ABD’li general ile onlara bağlı subaylar çalışmalara başladı. Önce İHA sonra helikopter uçtu. 3. müşterek helikopter uçuşunu gerçekleştirdik. Helikopter uçuşlarını tahkimatın tahribi dahil arazide yapılan, yapıldığı iddia edilen her şeyi bizzat görmek için bir imkan ve fırsat olarak değerlendiriyoruz. Müşterek kara devriyesinin de 8 Eylül’de başlamasını planladık. Buraya ilişkin bir genel mutabakat var. Bu çerçevede belirlenmiş faaliyetlerin belli bir sıra ve tempoda yapılmasını bekliyoruz, bu konuda ilerlemeyi arzu ediyoruz."

YORUMLAR 35
  • çeçen 4 yıl önce Şikayet Et
    abd nin turk bayraklı araçlarımızı hedef olarak göstermeyeceğini kim idda edebilir?
    Cevapla
  • kadir nadir 4 yıl önce Şikayet Et
    orada mehmetcigimize kasıtlı bir saldırı olabilir ve bu saldırıya kaza süsü verilebilir.çuval olayının benzeri olabilir.bunun önlemi alinabilir
    Cevapla
  • Antepli.v 4 yıl önce Şikayet Et
    Neyin keşifi keşifden önce teröristler ve Yaptiklari mevzi tünel calismalari durdurulduktan sonra amerikalilar buyurun kesife cikalim bakin biz alasmaya sadigiz safsatasi ve oyalama taktiyi oysa alta tunel kazmalar ve teröre verilen eyitim silah desteyine devam bu isin sonu fiyasko turkiye bir sekilde reisin dediyi gibi kendi başımıza bu işi çözmeliyiz gec kalinirsa kuzey irak benzeri bir olusumun amerikalilar tarfindan Hazirlaniyor
    Cevapla
  • kayıoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    planlari pkk devleti kurmak. gazımızı alarak zaman kazaniyorlar. hem büyük harekatı önlediler, hemi de buraya yapilacak noktasal operasyonları kontrol etmış oluyorlar. bunu kırmalıyız..
    Cevapla
  • Bumin 4 yıl önce Şikayet Et
    Tamam coniler öyle böyle ama onlar olmazsa daha kötü olabilir durum denge unsurudur ruslara cinlilere karşı malesef gelen gideni aratır derler tecrübeyle sabittir bizim kendi işimizi görmemiz lazım öyle amerigayi sil at olmuyor işte onlar sadece laf Nitekim devletimiz de durumun farkında derinden işler bir şekilde yürüyor burda o öyle olsun yok bu böyle olsun yazıları israfdan başka birşey değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı