Küçüksu Çayırı Mısır Festivali'yle eski günlerine kavuştu

Beykoz'daki tarihi Küçüksu Çayırı, Mısır Festivali'yle yeniden tarihteki canlı günlerine kavuştu. Dev kazanlarda kaynatılan mısırlar, festivale katılan binlerce İstanbulluya ikram edildi.

GİRİŞ 08.09.2019 11:27 GÜNCELLEME 08.09.2019 12:18

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimatın ardından, Beykoz'daki tarihi Küçüksu Çayırı, Mısır Festivali'yle yeniden tarihteki canlı günlerine kavuştu.

 

 

Osmanlı döneminin gözde mesire alanlarından, yakın tarihe kadar ilçenin renkli sosyal alanlarından biri olan Tarihi Küçüksu Mesiresi, Mısır Festivali’ne ev sahipliği yaptı.

DEV KAZANLARDA MISIR KAYNATILDI

 

 

Bu yıl bahar mevsiminde Beykoz Belediyesi’nin Çevre Festivali’ni de düzenlediği tarihi mesirede ‘Mısır Festivali’ kapsamında geçmişteki gibi mısır kazanları kaynadı, tüm İstanbullular ağırlandı.  Ziyaretçilerin mısıra doyduğu etkinliğe Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın muhtarlar, STK ve dernek mensupları da katıldı. Aile, komşu ve çocuklarıyla alana gelen Beykozlular, kazanlarla kaynayan, belediyenin ikramı olan mısırlardan alarak renkli görüntüler oluştururken, nostalji dolu bir gün geçirdi.

"TARİHİ YENİDEN CANLANDIRACAĞIZ"

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, “Göksu deresi ve  Küçüksu çayırımız, geçmişinden aldığı değerle yaptığımız bu festivalle hayatımızda tekrar yer alıyor. Tarihi canlandırmaya çalıştığımız, geleneksel hale getireceğimiz bu festivalde de yine Beykoz’un kazanımları artıyor ” diye konuştu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail baskınında Nasır Hastanesi'nde bulunan 2 bin Filistinlinin akıbeti bilinmiyor
Almanya Cumhurbaşkanı, soykırımcı İsrail'e desteği nedeniyle İstanbul'da protesto edildi