İçişleri Bakanlığı'ndan 'hız sınırı' açıklaması

İçişleri Bakanlığı'ndan, hız sınırının artırılması konusunun henüz çalışma aşamasında olduğu ve tüm yönleriyle değerlendirildiği bildirildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan 'hız sınırı' açıklaması
İçişleri Bakanlığı'ndan 'hız sınırı' açıklaması
GİRİŞ 11.09.2019 17:08 GÜNCELLEME 11.09.2019 17:08
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan açıklamada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun dün bir radyo programındaki mülakatının ilgili bölümünde otoyollardaki standardın yükselmesi sonucu hız sınırının artırılması yönündeki değerlendirmesinin basın yayın kuruluşlarına yansıdığı hatırlatıldı.

 

 

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu mülakatta Sayın Bakanımız, bu konunun değerlendirilmekte olduğunu, gelen talepler çerçevesinde yüzde 5'lik bir artış çerçevesinde çalışmanın yapılacağını belirtmesiyle söz konusu çalışmanın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile gerçekleştirileceğini ifade etmiştir. 'Hız limiti 140 kilometreye çıkarılıyor' şeklinde basına yansıyan haberlerin aksine, konunun henüz çalışma aşamasında olduğu ve tüm yönleriyle değerlendirildiği ifade edilmiştir."

 

 

YORUMLAR 18
  • hüseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    araçlara takılacak uydu bağlantılı ciple hız sınırı ortadan kaldırılabilir. aracın bulunduğu yoldaki trafik yoğunluğu ve yol durumuna göre sürücüye uyarı gönderilsin.Örneğin gelen uyarı ile bu yolda bazı nedenlerle 15 km boyunca 50 km hızı geçmeyin.yoksa ceza
    Cevapla
  • Osmanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Otabanlarda sol şeritte hız sınırı kalkmalı.Şehir içi en az 80 olmalı
    Cevapla
  • görele 4 yıl önce Şikayet Et
    şerit tahsisi yapılmalı bence yanlış anlama olmasın ama araba var 100 km kaç metrede duruyor araç var 100km pert içindekiler mevt oluyor her şerit her modele uyumlu değil bence.
    Cevapla
  • kul ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    120 km iyi bir hız sadece şehirler arası yollarda ilçelerde yada beldelere gelince 50 km indirmesinler en azından 82-90 arası bir şey olsun bu da yeter
    Cevapla
  • Ugur 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakan, 120 nedir Allah aşkına ayrıca şu maketleri kaldırın yakışmıyor ülkemize
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a füze saldırısı
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?