Tam 132 bin 416 TL ceza!

Çanakkale Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, koruma altındaki 115 saka ve 76 florya kuşunu yakalayıp satmak için İstanbul'a götürmek isteyen C.K.'ye, 132 bin 416 TL para cezası kesti.

Tam 132 bin 416 TL ceza!
Tam 132 bin 416 TL ceza!
GİRİŞ 12.09.2019 10:33 GÜNCELLEME 12.09.2019 10:35
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ezine ilçesi Geyikli beldesinden Çanakkale merkezine sefer yapan minibüste kuş seslerini duyan kişi, polisi arayıp ihbarda bulundu. Polis ekiplerinin minibüste yaptığı kontrolde, kafeslere konulmuş halde 115 saka ve 76 florya kuşu ele geçirildi. Polis tarafından yapılan tahkikatta şüpheli C.K.'nin söz konusu kuşları satmak için İstanbul’a götürdüğü anlaşıldı. Kuşlar, Çanakkale Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne bilgi verildi.

 

 

Şube Müdürlüğü Av Koruma- Kontrol ekipleri, C.K.'ye yasadışı avlanma ve koruma altına alınan kuşları yakaladığı gerekçesiyle 131 bin 130 TL’si tazminat, 1286 TL’si idari para cezası olmak üzere toplamda 132 bin 416 TL ceza kesti.

Yasal işlemlerin ardından el konulan 115 saka ve 76 florya kuşu, Av Koruma- Kontrol ve polis ekiplerince doğaya salındı. 

 

 

YORUMLAR 7
  • yorum 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyi olmuş. Ceza budur.
    Cevapla
  • Yeşilaycı 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu çok ciddi bir mesele.Önceki yıllarda sıklıkla karşılaştığım ve ötüşlerinin eksik olmadığı bu kuşları eski sıklıkta göremiyorum.Birileri özel tutkallarla tuzaklar kurup bu hayvanları kafese alıyor.Lütfen arkadaşlar daha duyarlı olalım ve gördüğümüz her yerde ihbarda bulunalım bu tür eylemlerde bulunanları.Şahsen ben kendi adıma tuzakları görünce karşıdakilere rahatsızlık verip polis çağıracağımısöylüyorum.Bu hayvanlar birimizin değil hepimizin malı ve hepimiz onların güzel ötüşlerini dinleyi hak ediyoruz.
    Cevapla
  • mtdrgn 4 yıl önce Şikayet Et
    karısını öldüren bu kadar ceza almıyor.
    Cevapla
  • Dolapdereli Sabri 4 yıl önce Şikayet Et
    15-20 bin TL ceza ver 1 ay da içeri at bence yeterli. Bu ceza çok ağır geldi bana. Tamam caydırıcılık açısından iyi ama, millet neler yapıyor, ceza bile almıyor...
    Cevapla
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun işte bu. Doğayı korumak gerek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı