Ciğerimizi yakan haber açıklandı! Diyarbakır saldırısında yeni gelişme

Dün Diyarbakır'da gerçekleştirilen terör saldırında 7 kişi şehit düşmüş, 10 kişi yaralanmıştı. Terör saldırısının korkunç detayları açıklandı. Şehitlerin kimlikleri belli olurken, "Belediyeye ait bir aracın saldırının olduğu bölgede görüldü" iddiası kan dondurdu. Öte yandan, Diyarbakır'daki hain saldırıda şehit düşenler, düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

GİRİŞ 13.09.2019 13:40 GÜNCELLEME 13.09.2019 13:58
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'da 7 sivilin şehit olduğu terör saldırısının detayları ortaya çıktı. Kulp ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlerce sivillerin bulunduğu araca yönelik düzenlenen, 7 kişinin şehit düştüğü saldırının, odunların yüklendiği traktörün geçişinden sonra gerçekleştirildiği belirlendi. Saldırıda kullanılan el yapımı patlayıcının uzaktan kumandalı olduğu tespit edildi. Öte yandan şehitlerin kimlikleri de belli oldu.

7 ŞEHİT İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ

 

 

DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

Diyarbakır'ın Kulp ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlerce düzenlenen, 7 kişinin şehit olduğu, 10 kişinin yaralandığı saldırının detayları gün ağarınca ortaya çıktı.

Kulp'un Ağaçkorur köyü mevkisinde dün odun toplamaya giden köylülerin bulunduğu araca teröristlerce el yapımı patlayıcıyla düzenlenen, 7 kişinin şehit olduğu saldırıda yaralanan 10 kişiden 9'unun tedavisi Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi ile Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinde sürüyor.

BELEDİYEYE AİT ARACIN SALDIRININ GERÇEKLEŞTİĞİ YERDE GÖRÜLDÜĞÜ İDDİASI

Saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, olay yerinde patlamadan kısa süre önce belediyeye ait aracın görüldüğü bilgisi üzerine haklarında yakalama kararı çıkarılan 4 şüpheliden gözaltına alınan HDP İlçe Başkanı A.K. ile HDP'li Kulp Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ş.A'nın emniyetteki işlemleri devam ediyor.

HDP'Lİ BELEDİYENİN OTOPARK GÖRÜNTÜLERİ İNCELENİYOR

Soruşturmada, ilçedeki kurum ve iş yerlerine ait güvenlik kameraları ile HDP'li Kulp Belediyesinin otoparkındaki giriş çıkış yapan araçlara ilişkin görüntüler inceleniyor. Saldırının ardından güvenlik güçlerince PKK'lı teröristlere yönelik bölgede başlatılan operasyon sürüyor.

SALDIRI ODUNLARIN YÜKLENDİĞİ TRAKTÖRÜN GEÇİŞİNDEN SONRA DÜZENLENMİŞ

Sivillerin bulunduğu pikaba yönelik saldırının, odunların yüklendiği traktörün geçişinden hemen sonra gerçekleştirildiği belirlendi.

UZAKTAN KUMANDALI PATLAYICI

Saldırıda kullanılan el yapımı patlayıcının uzaktan kumandalı olduğu tespit edildi. Patlamanın etkisi ile yolun karşı tarafına savrularak şarampole yuvarlanan pikabın ağaçlara takılarak durabildiği görüldü.  Olay yerinde patlamanın etkisi ile yaklaşık 1,5 metre eninde çukur oluştu.

Odun yüklü traktörün olay yerinin ilerisinde olduğu, patlamanın şiddetiyle vatandaşlara ait ayakkabı ve kişisel bazı eşyalar ile odun toplamada kullandıkları orak ve çeşitli malzemelerin olay yerine saçıldığı görüldü.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Saldırıda, Siraç, Ömer ve Abit Yıldız, Ahmet Ay, İhsan Çelikbilek, Mehmet Bozyel ve Sinan Diğer şehit düştü.

Şehitlerden Siraç, Ömer, Abit Yıldız ve Ahmet Ay'ın cenazesi Kulp ilçesinde, İhsan Çelikbilek ve Mehmet Bozyel'in cenazesi Batman'da, Sinan Diğer'in cenazesi ise Muş'ta düzenlenecek törenin ardından toprağa verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 22
  • salih 4 yıl önce Şikayet Et
    sözüm emniyet ve asker kardeşlerime gözünüzü açın sizler bu hainlerin yapacaklarını önceden hssetmelisiniz sizler bizim için değerlisiniz allah yardımcınız olsun
    Cevapla
  • tespit 4 yıl önce Şikayet Et
    hdpnin kendisi direk terör örgütü olmuş
    Cevapla
  • Halil 4 yıl önce Şikayet Et
    Hdp'ye destek veren, chp, ip, sp'si şimdi gurur duyuyor'dur.
    Cevapla
  • Adanalı. 4 yıl önce Şikayet Et
    chp,ip,saadet hala destek verecekmisiniz bu pkk lılara,Allah bunlara destek veren pkk ayı,aklayanlarıdı kahrı perişan eyleye.şu mübarek günde.
    Cevapla
  • KAPAK 4 yıl önce Şikayet Et
    seçim zamanı herşey çok güzel olacak diyenler nerdeler acaba diyarbakır da oğulları için feryad eden anneler i görmezden gelenler hain saldırı da 7 tane vatandaşımızı şehit verdik sesi soluğu çıkmayanların herşey çok güzel olacak diyenler neredeler acaba ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
2024 Volkswagen Tiguan satışa sunuldu! İşte fiyatı
Sancaktepe Belediyesi'ndeki jakuzi yalanına İsmail Erdem'den tokat gibi cevap!