Son dakika haberi: Çankırı'da peş peşe 3 deprem! Kandilli revize etti

AFAD son dakika olarak duyurdu: Çankırı'da 3 dakika arayla peş peşe iki deprem meydana geldi. Merkez üssü Çerkeş ilçesi olan depremlerin Ankara'da da hissedildiği öğrenildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Çankırı Valisi Hamdi Bilge Akbaş can ve mal kaybı olmadığını açıkladı. Kandilli ise depremin büyüklüğünü 4,9 ve 5,1 olarak revize etti. Aynı ilçede 14.46 itibariyle 4.3 şiddetinde bir deprem daha meydana geldi.

GİRİŞ 14.09.2019 14:58 GÜNCELLEME 14.09.2019 22:23
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Çankırı'nın Çerkes ilçesinde bu sabah peş peşe iki depremin meydana geldiği bildirildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Çerkeş ilçesinde, saat 09.00'da 4,7 büyüklüğünde, 09.03'te ise 4,8 büyüklüğünde yer sarsıntıları kaydedildi.

Kandilli Rasathanesi ise depremlerin büyüklüğünü 4,9 ve 5,1 olarak revize etti.

Deprem sonrası vatandaşların büyük panik yaşadığı ve evlerini terk ettiği öğrenildi.

BİR DEPREM DAHA

Aynı ilçede 14.46 itibariyle 4.3 şiddetinde bir deprem daha meydana geldi.



ANKARA'DA DA HİSSEDİLDİ

 

 

İlk depremin 13,66 kilometre, ikinci depremin ise 4,13 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. Depremler Ankara ve diğer çevre illerde de hissedildi.


VALİ AÇIKLADI CAN VE MAL KAYBI YOK

Çankırı Valisi Hamdi Bilge Akbaş can ve mal kaybı olmadığını açıkladı.İlk bilgilere göre bir olumsuzluk bulunmadığına işaret eden Aktaş, "Vatandaşların tedirgin olmamaları gerekir. Şu ana kadar bize ulaşan herhangi bir olumsuzluk bulunmuyor." dedi.

İLÇEDE GEÇMİŞTE YAŞANAN BÜYÜK BİR DEPREM VAR

Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı da geçmişte ilçede büyük bir deprem olduğunu belirterek, vatandaşların ilk anda tedirginlik yaşadığını ancak herhangi bir sorun bulunmadığını kaydetti.

Depremin merkez üssünün  Çerkes ilçesi olduğu belirtildi

SON DEPREMLER

Kandilli Rasathanesi resmi internet sitesi üzerinden son yapılan açıklamalar şu şekilde:

DÜN DE BURSA SALLANMIŞTI

Dün Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Aşağıbali’de 3,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 09.17’de yaşanan deprem, yerin 5 kilometre derinliğinde gerçekleşti. 10 Eylül’de Akdeniz'de 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Muğla'nın Marmaris ilçesine 96,28 kilometre mesafede gerçekleşen depremin 6,73 kilometre derinlikte meydana geldiği açıklandı.

DEPREM TAHMİNCİSİ HOOGERBEETS: BÜYÜK DEPREM DOĞUDA OLACAK

Son dönemde yaptığı deprem tahminleriyle adından söz ettiren bilim adamı Frank Hoogerbeets Haber7’ye özel açıklamalarda bulunmuştu.

Hoogerbeets doğadaki deprem işaretlerini ve olası İstanbul depremi hakkında açıklamalar yaptı ve "Türkiye’de bir sonraki büyük depremin doğuda olacağını düşünüyorum" demişti.

YORUMLAR 16
  • Aysel 1 yıl önce Şikayet Et
    Bencede Amerika gerçeleştirmiş olabilir depremi biran önce araştırmaları lazım hiç zaman kaybetmeden
    Cevapla
  • Ela 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah afetlerden cümlemizi korusun
    Cevapla
  • 70 lik dede 4 yıl önce Şikayet Et
    işte asıl sorun bu..deprem,diğer doğal afatlar..ama bakıyoruz herkes ayrı bir dalga peşinde..üniversiteler..vatandaş vatandaşlık haklarını korumalı.sivil toplum kuruluşları uykuda gözüküyor,uyandırılmalı..BİZim ülkemizdeki verimlilik--yi değerlendirilse-on tane türkiye eder...cezalar çok hafif..bu nedenle suç oranı artmakta..HEle son günlerde ailesel olaylarda kışkırtıcılık,provakatif olayların kokusu gelmekte.MAKsat 12 eylül öncesi gibi ölümleri cinayetleri normalmiş gibi gösterip KAOS çıkarmak..ALLAH korusun evlatlarımızı..ille de iş vatandaşa düşmekte,yanlışlara duyarsız kalmamakta..DİKKAT..dikkaaat diyesim geiyor..
    Cevapla
  • JeoM. Behzat Gönül 4 yıl önce Şikayet Et
    Ankara ve Çankirı' da olan depremlerle ilgili geçen haftalarda yorumlar yaptım. Bu bölgelerdeki mg:6.0-7.2 civarı depremleri 7 ay önceden, 3-2-1 ay önceden, bir hafta kala, son günler ve saatlerini, en son 5-10 dakikasını kesin bulur ve tespitini yaparım, daha önce şahitleri ile buldum. 26/08/2001 yılı Kanal-7 tv haberde bu konuları anlattım. 2003y Basbakan'a yazılı basvurdum. Deprem önceden bilinemez raporu veren DAD-AFAD, 2005 y Tübitak-mam ile 15.7 milyonluk deprem tahmin projesi başlattı, deprem bulamadılar. (Jeol.Müh. Behzat Gönül. Kocaeli)
    Cevapla
  • abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    nasıl tahminde bulunuyorsunuz merak ettim
    Cevapla
  • aslı 4 yıl önce Şikayet Et
    bişey soracam biz ankarada oturuyoruz nasıl hissedildi anlamıyorum doğrusu hiçbirşey hissetmedik
    Cevapla
  • JeoM. Behzat Gönül 4 yıl önce Şikayet Et
    Zemin yapısı ve binanızın malzeme kalitesi ile proje kalitesine bağlı olarak deprem sarsıntısını hissetmeyebilirsiniz. Kayalik veya sert zeminde olmalısınız. (Jeoloji Müh. Behzat Gönül. Kocaeli)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel, 15 Temmuz direnişçilerine alçak sözler: Kot üstüne kefen çeken zibidiler...
Memleket Partili Belediye Başkanı'nın aracına silahlı saldırı