HDP il binası önünde aileleri kızdıran olay! Araca yükleyip götürdüler

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutarak Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan aileler, binadan battaniyelerin çıkarıldığını görünce 'Burada çocuklar yatırılıyor, çocuklar dağa gidiyor' diyerek tepki gösterdi.

GİRİŞ 16.09.2019 23:05 GÜNCELLEME 16.09.2019 23:07
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

Diyarbakır annelerinin, parti binası önünde başlattığı oturma eylemi 3 Eylül'den bu yana devam ediyor.

 

 

BATTANİYELERİ ARACA YÜKLEYİP GÖTÜRDÜLER

HDP il binası önüne yanaşan bir araca partililerin çok sayıda battaniye yüklediğini gören aileler, buna engel olmak istedi.

Polis ekiplerinin müdahalesinin ardından olay büyümeden engellenirken, araç parti önünden uzaklaştı.

 

 

"O YATAKLARDA EVLATLARIMIZI, GENÇLERİMİZİ YATIRIYORLAR"

Aileler, terör örgütüne kaçırılmak için getirilen çocuklarının il binasından çıkarılan battaniyelerde yatırıldığını iddia etti.

Oğlu için oturma eylemine katılan Rauf Biçer, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"YÜZLERCE BATTANİYENİN PARTİ BİNASINDA NE İŞİ VAR? ÇOCUKLARI BURADA YATIRIP DAĞA GÖTÜRÜYORLAR"

"Benim evladım, bu binaya getirildi. Bu binadan da Kandil'e götürüldü. Gördüğünüz yüzlerce battaniye il binasında çıkarıldı. Burası bir siyasi partidir, otel değil. Sizin PKK ile ilişkiniz yoksa bu battaniyeler ne için buradır? Çocukları Türkiye genelinden buraya getiriyorlar, burada yatırıp, dağa götürüyorlar. Bütün dünya gözleriyle görsün; burası PKK'nın askerlik şubesidir, onların kayıt yeridir. Bir çocuk burada kaydedilmeyene kadar dağa gönderilmiyor"

Baba Süleyman Aydı ise partiye getirilen çocukların daha sonra gizli şekilde dağa kaçırıldığını ifade ederek, "Arkadaşımız koştu, onlara müdahale etti. Baktık ki minibüste yüzlerce battaniye, tekrar korkudan hemen minibüsün içine koydular." diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 75
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    PKk nın kış bataniyeleri dağa gitmeden yakalandı.. Adilerr bizim Ülkemizde bizim ekmeğimizi ye suyunu iç sonra nankörlük yap bölücülük yap.. Bunları tutuklasan ne bunların mal varlığına el koyup vatandaşlıktan çıkartmak lazım
    Cevapla
  • kırşehirli 4 yıl önce Şikayet Et
    hdpnin tüm binaları terörist alma şubeleri gibi dağın kaynağı bu daha ne bekliyor emniyet savcilar harekete geçin kapatın yönetiçi siyasetten men edilmez ise isim değişikliğinden öteye geçmez başka isim ile kurarlar partiyi yoksa terör bitmez
    Cevapla
  • salih 4 yıl önce Şikayet Et
    battaniyenin icinde ne belgeler vardı en azından aran saydı...
    Cevapla
  • Kral 19 4 yıl önce Şikayet Et
    Kapatın kardeşim şu HDP yi zamanında gazete kupürleriyle AKP ye kapatma davası açanlar şimdi nerde her türlü bela müsibet var hala ne bekleniyor anlamıyorum siyasi yasak getirin atın cezaevine bak ne oluyor sonra İDAM cezası gelsin
    Cevapla
  • xxxxx 4 yıl önce Şikayet Et
    sanırım birilerine mesaj veriyorlar, chp arkamızda olduğu sürece her şeyi yaparız diyorlar..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?