Bilecik'te tren raydan çıktı: 2 ölü

Ankara-Bilecik yolunda klavuz tren raydan çıktı. İlk belirlemelere göre, 2 makinist hayatını kaybetti. Makinistlerin cenazeleri, defnedilmek için Eskişehir'e gönderildi. Kazayla ilgili açıklama yapan Bilecik Valisi Şentürk, "Lokomotif tünele olması gerekenden biraz daha hızlı girmiş. Raylardan çıkarak tünel girişindeki duvara çarpmış, 200 metre sürüklenmiş" dedi.

GİRİŞ 19.09.2019 09:05 GÜNCELLEME 19.09.2019 16:55
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde kılavuz trenin tünel içinde raydan çıkması sonucu 2 makinist hayatını kaybetti.

 

Ankara'dan yola çıkıp Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattını kontrol amacıyla ilerleyen tekli lokomotif, Bilecik merkeze bağlı Ahmetpınar köyü sınırları içindeki tünelde raydan çıkarak duvara çarptı.

Kılavuz trende bulunan makinistler Sedat Yurtsever ve Recep Tunaboylu, olay yerinde yaşamını yitirdi. Cesetler, ekipler tarafından çıkarılarak defnedilmek üzere makinistlerin ailelerinin yaşadığı Eskişehir'e gönderildi.

İhbar üzerine bölgeye jandarma ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi.

İstanbul-Konya ve İstanbul-Ankara YHT hatlarının Bozüyük-Bilecik kesiminde ulaşım, kara yolu aktarmalı olarak sürdürülüyor.

 

"Akşama doğru inşallah hattı açmış olacağız"

Bilecik Valisi Bilal Şentürk, kazaya karışan lokomotifin, Eskişehir ile Sakarya'daki Ali Fuat tren durakları arasında günlük olarak sabah saatlerinde YHT hattını kontrol eden bir kılavuz tren olduğunu söyledi.

Kazanın ardından yapılan ilk tespitlere değinen Şentürk, şunları kaydetti:

"Lokomotifimiz maalesef sınırlarımız içinde, saatte 30 kilometre ile gitmesi gereken yere biraz daha hızlı girip kontrolden çıkmış, raylardan çıkarak tünel girişinde duvara çarpmış. Bu şekilde 200 metre kadar sürüklenmiş. Maalesef lokomotifte bulunan iki makinistimiz vefat etti. AFAD, jandarmamız, hızlı tren ekibimiz tünelden cesetleri çıkardı, ailelerinin bulunduğu Eskişehir'e intikal ettirdiler."

Şentürk, kazanın meydana geldiği bölümde hızlı tren hattının açılması için çalışmaların sürdüğünü aktardı.

Lokomotifteki karakutunun incelenmesi sonucu olayın asıl nedeninin belirleneceğini dile getiren Şentürk, "Arkadaşlarımız teknik olarak çalışıyor. Akşama doğru inşallah hattı açmış olacağız. Bu arada, Ankara ve İstanbul istikametinden gelen hızlı tren yolcularımız da Bozüyük ve Bilecik arasında otobüslerle sevk edilerek ulaşım aksamadan sürdürülüyor." diye konuştu. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 28
  • Hyr 4 yıl önce Şikayet Et
    Hayır hayır siz vol balık hafızalısınız. Bu Bilecik'te kaçıncı tren kazası. Bu işin içinde ihanet var. Bozüyük ha!!!
    Cevapla
  • oraya bilen bilir 4 yıl önce Şikayet Et
    hızlı tren orada 30 la gidiyor bilen bilir orayı hızlı tren güzergahı yapanı sorgulamalı hızlı tren 30 km hızla gider mi dağlar aşılıyorda bir orasının hakkında mı geliyor ben ordan trenle geçerken çok şaşırtmıştım
    Cevapla
  • YOLCU 4 yıl önce Şikayet Et
    Kazada ölenlere Allah tan rahmet diliyorum.Bu olay neden meydana geldiğini uzmanlar açıklayacaktır.Bu klavuz trenler her gün bu kontrolü yapıyorlar.Belkide bu tünellerden yüzlerce defa geçmiştir. Olmadı olmadı da şimdimi oldu.Bunun iyi araştırılması lazım.Hızlı trenlerin geçtiği tünellere mutlaka kamera yerleştirilip 24 saat izlenmesi gerekir. Bu kadar iç Fetö Pkk dhkpc örgütler ve taşeronları varken insanın akılına kötü şeyler geliyor.Her kurumun üst yöneticileri stratejik düşünmesinde fayda var.Bir vatandaş olarak ülkem için düşünüyorsam onlarda düşüneceklerdir herhalde....
    Cevapla
  • halk 4 yıl önce Şikayet Et
    acaba hızlı trene yapılmak istenen bir suikast olamazmı klavuz trenın geçmesı olası faciayı onlemiş
    Cevapla
  • Adana01 4 yıl önce Şikayet Et
    hızlı girmiş tünele tünel çıkışında da kaza gerçekleşmiş, mantıksız bir şey yok. görev ihmali benim değerlendirmem. 30km den daha hızlı gidince işini doğru yapmış olmuyorsun. 100lerce kişinin hayatı bu kontrollerin doğru düzgün yapılmasına bağlı.
    Cevapla
  • İhsan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bilip bilmeden babanın hayrına konuşma ölçtünmü hızını kaçla gittiğini biliyorsun senin gibi düşünenler sabotaj da yapmış olabilir bu da benim değerlendirmem o zaman...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!