Okulda panik! 27 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Bingöl’de bir okulda civa zehirlenmesi şüphesiyle 27 öğrenci tedbir amaçlı hastaneye kaldırılarak tahlil yapıldı. 27 öğrenciden 5'i doğrudan civa ile temas ettikleri gerekçesiyle Elazığ'a sevk edildi.

Okulda panik! 27 öğrenci hastaneye kaldırıldı
Okulda panik! 27 öğrenci hastaneye kaldırıldı
GİRİŞ 20.09.2019 14:26 GÜNCELLEME 20.09.2019 14:27
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Edinilen bilgilere göre, Sancak İlk ve Ortaokulu’nda bir grup öğrenci, 16 Eylül Pazartesi günü okuldaki dolapta bulunan civayı oyun hamuru sanıp oynadı. Bugün bir öğrencinin karın ağrısı şikayetiyle aile hekimliğine gittiği ve oradaki doktora civayla oynadıklarını söylemesi üzerine, okulda 27 öğrenci tedbir amaçlı Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne kaldırıldı.Tedavileri yapılan öğrenciler ailelerine teslim edilirken, civa ile yakından temas ettikleri öğrenilen 5 öğrenci de Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Zehirlenmeye şüphesiyle hastaneye getirilen öğrenciler, “Pazartesini bu olay oldu. Arkadaşlarımız okuldaki dolabı açtılar, içinde civa çıktı. Oyun hamuru sanıp oynadık sonra arkadaşımız rahatsızlandı. Biz de buraya geldik, kan tahlili yaptırdık” şeklinde konuştu.

Öğrenciler velilerinden Nurettin Balama ise,"Tam net olarak bilmiyoruz. Bazı öğrencileri Elazığ’a sevk ettiler. Mide bulantısı, baş ağrısı gibi durumlar var. Büyük ihtimalle birçok öğrenciyi götürecekler. Tam net bilgimiz yok henüz bizimde”diye konuştu.

Öte yandan, yaşanan olayın ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okulda idari soruşturmanın başlatıldığı öğrenildi.

 

 

YORUMLAR 3
  • zafergülten 4 yıl önce Şikayet Et
    dolopda çocukların erişebileceği yerde böyle tehlikeli bir maddeyi bulundurup ,önlem alamayanlar çocukları ne şekilde eğitebilir. hayat matamatik,tarih,coğrafyadan çok yaşam koşullarını öğrenmeye,dikkate,tehlikelere önlem almaya,dikkatli ve temkinli davranmaya bağlıdır. bunları bilmeyenler çocuk eğitemez.
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    okulda civanın ne işi var? Bakanlık yıllar önce okullardaki civaları topladı.
    Cevapla
  • Rte 4 yıl önce Şikayet Et
    Civanin dolapta isi ne kardesim...Allah kaza bela vermesin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…