50 yıldır kullanılıyordu: 'Özel mülkiyettir' yazıp kapattılar

Mersin'in Erdemli ilçesinde 50 yıldır kullanılan sıcak asfaltlı yol, özel mülkiyet gerekçesiyle iş makinesiyle kazılıp bahçeye dönüştürülmek üzere ağaçlandırıldı. Yolun "özel mülkiyettir" yazısıyla kapatıldığını ve iş makinesiyle söküldüğünü gören mahalle sakinleri şok geçirdi.

50 yıldır kullanılıyordu: 'Özel mülkiyettir' yazıp kapattılar
50 yıldır kullanılıyordu: 'Özel mülkiyettir' yazıp kapattılar
GİRİŞ 22.09.2019 09:52 GÜNCELLEME 22.09.2019 09:52
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Erdemli ilçesindeki eski belde Tömük’ün Güney Mahallesi’nin yolu önce kumla yığınıyla kapatıldı, hafta sonunda ise iş makinesiyle kazdırılarak, bahçe kurulmak üzere fidan dikildi.

Sabah saatlerinde yolu kullanmak isteyen mahalle sakinleri yaklaşık 50 yıl önce imece usulü açılan asfalt yolun söküldüğünü, özel mülkiyettir yazısıyla kapatıldığını ve ağaçlandırıldığını görünce büyük şok geçirdi.

Mahalle sakinlerinden Mustafa Çok, "Bu yolun 50 yıllık geçmişini biliyorum. Bu yolun kapanmasından dolayı millet çok rezil durumda. Servis gelemiyor, çocuklar okula gidemez oldu. Önümüz kış, yağmur çamur. Çocuklarımız rezil durumda yolumuzun açılmasını istiyoruz" dedi.

Ertuğrul Erbay da, "1 kilometrelik bir, 50 yıldır kullanılan bir yol. Bir sabah geldik yollar kapalı, her tarafı kapatmışlar, yollar deşilmiş vaziyette, birde fidan dikilmiş. Millet mağdur, buradan kimse geçemiyor" diye konuştu.

Yolun 50 yıl önce imece usulüyle ve fedakarlık gösterilerek açıldığını anlatan Halil Çoban ise, "Her zaman kullandığımız yolun kapalı olduğun görünce şok olduk. Yani görülmemiş bir şey. Bu yerin bir yukarısı da bizim varislerimize ait. Yani aynısını biz de mi yapmamız gerekir. Komşu komşunun külüne muhtaç diye bir atasözü var. Bu adamlar bizim yerimizden geçmeyecek mi, biz ona ne yapacağız. Bizde mi aynı düşünelim. Biz öyle düşünemeyiz, çünkü içimizde bir insanlık hissi var. Eğer bizim yerlerden geçecekse bunlar kendisine bir helikopter alıp havadan geçsin" şeklinde konuştu.

YORUMLAR 26
  • Misafir20 4 yıl önce Şikayet Et
    Kendi mülkündede olsa kamu malına zarar vermek bu kadar kolay olmasa gerek. Savcılığa göreve davet ediyorum.
    Cevapla
  • Hadi oradan 4 yıl önce Şikayet Et
    Kendi mülkü diyorsun, ardindanda kamu mali ,sen akșamdanmi kaldin dede
    Cevapla
  • Sussssss 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadașlar ne kadar merakliymișsiniz arsa sahibi 50 yildir NERDEYDI diye sormaya. Size ne nerdeyse, 50.yildir uyuyormuș bugün kalkmiș kahvaltisini yapmiș ve,, TAPULU ARSASINI ekmeye bașlamiș. Tapulu Mala saygili olmasinida öğreneceksiniz bu kadar.
    Cevapla
  • Asim 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir numara yorum.
    Cevapla
  • Isa 4 yıl önce Şikayet Et
    Hazine arazisine saygisi olmayan insanlardan, özel tapulu mülkiyete saygi beklemekte Nafile
    Cevapla
  • Asert 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok dogru yorum. Maalesef insanlarimizda ne tapulu mala ,nede insanlara karși saygi sevgi kalmamiș.
    Cevapla
  • Ayșe güzel 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH sizin gibi vatan sever kanunlara saygili ve hürmetli insanlarin sayilarini çoğaltsin. Takdir ve Tebrik ediyorum sizleri.
    Cevapla
  • vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    hak deyince elli yil yüz yil farketmez . bizim de bir arsamiz vardi izmirde , belediye sormadan etmeden koskoca bir merdiven yaptirmis öyle kaldi . mahkemede belediyeye hak verdi . adalet türkiyede adami olana var . üstelik daha sonra arsaya insaat yapmak istedigimizde tapulu arsamizin baska birinin üzerinede tapu yapildigini gördük. o sahis var olmayan biri idi . sonuc acik arttirmada belediye mafyasina rüsvet vererek kendi malimizi birdaha satin aldik . bize türk dogrudur dürüst tür diye ögretildi hepsi yalanmis .
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Miras kalmıştır babası ölünce yolu kapatmış anlaşılan belediye istimlak edip parasını vermesi lazım yada başka yerden arsa verebilir.
    Cevapla
  • sözcü 4 yıl önce Şikayet Et
    Tapulu mal tapulu maldır; kim haksızca tapulu mala göz dikerse gözü oyulur. adamın hakkıysa 100 yıl da geçse alır. yorumlarda hak sahibini aşağılayanlar kendilerine baksınlar; başlarına gelse aynı durum oraya bina dikerler. Bu haber de son derece ahlaksızca hazırlanmış; Hak sahibini suçlu gösteremezsiniz, yargısız infaz edemezsiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı