Askerlik yerleri belirlendi: Kasım 99/4 celbi askerlik yerleri saat kaçta açıklanacak?

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), son dakika duyurusunda 99/4 askerlik celp yerlerinin bugün itibariyle açıklayacağını paylaşmıştı. Vatani görevini yerine getirmek için zamanın gelmesini bekleyen vatandaşlar için 99/4 askerlik yerlerini merak etmeye başladı. Peki, askerlik yerleri ne zaman, saat kaçta belli olacak? MSB 99/4 askerlik celp yerleri ne zaman açıklanacak?

Askerlik yerleri belirlendi: Kasım 99/4 celbi askerlik yerleri saat kaçta açıklanacak?
Askerlik yerleri belirlendi: Kasım 99/4 celbi askerlik yerleri saat kaçta açıklanacak?
GİRİŞ 23.09.2019 12:31 GÜNCELLEME 23.09.2019 12:31

Kasım celbine az bir süre kala, Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü askerlik yerlerini belirledi ve 23 Eylül 2019 günü açıklanacağını duyurdu. Ekim, Kasım ve Aralık dönemlerinde askere alınacak olan er, erbaş yedek subay adayları, e-Devlet girişi ile askerlik yerlerini sorgulayabilecek. e-Devlet sistemi üzerinden öğrenilebilecek askerlik yerlerini merak eden vatandaşlar, internet üzerinden araştırmalarını sürdürüyor. 99/4 celbi askerlik yerlerinin saat kaçta açıklanacağına ilişkin açıklama gelmedi fakat öğle saatlerin açıklanması bekleniyor.

 

 

ASKERLİK YERİNİ NASIL SORGULAYABİLİRSİNİZ?

Kasım celbi 99/4 Askerlik yerleri e-devlet üzerinden giriş yapılarak öğrenilecek. e-devlet şifresi olmayan vatandaşlar, e-devlet sistemine erişim sağlamak için PTT'den kimlikleriyle şifre alabilirler.

 

 

ASKERLİK YER SORGULAMA

2019 E-DEVLET ŞİFRE DEĞİŞTİRME İŞLEMLERİ!

e-Devlet şifresi değiştirme işlemi için ilk etapta e-Devlet kapısına giriş yapmalısınız. Akabinde e-Devlet uygulamasına giriş işleminde bulunulmasının ardından isminizin olduğu bölüme tıklamanız lazım gelmektedir. Aşağı doğru kayarak açılan sekmede ise “Şifre ve Güvenlik Ayarlarım“ seçeneğine tıklamalısınız.

Karşınıza çıkacak olan ekranda e-Devlet şifresi değiştirme işlemini tamamlayabilmeniz için üç değişik alternatif gösterilecektir. Seçenekler ise; cep telefonuma ve e-posta adresime gelecek kodları girerek, PTT şubelerinden yeni zarf alarak yahut Cep telefonuma gelecek kodu girerek şeklinde alternatiflerdir. Bu alternatiflerden size uygun olanını tercih ederek işleme devam etmelisiniz. Ardından e-Devlet şifresi değiştirilmesi açısından gerekli tüm koşulları yerine getirmiş olacaksınız.

Sevk belgesinde, asker adayının birliğine teslim olacağı günler ve yol izinleri bilgisi yer alacak. Belgeler, kısa bir süre içerisinde bu sistem üzerinden alınabilecek.

NE ZAMAN SİLAHALTINA ALINACAKLAR?

23 Eylül 2019 Pazartesi günü askerlik yerleri açıklanacak. Açılama sonrasında gençlerin silahaltına alınma tarihleri şu şekilde olacak:

YEDEK SUBAY ASTSUBAYLAR

Bir ve iki buçuk aylık temel eğitime tabi tutulacak yedek subay adayları ile yedek astsubay adayları 01 Kasım 2019 günü silahaltına alınacak.

ERBAŞ-ERLER

Er/erbaş statüsüne ayrılanlardan birinci celp ve sevk dönemine tabi olanlar 01 Ekim 2019, ikinci celp ve sevk dönemine tabi olanlar 01 Kasım 2019 tarihinde, üçüncü celp ve sevk dönemine tabi olanlar ise 02 Aralık 2019 tarihinde silahaltına alınacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması