Sisi'nin zavallılığı: Kurgu twite sarıldılar

Mısır'da halk darbeci Sisi yönetimine karşı meydanlarda. On binler, "Sisi gitsin" sloganları atıyor. Protestoları durduramayan Sisi rejimi, medya üzerinden yaptığı algı operasyonuyla, protestoların dış mihrakların planı olduğunu iddia ediyor. Bunun için Haber7.com yazarı Esra Elönü adına atılan sahte twit, Yasin Aktay tarafından da paylaşılmış gibi gösterildi. Ancak cunta medyasının kurgu oyunu tutmadı.

Sisi'nin zavallılığı: Kurgu twite sarıldılar
Sisi'nin zavallılığı: Kurgu twite sarıldılar
GİRİŞ 23.09.2019 13:36 GÜNCELLEME 23.09.2019 14:26
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Mısır'da Sisi darbesinin 6. yılında meydanlar yeniden hareketlendi. Darbe yönetimine karşı çıkan on binlerce Mısırlı, "Yeter artık Sisi", "Sisi gitmeli" sloganları atıyor. 

 

 

Gösteriler karşısında çaresizliğini gizleyemeyen cunta yönetimi, çareyi kaos teorilerinde buldu ve Türkiye'yi suçladı. 

Uzun zamandır Türkiye'nin Kıbrıs'ta doğalgaz aramasına Mısır, Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi başta olmak üzere birçok ülke karşı çıkıyor. Mısır'da cunta medyasına göre, Türkiye doğalgaz aramalarında Kahire'yi devreden çıkarmak için sokak gösterileri çıkarttı. İddiayı gündem haline getirmeye çalışan medyanın tek argümanı, Haber7 yazarı Esra Elönü adına hazırlanan uydurma bir twit. Bu paylaşımın AK Parti Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay tarafından da paylaşıldığı öne sürülüyor. 

Esra Elönü'ye ait olduğu iddia edilen paylaşım.

 

 

Çok basit teknik bilgi ile yapılabilen bu uydurma paylaşımlar, cunta medyası tarafından paylaşılıyor ve, "Sokaktaki oynanan oyun ortaya çıktı" şeklinde paylaşılıyor. 

"GERÇEĞİ HAYKIRMAYA DEVAM EDECEĞİM"

Esra Elönü, sahte twitle ilgili Haber7.com'a açıklama yaptı. Elönü şunları söyledi: 

Twiti ben yazmadım , tamamen kurgu bir twit, dikkat ederseniz çok kötü bir Türkçeyle kasıtlı bir şeyler yazmaya çalışmışlar. Malum; twit kurgulamak, servis etmek çok kolay. Bunun dışında daha da gülünç olanı bunun Arap medyasında gerçekmiş gibi konuşuluyor olması.

Evet twit sahte lakin Muhammed Mursi'ye yapılan zulüm gerçek.

Zindanlarda sırf darbenin karşısında oldukları için yıllardır evlatlarından ayrı kalan babaların, annelerin hakkı haykırışı gerçek. Muhammed Biltaci’nın Esma'sına yazdığı şehadet mektubu gerçek .

O twitin yalan olduğu kadar inananların zulme uğradığı gerçeğini haykırmaya devam edeceğim .

"REJİMİN ZAVALLILIĞINI GÖSTERİYOR"

Haber7.com'a açılama yapan Yasin Aktay, "Mısır'daki rejimin zavallılık içinde olduğunu, bu yüzden böyle uydurma yöntemlere başvurduğunu" kaydetti. Aktay'ın Haber7.com'a yaptığı açıklamalar şöyle:

Bu twitin Türkçe'si bozuk. Dolayısıyla uydurma olduğu zaten net. Ne benim kayıtlarımda ne de öğrendiğim kadarıyla Esra hanımın böyle bir twiti yok. Zaten Esra hanım Türkçeyi çok iyi kullanan bir edebiyatçı. Böyle bir twit atma ihtimali yok. Bunu yapanlar belli ki bir kurgu yapmak istemişler ve Mısır'da birtakım ayaklanmaların arkasında Türkiye parmağı olduğunu izlenimi vermeye çalışıyorlar. 'Mısır'da bir sorun yok, her şey güllük gülistanlık, Sisi ak sütten çıkmış kaşık gibi, hiçbir zulmü, haksızlığı yok ama dış mihraklar' algısı oluşturmaya çalışıyorlar ama bu arayışa cevap bulamıyorlar... 

Böyle bir twit belli ki dizayn edilmiş. Zaten hiçbir yerde twite gönderme yapılmıyor. Güya ekran görüntüsü alınmış.

Şu anda rejimin nasıl bir zavallılık içinde olduğunu gösteriyor. Halkın Sisi'ye karşı nasıl bir öfke içinde olduğu malum. Bir kıvılcım bekliyor. 

"SANAL BİR ŞEYE SARILMAK HİÇ KİMSEYİ KURTARMAZ"

Biz elbette Mısır halkının kendi kaderini tayin etme noktasındaki bütün girişimlerini hep takdirle karşılamış insanlarız. Ancak Mısır'da sosyolojik, siyasi şartlar yoksa dışarıdan herhangi birinin yapabileceği fazla bir şey yok.

Bunlar Mısır'ın 6 yıldır yaşamakta olduğu büyük zulmün neticesi olarak yaşanıyor. Sisi yandaşları şu an bir şeye sığınmak istiyorlar. Bulamayınca da sanal bir şey üretiyorlar. Ama sanal bir şeye sarılmak hiç kimseyi kurtarmaz. 

 

Dünya basını Mısır'ı konuşuyor! Bu daha bir başlangıçtı

CUNTACI MEDYANIN BASİT YÖNTEMİ

İnternette bir metin üzerinden "incele" yöntemiyle değiştirme yapabiliyorsunuz. Değiştirme yapacağınız sayfada sağ tıklayıp "incele" dedikten sonra, değiştirmek istediğiniz yeri seçip, istediğiniz metni yazıyorsunuz. Bu değişiklikten sonra, sayfa yenilenene kadar yaptığınız değişiklik sayfada sadece size görünüyor. Güncellendikten sonra ise sayfa yeniden orijinal haline dönüyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 11
  • Aynen 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu durumda göstericilere maddi manevi destek verilmeli sisi desin dursun hemde veririz çünkü böyle bir firavunu indirmek için sonuna kadar destek vermek gerek zalimlerdenmi korkacagiz adaletlimi yoksa merhametlimi bu zalimin inmesi için desteğin kiralı verilmeli mısır halki hapislerde işkenceden geçerken Kendini savunan firavun bunu nasıl izah eder
    Cevapla
  • vuslat 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH Mısır Halkına Yar ve Yardımcı olsun. Sisi Fetö'nün Kopyası Firavun Yavrusu Sisi
    Cevapla
  • umk44 4 yıl önce Şikayet Et
    köpek müslüman katili satılmış sisi sonun ebulehep gibi firavun gibi olur inşeALLAH
    Cevapla
  • Ismet 4 yıl önce Şikayet Et
    O twit’i türkçe’yi iyi bilmeyen birinin yazdığı cümlenin kuruluşundan anlaşılıyor.
    Cevapla
  • Manisalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Dış mihraklar diyene bak.kendisi nasıl gelmiş o makama
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı