Aydos ormanlarını yakmaya çalışan kişi tutuklandı

Pendik Kurtköy'deki orman yangınıyla ilgili gözaltına alınan Y.A. "Orman yakmak" ve "silahlı terör örgütü üyesi olmak" gerekçeleriyle sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

GİRİŞ 23.09.2019 22:59 GÜNCELLEME 23.09.2019 23:04
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

 Pendik'te ormanlık alanda çıkan yangına ilişkin yakalanan şüpheli, "silahlı terör örgütü üyeliği" ve "örgüt faaliyeti çerçevesinde orman yakmak" suçlarından tutuklandı.

 

Pendik Aydos Ormanı'nda 19 Eylül günü yangın çıkardığı iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli Y.A'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şüpheli Y.A. saat 15.00 sıralarında polis eşliğinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. 

Şüpheli Y.A., bir basın mensubunun "Neden yaptınız" sorusuna "Ben yapmadım ki bir şey" diye cevap verdi. Y.A. savcılık sorgusunun ardından "Orman yakmak" ve "silahlı terör örgütü üyesi olmak" gerekçeleriyle tutuklama istemiyle sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

OLAYLA İLGİLİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

Olayla ilgili ifadesine başvurulan iki kişinin şüpheliyi teşhis ettikleri ve olay yerinde kendi çektikleri görüntüde şüphelinin ormanı yaktığını ilişkin anların bulunduğu, ayrıca olay yeri güvenlik kamera görüntüleri ve MOBESE kameralarında şüphelinin yer aldığı öğrenildi. Bilgi sahibi olarak ifadesi alınan iki kişinin şüpheliyi ilk yangın alanında gördükleri ve yapmış oldukları takipte ikinci yangın alanında zanlının elindeki çakmakla yangın çıkardığı gördüklerini beyan ettikleri belirtildi.

PKK terör örgütü güdümünde paylaşım yapan bir hesaptan orman yangının hemen ardından, orman yangının PKK tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin tweet atıldığı, şüphelinin telefonunda yapılan incelemede terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın ve terör örgütü üyelerinin isimlerinin zikredildiği şarkının bulunduğu bildirildi.

Şüphelinin kullandığını beyan ettiği sosyal medya hesabında da Türkiye Cumhuriyeti devletine hakaret içerikli paylaşımlar yaptığı, terör örgütü mensuplarınca giyilen kıyafet ve yine örgüt mensuplarınca kullanılan kalaşnikof fotoğrafını paylaştığı öğrenildi.

Soruşturmayı yürüten savcılıkça zanlının terör örgütü üyesi olduğu ve örgütün almış olduğu karar doğrultusunda orman yangını çıkardığı savcılıkça ifade edildi.

Pendik Ertuğrulgazi Mahallesi'ndeki ormanlık alanda 19 Eylül'de çıkan yangın sonucu, bir şüpheli gözaltına alınmıştı. Zanlının terör kaydının olmadığı ancak yakınlarından bazılarının terör örgütü PKK'dan emniyette kayıtları olduğu belirlenmişti. Bu doğrultuda şüpheli Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne teslim edilmişti. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheli adliyeye sevk edilmişti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 13
  • havva34 4 yıl önce Şikayet Et
    terörle ilgili yeni kanunlara ve ceza sistemine acil itiyaç var. Bu basit görünen suç ilerde büyük suç işleyebilecek potansiyeli oluşturur zamanla. Sınırdışı edip vatandaşlıktan çıkarma, mal varlığına el koyma, tüm cezasını hücrede çektirme, zorla hapiste çalıştırma vb cezalar teröristlere,sempatizanlarına uygulanmalı
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Insan olamaz bu
    Cevapla
  • ERDAL 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahım Ülkemizi her türlü fitneden koru. Bunlar nasıl bir oyunun içindeler. Rabbim bu ülkeye kast edenlere fırsat vermesin. Allahın laneti zalimlerin üzerine olsun.
    Cevapla
  • Bilge 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu insan postu giymiş hayvanı asmak lazım.
    Cevapla
  • caner 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir ağaç biti kadar bile değeri olmayan, Hayvanları,doğayı yok etmeye çalışan bu değersiz gereksiz insanlar bunlar yer yüzüne yükten başka birşey değiller
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak