Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen ailelerin HDP Diyarbakır il binası önündeki oturma eylemi, 24'üncü güne girdi. Konya'dan gelen Yıldız Ballı, 2014'te İstanbul Esenyurt'ta tekstil fabrikasında çalışırken kaybolan ve terör örgütü PKK'nın kaçırdı kızı Yasemin (21) için 19 Eylül'de oturma eylemine başladı. 

Anne Ballı, 'Sadece kızımın ölü mü sağ mı onu öğrenmek istiyorum ben.' diyerek feryat etti.

'BAK BEN HASRETİNDEN HASTALANDIM'

Beş yıl önce kaybolan kızı Yasemin Ballı'nın dönmesi için HDP Diyarbakır il binası önünde nöbet bekleyen Yıldız Ballı, kızından geriye kalan gömleğiyle kameralar karşısına çıktı. Ballı, "Kızımdan tek hatıra bu gömlek kaldı. Kızımın ölümünü 2018'de internette duyurdular. Ama ben kızımın öldüğüne inanmıyorum, o yaşıyor. Kızım neredeysen gel. Bak ben hasretinden hastalandım. Yataklara düştüm. Yasemin gelmediği sürece ben buradan kalkmayacağım. Kar olsun kış olsun burada oturarak arkadaşlarıma destek vereceğim" dedi.

Dicle Üniversitesi Kimya Bölümü 3'üncü sınıftayken geçen sene kaybolan Özgür Ödümlü'nün ablası Özlem Yıldız ise kardeşine kavuşmak umuduyla Ordu'dan geldiğini anlattı. Yıldız şöyle dedi:

"11 Aralık 2018'de kaçırdılar kardeşimi. Şu an kalem tutan eller neden silah tutuyor? Ben bunu anlamış değilim. Ben devletimi, bayrağımı seviyorum. Bu Kürt, Türk davası değil. 10 aydır Irak'ın Erbil kentine kaçırılmış. HDP'liler kardeşimi götürmüşler. Bir sene sonra öğretmen olacaktı."

Yorumlar 5 Yorum Var
  • s eyübi nın torun 26.09.2019 20:02
    YA RAB ALEMIN bu insanların yüreklerıni yakanları sende onları yak perişan et AMİNNNN
  • s eyübi nın torun 26.09.2019 20:00
    ALLAH CC yardımcınız olsun TEZ zaman da yavrularınıza kavuşursunuz
  • Destan 26.09.2019 14:51
    40 küsür yildir yaşattiğiniz gözyaşi, insaAllah bu göz,yaşlarinda boğulursunuz. Hain alçaklar
  • rmzn 26.09.2019 14:30
    Kendiniz Konya'da Sakarya'da oturuyorsunuz ama çocuklarınızı Diyarbakır'a okumaya gönderiyorsunuz! Tehlikeli! Yapmayın!
  • Elazıglı Gurbetçi 26.09.2019 13:54
    Bir ana güregi var orda birde umut? Yemişler sizin demokrasinizi yere girsin hdp chp niz.. Bir kadına yardım edemiyoruz be..
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek