İstanbul'daki deprem sonrası korkutan açıklama: İki tane daha olacak

İstanbul'da dün yaşanan 5.8'lik depremin ardından gözler deprem uzmanlarına çevrildi. Jeofizik Yüksek Mühendisi Ahmet Ercan, İstanbul'da iki deprem daha beklediğini belirterek, "Biri Avcılar-Küçükçekmece deniz içinde, diğeri Tekirdağ üzerinde deniz içinde" dedi.

İstanbul'daki deprem sonrası korkutan açıklama: İki tane daha olacak
İstanbul'daki deprem sonrası korkutan açıklama: İki tane daha olacak
GİRİŞ 27.09.2019 09:07 GÜNCELLEME 27.09.2019 09:14
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Ben bu depremin arkasından 6,4 beklemiyorum. Benim beklediğim iki deprem var. Biri Avcılar-Küçükçekmece deniz içinde, Tekirdağ üzerinde deniz içinde. Dün olanlar bunların odağında olmuştur. Yanal ve düşey atımlar olacağını söyledi. Yanal atımların büyük olması nedeniyle yıkım büyük olmayacak. Düşey atım olsaydı Marmara Depremi gibi beklenen yıkım daha fazla olacaktı" dedi. 

 

 

"Marmara Bölgesi'nde depremin yıkım eşik değeri 6,4 büyüklüğü. Bu depremler nitelikli yapıları göçertmez. Surlar gibi yapı dengesi olmayan yerlerde yıkılmalar olabilir" diyen Ercan, "Deprem hasarlarının yüzde 20'si yerden, yüzde 80'i yapısal sorunlardan kaynaklanıyor. Türkiye'nin deprem saati vardır. Yedikule her depremde yıkılmıştır. Burası yığmadır, Zeytinburnu bölgesinde yer jöle gibidir" ifadelerini kullandı.

İstanbul'da vatandaşlar geceyi parklarda geçirdi.  

 

 

"SADECE YÜZDE 4,3 DAYANIKLI"

Ercan sözlerini şöyle sürdürdü:

"İstanbul'da 1 milyon 600 bin yapı var. Bunların yüzde 50'si kaçak. Bunlarda oturuluyor. Bizim korktuğumuz olay bu. İstanbul'da 7,5 büyüklüğünde depreme dayanabilecek yapı oranı yüzde 4,3'tür. 1940'lı yıllarda aranan bir karar vardır. Bu kararda bütün yapıların 7,5 büyüklüğünde depreme dayanıklı şekilde yapılması yönünde karar vardır. Sıkıntı burada. Kaçak yaşıyoruz bu ülkede."

"BİZİM İÇİN İŞARET"

"Büyük deprem demek doğru değil, ana deprem demek daha doğru olur" diyen Prof. Ahmet Ercan, dün İstanbul'da meydana gelen depremin büyük deprem hakkında önemli bilgiler verdiğini söyledi. Ercan, "5,8 depremde dahi insanların kaçışmasını görüyoruz. Bu sosyal olaya döndü. Ben bu depremin arkasından 6,4 beklemiyorum. Benim beklediğim iki deprem var. Biri Avcılar-Küçükçekmece deniz içinde, Tekirdağ üzerinde deniz içinde. Dün olanlar bunların odağında olmuştur. Yanal ve düşey atımlar olacağını söyledi. Yanal atımların büyük olması nedeniyle yıkım büyük olmayacak. Düşey atım olsaydı Marmara Depremi gibi beklenen yıkım daha fazla olacaktı" dedi. 

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 10
  • mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım.. nasuhi tevbelerimizi kabul et. Bizi yolundan ayırma. mümin olarak ölmeyi nasip et. bizi affet ey merhametlilerin en merhametlisi.
    Cevapla
  • Kadıoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    DSP den milletvekili seçilemedin bu açıklamalarda onun da etkisi var mı ne demek %50 si kaçak. Düne kadar neredeydin.
    Cevapla
  • Ya Rabbim sen gör 4 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır aynı laflar hiç biri bu konuda bilgili değil jeofizikci ama matematik yok matematikçi ama astroloji yok astroloji ama mühendislik yok okadar bilgili adamlarsanız aha size soru dış cephe izolasyonyapılmış tüm binalar deprem yönetmeliğine uygun olsada sıfır olsada bir depremde yıkılırmı yıkılmazmı ivme hesapları yapılmamışsa esneklik yoksa bina yatarmı söyleyin elin adamı (abd)den bizdeki depremin sesini kaydediyor elin hollondalısı 4 saat önce yer gün ve şiddetini söylüyor elin avusturalyalısı dünyada nerde ne zaman kaç şiddetinde olacak biliyor ama bizimkilere göre bun atma tutma işler ya bırakın boşuna okumayın bize gidinde Mimar Sinan'ı okuyun
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Orta sahada top çevirmiş. Bişey anlayan varmı? ''Yanal ve Düşey atımlar olacağını söyledi. Yanal atımların büyük olması nedeniyle yıkım büyük olmayacak. Düşey atım olsaydı Marmara Depremi gibi beklenen yıkım daha fazla olacaktı"
    Cevapla
  • gökçe 4 yıl önce Şikayet Et
    adam açık açık demişki kanal istanbulu yapmayın tarif ettiği yer tamda burası
    Cevapla
  • Türkiyem 4 yıl önce Şikayet Et
    Bende deprem bitmeden ara ara devam edecek diyorum türkiye genelinde hafif hafif her bölgede olacak bu bir tahmin. Siz bilgiçler tarih ve zaman söyleyin neye dayanarak diyorsunuz anlamıyorum sanki fay hattının ömrünü biçtiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi