İzmir'de herkesi şaşırtan ve tıp tarihine geçecek ameliyat

Tarım işçisi Erdoğan Köklü iki bacağını biçerdövere kaptırınca arkadaşları hemen 112 Acil’i aradı. Sağlık ekibi biçerdöveri keserek Köklü’yü çıkaramayınca Torbalı’dan 3 doktor ile bir hemşire tarlaya geldi. Cerrahi ameliyat ile biçerdöverden çıkarılan Köklü, ambulans helikopterle Ege Üniversitesi’ne taşındı.

İzmir'de herkesi şaşırtan ve tıp tarihine geçecek ameliyat
İzmir'de herkesi şaşırtan ve tıp tarihine geçecek ameliyat
GİRİŞ 28.09.2019 08:42 GÜNCELLEME 28.09.2019 17:49
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığı, tıp tarihine geçecek bir ilke imza attı. Nefes kesen bir sağlık operasyonuna dönüşen olay geçtiğimiz günlerde İzmir’de yaşandı. Mısır hasadı sırasında tarım işçisi Erdoğan Köklü arkasından gelen biçerdövere iki ayağını birden kaptırdı. Kaza diğer tarım işçileri tarafından "biçerdövere sıkışma" olarak İzmir 112’ye bildirildi. Ekipler ihbardan 8 dakika gibi kısa bir süre sonra olay yerine ulaştı.

 

 

ZAMANA KARŞI OPERASYON YÜRÜTÜLDÜ

Sağlık ekipleri ilk müdahalede talihsiz işçinin her iki bacağını da biçerdövere kaptırdığını, bir bacağının diz altından koptuğunu, diğerinin de makaslarda sıkıştığını tespit etti. Kurtarma için itfaiye ekipleri de olay yerine geldi. Ancak yaralının durumunun ağır olması ve biçerdöver kesilerek çıkarılamaması nedeniyle zamana karşı yürütülen olayda sıkışan bacağın kurtarılması için tarlada cerrahi ameliyata karar verildi.

 

 

AMELİYAT EKİBİ OLUŞTURULDU

Ardından 112 Komuta Kontrol Merkezi hızlı bir organizasyonla ameliyatı gerçekleştirecek ekibi oluşturdu. Torbalı Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Dr. Hakan Boz ile Özel Torbalı Tınaztepe Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Mustafa Cenk Çetin, Acil Hekimi Dr. Kadir Uğurhan, Hemşire Aliye Onur olay yerine getirildi. Sıkışan bacak anestezi altında cerrahi olarak ayrılarak kopan diğer bacakla organ nakil kaplarına alındı. Yaralı bu işlemin ardından 112 helikopter ambulansı ile Ege Üniversitesi acil servis çatısındaki heliporta indirilerek saha ameliyatı tamamlandı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavisi devam eden işçinin durumunun iyi olduğu hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK GAZETESİ
YORUMLAR 22
  • çok şükür 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok geçmiş olsun Allah şifa versin
    Cevapla
  • Can Polat 4 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden guc bela ambulans bulabildiysen yakitini doldurturlardi.simdi hastane seferber olmus tarlada ameliyat ve helikopterli nakil helal olsun, Reisin Turkiyesi farki iste bu..
    Cevapla
  • mali 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence partileri bırakıp bu ameliyatı yapan doktorları tebrik etmek lazım. Gerçekten sağlıkta önemli ilerleme var. Bunu hangi parti zamanında yapılırsa yapılsın bu ilerleme takdir edilecek konular. Doktorları tebrik ediyorum. Allah razı olsun
    Cevapla
  • ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    doktorlarla kötü anılarım olsa da bu hareketlerini takdir ediyorum.ellerine yüreklerine sağlık. allah razı olsun hepsinden epimizden
    Cevapla
  • alllll 4 yıl önce Şikayet Et
    bide şu diş doktorlarına dişçiliği öğretebilsek ah ah dişim ağrıyo çekilecek dişim sallanıyo çekileçek vatandaşın ağzında diş bırakmadı dişçiler özellikle bu diş hastanesinde çalışan diş doktorları iyi bir eğitimden geçmeli vatandaşın dişini çekmekle kolunu kesmenin aynı şey olduğunu artık diş doktorları öğrenmeli diş bir organdır heyyyyy diş hekimleri heyyyyyyyyy yazık yazık maaşınızı hak etin önce diş eti tedavisi kanal tedavisi vs gibi tedavilerden sonuc almaya çalışılmalı çekmek son çare heyyyy
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı