Ekrem İmamoğlu'na çok sert tepki! 'Sorumsuzluktur, akılsızlıktır'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 'Zaman dayanışma ve devletin yönetim kademesiyle birlikte hareket ederek doğal afetlere karşı alınacak hayati tedbirleri birlikte hayata geçirme zamanıyken, İstanbul halkının haklı korkularını çıkar lokmasına katık etmek, ahlaksızlık ve fırsatçılıktır. CHP yöneticilerinin, devlet yönetimiyle birlikte çalışmaktan kaçması, sorumsuzluktur, akılsızlıktır.' dedi.

Ekrem İmamoğlu'na çok sert tepki! 'Sorumsuzluktur, akılsızlıktır'
Ekrem İmamoğlu'na çok sert tepki! 'Sorumsuzluktur, akılsızlıktır'
GİRİŞ 28.09.2019 12:23 GÜNCELLEME 28.09.2019 12:24
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında yapılan Türkiye Afet Müdahale Planı Toplantısına davet edilmesine rağmen katılmamasını İstanbulluların hayretle karşıladığını iddia etti.

 

 

CHP sözcülerinin İmamoğlu'nu toplantıya davet edilmemiş gibi gösterdiğini ifade eden Yalçın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İmamoğlu ile düzenlediği ayrı basın toplantısında ise deprem sonrasında milletçe dayanışma içinde atılması gereken adımlara ağırlık vermek yerine, herkesi eleştiri yağmuruna tutarak, büyük bir siyasi skandala imza attığını savundu. 

 

Kılıçdaroğlu'nun, depremin yarattığı endişe ve panikten partisine siyasi nema üretme çabasının, ahlak dışı bir fırsatçılık ve kepazelik olduğunu savunan Yalçın, CHP'nin çıkarcılıkla siyasette fay hatları oluşturarak İstanbul halkının altyapı ve kentsel dönüşüm hizmetleri konusundaki beklentilerini savuşturduğunu ve endişelerini katbekat artırdığını ileri sürdü.

 


ÇOK SERT AÇIKLAMALAR

Bundan sonra İstanbul'da yaşanabileceklerle ilgili muhtemel senaryolardan korkuya kapılan CHP'lilerin, halka verilmesi gereken belediye hizmetlerinin üstesinden gelemeyip altında kalacaklarını hissettiklerini savunan Yalçın, şöyle devam etti:

''Zaman dayanışma ve devletin yönetim kademesiyle birlikte hareket ederek doğal afetlere karşı alınacak hayati tedbirleri birlikte hayata geçirme zamanıyken, İstanbul halkının haklı korkularını çıkar lokmasına katık etmek, ahlaksızlık ve fırsatçılıktır. CHP yöneticilerinin, devlet yönetimiyle birlikte çalışmaktan kaçarak, kendi başına hareket etmeye niyetlenmesi, sorumsuzluktur, akılsızlıktır. Deprem gibi yıkıcı bir doğal afetle mücadelenin siyaset karıştırılmadan, particilik ve ayrımcılık yapılmadan, milletçe verildiğini hesaba katmayan CHP'nin bu menfaatçi politikaları, devlet hizmetlerini sekteye uğratmaktan, İstanbul'a zaman kaybettirmekten başka işe yaramayacaktır.

Bilimsel araştırma ve çalışmaların ışığında İstanbul'da alınacak tedbirler ve kentsel dönüşüm çabalarının, icra erkinin öncülüğünde, devlet kurumları ve belediyelerin koordineli çalışmalarıyla yürütülmesi elzemdir.'' 

GİZLİ IMF GÖRÜŞMESİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ile İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz'ın IMF temsilcileriyle görüşmelerine de değinen Yalçın, "Türkiye IMF defterini çoktan kapatmış ve kendi yağıyla kavrulmayı öğrenmişken, IMF ile bu gayrimeşru ilişki, bu ahlaksız flört neyin nesidir? IMF ile ilişkisinden bir iktidar çocuğu doğacağını sanan CHP'ye tavsiyemiz şudur; CHP, duçar olduğu ümitsiz ve çaresiz romantizmden derhal sıyrılmalı, kendisini kötü yola düşürecek bu sevdadan vazgeçmelidir." değerlendirmesinde bulundu. 

YORUMLAR 83
  • Saadet 4 yıl önce Şikayet Et
    MHP Kendinize geliniz, bilmesek sizi iktidarda sanacağız. Bu işten asıl nemalanmaya çalışan iktidar. Sanki 20 yıldır depremle ilgili birşey yapmış gibi konuşmayın, foyanız meydana çıkmaşin. Aşağıda yorum yapanlarda körüne körüne destek atanlar..Allah hepimizi cahillerden korusun
    Cevapla
  • vatandas. 4 yıl önce Şikayet Et
    Chp devlet icinde devlet kurmaya calisiyor. Darbeyle yapamadiklarini disaridan destekle yavas yavas yapmaya calisiyorlar. îçerdende yeterince destek aliyorlar ne yazikki.
    Cevapla
  • nurullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah insanları kör ettiyse yapacak bir şey yok.
    Cevapla
  • özmen 4 yıl önce Şikayet Et
    İmamoğlu kendikendini bitirmeye sonsürat devam ediyor.Bugidişle kardan adam gibi eriyip gitmesi yakındır.
    Cevapla
  • Türkmen 4 yıl önce Şikayet Et
    Hükümet bu hainleri yok sayıp yoluna devam etmeli. İt ürüsün kervan yürüsün. Bunları iplemeyin, kendi kendilerini bitirecekler merak etmeyin. Tarih böylelerini şimdiye kadar nasıl erittiyse bu hainleri de elbet eritecektir. Allah bunlara fırsat vermez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!