İmamoğlu'ndan AFAD'daki toplantı ile ilgili açıklama!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremin ardından AFAD'daki toplantı ile ilgili açıklama yaptı.

GİRİŞ 29.09.2019 13:29 GÜNCELLEME 29.09.2019 14:43
Bu Habere 121 Yorum Yapılmış

İstabul Valiliği'nin 'İmamoğlu toplantıya davet edildi' açıklamasına rağmen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremin ardından AFAD'da yapılan ikinci toplantıya çağrılmadığını söyledi.

 

 

Florya'da belediye tesislerinde basın toplantısı düzenleyen Ekrem İmamoğlu toplantı tartışmalarına yanıt verdi.

İmamoğlu yaptığı açıklamada, "İşimize bakalım, ortak masalar kuralım. Deprem en hayati meseledir. Sizi çalışma ortamına davet ediyorum" ifadelerini kullandı. 

 

 

Bir gazetecinin "Siz çağrılmadıysanız genel sekreter nasıl katıldı" sorusu üzerine İmamoğlu, "Bir gün önce AFAD'ın 28 birim başkanı var. 28 birim başkanından yarın rapor alacağım, diyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı 28 birim başkanını davet ediyor. Ben de genel sekreter yardımcımızın süreci takip etmesini istedim. Ama 28 birim başkanından biri itfaiye daire başkanı, diğeri defin işlemleri daire başkanı" dedi. 

İmamoğlu, "Deprem olduğu andan 4 dakika sonra Vali Beyi arayıp 'AKOM'a geçiyorum' dedim ve 18.30'a kadar orada çalışmalarımı yürüttüm" ifadelerini kullandı. "İkinci gün çağrılmadım" diyen İmamoğlu, "Birinin beni masaya isteyip istememesi umurumda değil" dedi. 

FUAT OKTAY'DAN SERT AÇIKLAMA 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Türkiye Afet Müdahale Planı Toplantısına davet edilmediği iddialarına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan sert cevap vermişti. Oktay, 'Herkese davetimizi ilettik, sabah ayrıca davet ettik, hem buraya gelmeyecek, hem de gidip bunun siyasetini yapacak, böyle bir şey olmaz arkadaşlar. Biz burada siyaset yapmıyoruz' ifadelerini kullanmıştı. 

İSTANBUL VALİLİĞİ YALANLADI

istanbul Valiliği'nden konuyla ilgili şu açıklama yapılmıştı; 

''Yapılan bu toplantı sonrasında gece boyunca sürecek Afet Acil Durum Yönetmelik Merkezi faaliyetlerinin sabah saat 10:00'da İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün Hasdal Yerleşkesi'nde tekrar değerlendirilmesi kararlaştırılmış, bugünkü toplantı için katılımcılar bizzat orada bilgilendirilmiş ve davet edilmişlerdir. Sosyal medyada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın toplantıya davet edilmediği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır.'' 

YORUMLAR 121
  • Anatolia 4 yıl önce Şikayet Et
    Başgan bak işine artık, goca şehir hizmet için bekliyor sen hâlâ laga luga...
    Cevapla
  • gökhan ay 4 yıl önce Şikayet Et
    Sana oy verenler eminim geri alacak.yalan,ikiyüzlülük,ekmekle oynamak,herşey sende var.
    Cevapla
  • ...... 4 yıl önce Şikayet Et
    dikkatli olmak gerek karşınızda sosyal medyayı çok dikkatli kullanan ve gençleri etki altına alan bir sinsi adam var... AkParti acil bir ekip kurmalı, fanatizmden uzak ama Eko'nun tüm kirli şeylerini ifşa edecek. Ama bu AHaber mantığında çamur at izi kalsın şeklinde değil köşeye sıkıştıracak cinsten olmalı...
    Cevapla
  • Denız 4 yıl önce Şikayet Et
    katılıyorum
    Cevapla
  • hudavendigar 4 yıl önce Şikayet Et
    bu nedir yaa yatıp kalkıp imamoğlu yeter artık türkiyenin önemli mseleleri varken bayağı sıradan şeylerle uğraşıyoruz. artık midemiz bulanıyor bunun laçkalıklarından
    Cevapla
  • Lütfü 4 yıl önce Şikayet Et
    Başkan, Yoruyorsun bizi....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması