MGK, Suriye gündemiyle toplanıyor

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis açılmadan bir gün önce Milli Güvenlik Kurulu’nu toplayacak. Kritik toplantının tek ve en önemli gündem maddesi Fırat’ın doğusunda oluşturulacak güvenli bölge. Başkan Erdoğan bu konuda Washington yönetimine iki hafta süre tanımıştı.

GİRİŞ 30.09.2019 03:10 GÜNCELLEME 30.09.2019 11:17
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), eylül ayı olağan toplantısınIın ana gündem maddeleri Suriye ve terörle mücadele olacak. Suriye'de ABD ile kurulacak “güvenli bölge” sürecindeki takvim ele alınacak. Hava ve kara devriyeleri ile bölgedeki son durum da kapsamlı şekilde değerlendirilecek.

 

Güvenli bölge planının hayata geçirilememesi durumunda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Fırat'ın doğusuna dönük kara harekatına ilişkin son hazırlıkların da ele alınması bekleniyor. Ayrıca yurt içinde devam eden terörle mücadele operasyonları ve sonuçlarının da değerlendirileceği belirtiliyor.

Toplantıda Doğu Akdeniz başta olmak üzere dış politikadaki önemli başlıklar da masada olacak.

 

 

YORUMLAR 17
  • ayyıldız 4 yıl önce Şikayet Et
    biz aslinda amerikayla savaşıyoruz amerika önce mazlum yapiyor SONRA oraya oturuyor bak ortadogu yunan geçmişte biz sonrada savaşsız oralarin kaymağini yiyor ölende oldürende aslinda onun projesinin parçası bu amerika güçlü iken dünya huzur bulmaz.
    Cevapla
  • Akbey 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok acil bir şekilde girmeliyiz artık. abd resmen etrafımızı sardı. bo oyunun içinde büyük bir oyun var. eger fıratın doğusuna operasyon yapmazsak çok büyük sıkıntılar bizi bekliyor demektir. bana kalsa bu hafta girmeliyiz. yoksa kışa kalırsa dahada zorlaşacak ve pyd bu sürede daha fazla silahlanacak
    Cevapla
  • koray 4 yıl önce Şikayet Et
    böyle bir kurum kaldımı
    Cevapla
  • Ahmed 4 yıl önce Şikayet Et
    Emrindeyiz, Reis.
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    daha fazla gec kalınmamalı abd oyalamaktan başka bir sey yapmıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Olympiakos! CANLI
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?