İstanbul'da artçı sarsıntılar sürüyor! Geceden buyana...

Silivri'de yaşanan 5,8 şiddetindeki depremin ardından 400'e yakın artçı sarsıntının yaşandığı İstanbul'da gece yarısından itibaren 10 artçı sarsıntı daha yaşandı.

İstanbul'da artçı sarsıntılar sürüyor! Geceden buyana...
İstanbul'da artçı sarsıntılar sürüyor! Geceden buyana...
GİRİŞ 30.09.2019 09:47 GÜNCELLEME 30.09.2019 09:47

Kandilli Rasathanesi verilerine göre;gece yarısı itibariyle sabah saat 05:31'e kadar İstanbul'da 10 artçı sarsıntı daha yaşandı. Bu artçıların en büyüğü ise 1.9 olarak kaydedildi.

ARTÇILAR SÜRECEK

4,6 ve 5,8'lik depremlerin ardından günlerdir devam eden artçı sarsıntılarla ilgili konuşan deprem uzmanı YTÜ Öğretim Üyesi Şükrü Ersoy, "5,8'den sonra artçılar tabii ki olacak ki oluyor da. Sanıyorum 2'den büyük 400'e yakın artçı oldu ve bunların bazıları 4 bazıları 5'e bile çıkabilir. Vatandaşlarımızın bunlar olduğunda hemen 'büyük deprem geliyor' diye düşünmemeleri gerekir çünkü daha birkaç hafta hatta 1 aya kadar daha artçıları yaşama durumumuz olabilir. Şimdiden bunu bilmekte fayda var. Ancak deprem şu saatte olur şu gün olur dedikodularına inanmamakta fayda var. Bunlara itibar etmesinler" demişti.

NE OLMUŞTU?

İstanbul'da 26 Eylül Perşembe günü saat 14.00 sıralarında meydana gelen deprem büyük panik yaratmış, AFAD depremin şiddetini 5,8 olarak duyurmuştu. İstanbul, Bursa, Kocaeli'de okullar tatil edilirken Silivri'nin 21.68 kilometre açıklarında meydana gelen deprem, İstanbul'un birçok ilçesindeve Kocaeli'de de hissedilmişti.

ARTÇI DEPREM NEDİR?

Artçı deprem, belirli bir bölgede meydana gelen şiddetli depremin ardından aynı bölgede meydana gelen daha ufak şiddetli deprem ya da depremlerdir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...