‘Eve dönüş’ diplomasisi

Türkiye, Suriyelilerin eve dönüşleri için uluslararası kamuoyunu harekete geçirmeye hazırlanıyor. Türkiye öncülüğünde, Lübnan, Irak ve Ürdün’ün de katılımıyla uluslararası bir konferans düzenlenecek.

‘Eve dönüş’ diplomasisi
‘Eve dönüş’ diplomasisi
GİRİŞ 03.10.2019 06:54 GÜNCELLEME 03.10.2019 06:58
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Sığınmacı Suriyelilerin eve dönüşleri için dünyayı taşın altına eline koymaya çağıran Türkiye, uluslararası kamuoyunu harekete geçirmeyi hedefliyor. Güvenli bölge yerleşimleri için Türkiye öncülüğünde, Lübnan, Irak ve Ürdün’ün de katılımıyla uluslararası bir konferans düzenlenecek. Ayrıca eş başkanlığını Türkiye’nin üstleneceği Küresel Mülteci Forumu yapılacak. Bunları güvenli bölgelere dönüşü desteklemek için BM öncülüğünde düzenlenecek bağışçılar konferansı izleyecek. Türkiye, misafir ettiği 3 milyon 500 bin Suriyelinin evlerine dönüş için diplomasisini hızlandıracak. Dünyayı sığınmacıların kendi topraklarına dönüşleri için ellerini taşın altına koymaya çağıran Türkiye, yakın zaman için de uluslararası kamuoyunu da harekete geçirecek.

 

 

ULUSLARARASI KONFERANS

Kurulacak olan ilçe ve köylerin daha hızlı inşası için Türkiye, mülteci sorunundan etkilenen diğer ülkelerin de üzerine düşeni yapmasını bekliyor. Bu desteğin sağlanması için de Türkiye öncülüğünde, Lübnan, Irak ve Ürdün’ün de katılımıyla bir uluslararası konferansı düzenlenmesi için çalışmalar yürütülüyor. Söz konusu konferansın tarihi henüz değil. Aralık ayı ortasında Cenevre’de gerçekleştirilecek olan ve eş başkanlığını Türkiye’nin üstleneceği Küresel Mülteci Forumu’nda da Türkiye Suriyeliler için yapılan çalışmalara destek isteyecek.

YENİŞAFAK

 

 

YORUMLAR 13
  • Seramik 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar rahata alıştılar giderler mi. Ayrıca konferans falan da hikaye
    Cevapla
  • Angara 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyeyi yakınbir gelecekte iç savaş bekliyor batının pilanları tıkır tıkır işliyor.
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Tövbe de ne iç savaşı
    Cevapla
  • Doğan 4 yıl önce Şikayet Et
    Acil gitsinler ve gelmesinler
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    bla bla bla başımıza bela hepsi sınır folloş olmuş
    Cevapla
  • siyasi kavun 4 yıl önce Şikayet Et
    Günaydın diyorum sadece.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!