Türkiye'den sert açıklama: Bu kabul edilemez!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Ankara'da gerçekleştirilen Sığınmacı Toplantısı'nda konuştu. Çavuşoğlu "Macron'un Türkiye'yi suçlaması kabul edilemez" dedi.

GİRİŞ 04.10.2019 12:07 GÜNCELLEME 04.10.2019 12:07
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Çavuşoğlu, AB Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Avramopoulos, Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer ve Paris'te polislere saldırı nedeniyle Ankara ziyaretini iptal eden Fransız İçişleri Bakanı Christophe Castaner'i temsil eden Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Charles Fries ile göç sorununu ele almak üzere AB Başkanlığında çalışma kahvaltısında bir araya geldi. 

Çavuşoğlu, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, hem göç konusunu hem de Türkiye-AB ilişkilerini değerlendirme fırsatı bulduklarını söyledi. 

'BU KABUL EDİLEMEZ'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun konuk heyete dün kapsamlı bir bilgilendirme yaparak Türkiye'nin kaçak göç ve insan kaçakçılarıyla nasıl mücadele ettiğini anlattığını belirten Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Biz genel bir çerçevede göç konusunun insani bir konu olduğunu ve iş birliğimizin devam etmesi gerektiğini söyledik. Türkiye'nin çabaları devam ederken AB'den de beklentilerimizi söyledik. Son zamanlarda Yunanistan adalarına geçişte küçük bir artış olduktan sonra Türkiye'ye yönelik mesnetsiz suçlamalar da oldu. (Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel) Macron'un Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisine hitap ederken, bir soruya cevap verirken daha doğrusu, Türkiye'yi suçlaması kabul edeceğimiz bir durum değil. Böyle suçlamalar yerine birlikte sorunu nasıl çözmemiz lazım. Türkiye yükümlülüklerini yerine getiriyor. 18 Mart 2016 ortak mutabakatının içindeki tüm unsurları da ele aldık, AB hangi yükümlülüklerini yerine getirmiş, hangi yükümlülüklerini yerine getirmemiş."

Çavuşoğlu, bunun sadece göçmen meselesi olmadığını, üyelik müzakereleriyle ilgili süreç, Gümrük Birliği'nin güncellenmesi, vize serbestisi gibi konularda da AB'nin yükümlülükleri bulunduğunu hatırlattı.

Çavuşoğlu, "Son zamanlarda Almanya, Fransa ve İngiltere'de PKK'ya yönelik bazı tedbirler alındı ama bunları yetersiz görüyoruz. İyi bir başlangıç ama yetersiz. FETÖ ile mücadele yeterli desteği göremedik." diye konuştu.

"AB ile nasıl iş birliği yapmak istediğimizi söyledik." diyen Çavuşoğlu, toplantının verimli geçtiğini belirtti. Çavuşoğlu, şunları dile getirdi:

''Sayın Cumhurbaşkanımızın sürekli gündeme getirdiği güvenli bölgenin oluşturulması, şu an ABD ile yaşadığımız süreç, güvenli bölge oluşturulurken diğer şehirlere, kendini güvende hissedeceği yerlere, kendi köylerine şehirlerine Suriyeli göçmenlerin döndürülmesi ve dönerken onlara verilecek hizmetlerin, temel ihtiyaçların karşılanması konusunda da neler yapmamız gerektiğini bugün muhataplarımıza anlattık. Şu ana kadar Suriye'ye dönen 360 binden fazla Suriyeli göçmene, yine İdlib'deki Suriyelilere de birlikte yardım etmemiz gerektiğini hatırlattık. 18 Mart mutabakatında da bunların hepsi var. Sonuçta tüm konuları konuştuğumuz verimli bir toplantı oldu. Zaten Sayın Merkel ve Macron özellikle Sayın Merkel New York'ta Sayın Cumhurbaşkanımıza bakanların geleceğini söyledi. Bu konuda Türkiye ile daha sağlıklı iş birliği içine girmek arzusunda olduklarını gördük. Ama tabii sözlerin de tutulması gerekiyor.'' 

YORUMLAR 9
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa Vize Serbestisi Ne Zaman gerçekleşecek.. Yıllardır Avrupa mülteci Anlaşma gereği Vize Serbesti bekliyoruz... Avrupa Vize Başvuruda Vize vermiyor, Sıkıntı yaşıyoruz. Mağduriyet yaşıyoruz.. Lütfen Çözüm getirin artık... Saygılar
    Cevapla
  • nihat 4 yıl önce Şikayet Et
    avrupanın bu küstahlıgına neden hala katlanıyoruz gitmek isteyen göçmenleri gönderelim avrupaya eger kendi aralarında savaşmazlarsa o zaman
    Cevapla
  • TÜRK 4 yıl önce Şikayet Et
    YAAAW. AÇIN KAPILARI AVRUPA Düşünsün
    Cevapla
  • oben 4 yıl önce Şikayet Et
    açın kapıları gitsinler avrupaya hiç sıkıntı etmeyin savaşa dur demez destek verirlerse açın kapıları gitsinler avrupaya
    Cevapla
  • niksarlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamın ham maddesi..Allah senden razı olsun mert ve cesur bakanım...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı