09 Ekim dolar ve altında son durum: Operasyon sonrası canlı döviz piyasası

Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yönelik yaptığı operasyonla birlikte döviz piyasası hareketlendi. 09 Ekim çarşamba günü itibariyle dolar, euro ve altın fiyatları belli oldu. Eylül ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından 5,70 seviyelerine gerileyen dolar/TL, yeni haftanın ikinci işlem gününde yükseldi. İşte canlı bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

09 Ekim dolar ve altında son durum:  Operasyon sonrası canlı döviz piyasası
09 Ekim dolar ve altında son durum: Operasyon sonrası canlı döviz piyasası
GİRİŞ 09.10.2019 13:08 GÜNCELLEME 09.10.2019 13:10

Güncel kur bilgilerine göre çeyrek altın, dolar ve euro fiyatları belli oldu. 08 Ekim salı günü itibariyle DOLAR 5,79 lira EURO 6,37 lira ALTIN 281,99 lira bandında işlem görüyor. Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yönelik yaptığı operasyonla birlikte canlı döviz kuruna göre fiyatlar anlık olarak değişiyor. 

 

 

DOLAR NEDEN YÜKSELDİ?

Trump'ın "Daha önce güçlü bir şekilde söylediğim gibi yine yeniliyorum eğer, Türkiye benim eşsiz muhteşem ve eşsiz görüşümün sınırlarım dışında sayacağım bir şey yaparsa, Türkiye'nin ekonomisini yok edeceğim ve mahfedeceğim. Bunu daha önce de yaptım" şeklindeki mesajının ardından döviz fiyatları yükselişe geçmişti.

 

 

OPERASYON BAŞLADI

Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yönelik operasyonu dün ABD’li askerlerin Tel Abyad ve Rasulayn’daki gözlem noktalarından çekilmesiyle resmen başladı. Sahadan edinilen bilgilere göre Türk askeri birlikleri Cerablus'tan Münbiç'e doğru ilerliyor. Bu gelişmelerin ardında gün içerisinde dolar, euro ve altın fiyatları değişkenlik gösterecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak