Kalın'dan ABD'li senatöre tokat gibi NATO yanıtı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye'nin NATO üyeliğinin askıya alınması çağrısı yapan Senatör Lindsey Graham'a yanıt verdi. Kalın ''Türkiye, Suriye'nin toprak bütünlüğünü ve siyasi birliğini desteklemektedir.' dedi.

Kalın'dan ABD'li senatöre tokat gibi NATO yanıtı
Kalın'dan ABD'li senatöre tokat gibi NATO yanıtı
GİRİŞ 08.10.2019 10:35 GÜNCELLEME 08.10.2019 10:44
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yapacağı operasyonu Amerikan CNN televizyonuna değerlendirdi.

 

 

Türkiye'nin Suriye'yi işgal ya da demografik yapısını değiştirmek gibi bir niyeti olmadığının altını bir kez daha çizen Kalın, şu şekilde konuştu:

"Türkiye, Suriye'nin toprak bütünlüğünü ve siyasi birliğini desteklemektedir. Türkiye'nin işgal ya da demografiyi değiştirmek gibi bir niyeti yoktur."

 

 

"BİZ KÜRTLERE SALDIRMIYORUZ, TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELE EDİYORUZ"

Güvenli bölgenin sınır güvenliği ve mültecilerin gönüllü olarak evlerine dönüşlerinin sağlanmasını amaçladığını dile getiren İbrahim Kalın, terör örgütü DEAŞ militanlarının başka ülkelere gideceği yönündeki endişeleri de yorumladı. "Bunların Türkiye, Avrupa ya da başka ülkelere gitmelerine izin vermeyiz" diyen Kalın, bu durumun sadece Türkiye'nin değil uluslararası toplumun da sorumluluğunda olduğunu hatırlattı.

"BU NATO'NUN BİR OPERASYONU DEĞİL"

Türkiye'nin NATO üyeliğinin askıya alınması çağrısı yapan Senatör Lindsey Graham'a da tepki gösteren Kalın, "Graham'ın açıklamaları hayal kırıklığına neden oldu. İlk olarak biz Kürtlere saldırmıyoruz. Biz DEAŞ, PYD/YPG gibi terörist örgütlerle mücadele ediyoruz" dedi.

Operasyon için "NATO'dan izin alındı mı?" sorusuna cevap veren Kalın, "Bu NATO'nun bir operasyonu değil, Türkiye'nin ulusal güvenlik endişelerine dayanan bir operasyon" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 8
  • Seri 4 yıl önce Şikayet Et
    Konusmayı bılmıyoruz maalesef daha sert olmalıyız tehditlere karsı
    Cevapla
  • Ankara 4 yıl önce Şikayet Et
    Siz dünyanın istediğiniz yerine girerken Nato'dan izin aldınız mı peki?
    Cevapla
  • hknslh 4 yıl önce Şikayet Et
    ah keşke çıkarsanız natodan nerede o günler :)
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Nato nun cani cehenneme türkiyeye saldirilar olurken nato teröristlere destek verdi türkiye düsmanlarinla savasmak
    Cevapla
  • gakko 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu saaten sonra da Abd de yabdaşlarida düşmandir ayird etmeyin önünüze geleni bu saaten sonra yok edin artik lami cimi yok bu davanin karşi çikana ölüm
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal