Suriye'ye düzenlenen harekatta önemli detay! Türkiye ele geçirirse...

ABD güçlerinin, Suriye’nin kuzeyindeki Tel Abyad ve Resulayn’dan çekilmesi, Fırat’ın doğusuna yapılacak operasyon sürecini hızlandırdı. Operasyon hazırlıklarını sürerken güvenli bölge sınırının neden bu kadar önemli olduğu konusunda yeni bir detay ortaya çıktı.

GİRİŞ 08.10.2019 14:19 GÜNCELLEME 08.10.2019 15:15
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı Güvenli Bölge görüşmesinin ardından Beyaz Saray’dan kritik açıklama geldi. ABD’den gelen “Türkiye, yakın zamanda Suriye’nin kuzeyine uzun süredir planladığı operasyon için harekete geçecek. ABD Silahlı Kuvvetleri, bu operasyonu desteklemeyecek ya da bu operasyona dahil olmayacak” yönündeki açıklamanın ardından Tel Abyad ve Resulayn bölgesindeki ABD kuvvetleri bölgeyi terk etti ve güneydeki M4 otoyoluna yakın hatlara, Ayn İsa bölgesine çekildi

ÇOK KRİTİK: M4

ABD'nin oyalama taktiği karşısında Türkiye 32 km konusunda ısrar etti. Bunun en önemli nedeni ise bölgede bulunan M4 Karayolu. Bu yol terör örgütlerine hizmet eden, bütün silahların, yaşam malzemelerinin, teçhizatlarının kullanıldığı yol olarak biliniyor.

Türkiye, M4 otoyolunu kontrolü altına aldığı takdirde, bütün terör gruplarının muhimmat taşıdığı ilgili yolunu ve teröristlerin can damarı haline gelen hattı kesmiş oluyor. 

Fırat'ın doğusuna olası operasyonun hedefleri

TERÖRİSTLERİN MENZİLİ 40 KM

Terör örgütü elinde bulunan füze ve roketlerin menzili 40 km, Türkiye ısrarcı olduğu güvenli bölge mesafesini oluşturduğu takdirde bu konuda da büyük bir güvenlik sağlamış olacak. Fırat Kalkanı Harekatı'ndan sonra teröristler Suriye'den attıkları havan toplarıyla Hatay'ın ilçe ve köylerine saldırıda bulunmuşlardı.

 

 

YORUMLAR 33
  • ALP ARSLAN 4 yıl önce Şikayet Et
    FETİH SURESİNİ ALLAH AŞKINA VE RIZASI İLE OKUYUP OKUTALIM HER DAİM,İnşALLAH...
    Cevapla
  • anne 4 yıl önce Şikayet Et
    allah evlatlarimizi muzaffer eylesin.
    Cevapla
  • Fehmi 4 yıl önce Şikayet Et
    Teroristlerin ellerindeki alet silah turleri bilinmeli buna gore hareket edilmeli anti tank fuze sistemlerini ureten butun ulkelerden almislar bunlardan tanklarimizi koruyabilmeliyiz tedbir bizden takdir ALLAHtan ALLAH islam ordusunu muzaffer kılsın amin.
    Cevapla
  • 4343 4 yıl önce Şikayet Et
    30 km yetmez. ABD onlara dünya kadar silah verdi 30km derinliği korumak çok zor olur. Hiç bir Suriyeli o dar alana gitmez. Söylemesi benden.
    Cevapla
  • neoturk 4 yıl önce Şikayet Et
    ilk hedef bu ikincisi 1919 Misaki Milli sinirlari arti Rakka ve Helep bu sirinin icinde, en son Dicle ve Firat misresi ve cevresi..
    Cevapla
  • Çay molası 4 yıl önce Şikayet Et
    Şimdilik derinlik 30 km bu adım sonra 40 a çıkar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı