Siyasilerden dev harekat ile ilgili çarpıcı açıklamalar!

Türk ordusunun Fırat'ın doğusuna yönelik düzenlemesi planlanan sınır ötesi operasyonuna ilişkin birçok önemli isim Haber7'ye çarpıcı açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 08.10.2019 17:29 GÜNCELLEME 08.10.2019 18:54
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Tarık DAĞLI, İbrahim GÜNAY ve Bahadır ALEMDAR / Haber7 ÖZEL 

Türkiye'nin oluşturulmak istenen terör  koridorunu yıkmak amaçlı Suriye'de Fırat'ın doğusuna yönelik düzenleyeceği askeri operasyon ile ilgili birçok önemli isimden açıklamalar geldi. 

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, İyi Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve Yeniden Refah Partisi Barış Pınarı Harekatı ile ilgili Haber7'ye çok önemli açıklamalar yaptı. 

Siyasiler Haber7'ye harekata ilişkin görüşlerini aktarırken ABD Başkanı Donald Trump'ın önceki gün yaptığı açıklamaları da değerlendirdi.

BÜLENT TURAN: MİLLETİMİZE KEFEN BİÇMEK KİMSENİN HADDİ DEĞİL

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan; 

Başından bu yana Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunduk. Bölgeyi teröristlerden temizleyerek ülkemizin bekasını ve güvenliğini sağlamakta son derece kararlıyız. Bölgeye huzur, barış ve istikrar gelmesine, oluşturulmak istenen güvenli bölgeyle de 3 milyon mültecinin güvenli bir şekilde vatanlarına dönmelerine katkı sağlayacağız.

Trump'ın açıklamaları, devlet adamlığına ve müttefiklik ruhuna yakışmayacak bir üslup. Daha önce ekonomimiz üzerinden yapmaya çalıştıkları operasyonu da itiraf etmiş oldu. Tehditlere boyun eğmedik, eğmeyiz. Türkiye, milletin egemenliğini her şeyin üstünde tutan bir devlet. Kimse bizden yanı başımızda terör koridoru oluşturulmasına, terör devleti kurulmasına müsaade etmemizi beklemesin.

Dün ekonomik operasyonlar deneyenler; lideriyle, milletiyle bu operasyonların nasıl püskürtüldüğünü gördüler. Kıbrıs, Doğu Akdeniz ve S-400 sürecindeki duruşumuzu ve kararlılığımızı da gördüler. Bir hatırlatma yapmak istiyoruz. Türkiye, Türkiye’den çok daha büyük bir ülke. Milletimize kefen biçmek kimsenin haddi değil.

"GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜ"

Bugün birlik olma günü. Siyasi farklılıkları bir kenara bırakıp daha güçlü bir şekilde kenetlenme günü. Harekat için tüm hazırlıklar tamamlandı. Milletimiz olası bir operasyonda şüphesiz devletinin yanında yer alacaktır. Ülke olarak bugün bu adımı atmazsak yarın evlatlarımız bugün yaşananlardan daha büyük bedeller ödeyebilir. 

MHP'Lİ ERKAN AKÇAY: VIZ GELİR TIRIS GİDER

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay; 

Türkiye’nin Suriye tezkeresine ilişkin bu kararı, biz MHP olarak yerinde, haklı ve doğru bir karar olarak görüyoruz. Biliyorsunuz daha evvel de çıkarılmıştı. Şimdi de uzatılacak. Bu tezkerelere de dayanarak Türkiye Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı ve Pençe Harekâtlarını başarıyla gerçekleştirdi. Hem güney sınırlarımız boyunca terör odaklarının yok edilmesi ve orada hem Türkiye’nin güvenliğinin hem de bölge ülkelerinin güvenliğinin ve toprak bütünlüğünün sağlanmasına yönelik faaliyetleri kararlı bir şekilde devam etmektedir ve edecektir. Türkiye orada sadece terör hedeflerini yok etmekle, terörle ve bölgede istikrarı bozan unsurlarla mücadele etmekle kalmayacak, aynı zamanda insani yardım ve barış yanlısı faaliyetleri ile de bölgedeki barışın, kaliteli yaşamın teminatı konusunda faaliyetlerine devam ediyor olacak. Bu hem askeri bir faaliyet hem de buna paralel olarak güvenlik sağlanan yerlerde insani ve barışçıl faaliyetlerin devam ettirilmesine yönelik bir faaliyet. Bu yüzden MHP grubu olarak kabul oyu vereceğiz 

 

 

Trump artık klavye şövalyesi oldu. 2018 Ağustos'unda da benzer tweetler atmıştı. Fakat Türkiye kararlı tutumuyla ekonomik saldırı ve tehditleri bertaraf etmesini ve en az hasarla atlatmayı bilmiştir. Bu döviz fiyatlarındaki yükselişin hiçbir ekonomik temeli ve teorik izahı yoktur. Türkiye ekonomisi kendi sorunlarını kendi içerisinde çözer, faaliyetlerine devam eder. Ancak bunlar kendi işledikleri dövizi bir silah olarak kullanma niyetlerini açığa vuruyorlar. Vız gelir tırıs gider.   

YAVUZ AĞIRALİOĞLU: TERÖRLE MÜCADELEDE HER ADIMI DESTEKLEMEK MİLLİ SORUMLULUK

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu da Türk devletinin teröre en ufak bir tolerans tanıyamayacağını vurgulayarak, "Terörle mücadele kapsamında atılacak her türlü adımı desteklemek bizim için milli bir sorumluluktur. İçeride her türlü rekabet serbesttir ama devletimizin istiklali, istikbali mevzu bahis olunca memleketin tek vücut olması lazımdır, tek ses olması lazımdır. Hem oluşturulmaya çalışılan terör devletinin önüne geçilmelidir hem de bir evladımızın burnu kanamadan mevzu sıfır hatayla planlanabilmelidir." şeklinde konuştu.     

"Allah çocuklarımızı da muhafaza etsin. Ama sürecin şu tarafı çok mühim, başladığımız yere döndük. Çok ağır bedeller ödüyoruz. Biz Türk milleti ve devleti olarak bölgede kalbiyle olan bir devletiz ama bizim kalbimize bir akıl lazım. O yüzden başımızdaki yöneticilere akıl, feraset diliyorum." ifadelerini kullanan Ağıralioğlu, "Terörle mücadelede alınan her türlü tedbirin arkasında bütün bir millet  olarak tek vücut olmak gerektiğine inanıyoruz. Allah devlete, millete zeval vermesin." dedi.

MUSTAFA DESTİCİ: KÜSTAH TEHDİTLER KARARLILIĞIMIZI PEKİŞTİRECEKTİR

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik açıklamalarına tepki göstererek, ''Küstah tehditler 3 bin yıllık kadim devlet geleneğine sahip Türk milleti nezdinde hiçbir karşılık bulmayacağı gibi kararlılığımızı daha da pekiştirecektir'' dedi.

 

"1974 KIBRIS BARIŞ HAREKATI KADAR ÖNEMLİ" 

BBP Lideri Mustafa Destici, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'de Fırat'ın doğusuna yapılması beklenen askeri harekâtın, 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı kadar önemli ve gerekli bir operasyon olduğunu bildirdi. ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik açıklamalarına tepki gösteren Destici, şu ifadeleri kullandı: 
 
"Öncelikle bu operasyon, artık zaruri bir hal almıştır. Yani artık bekleyecek zaman kalmamıştır. Türkiye bugüne kadar, başta ABD olmak üzere, birtakım ülkelerle bu konuyu görüşmüştür. Ortak bir çare bulunmasını teklif etmiştir ama ne ABD ne de başka bir ülkenin bu konuda samimi bir tavrını görememiştir. Dolayısıyla kendi göbeğini kendi kesmesi noktasında hiçbir tereddüt kalmamıştır.    

Bu operasyonun 3 amacı vardır: birincisi, öncelikle Türkiye’nin kendi sınır güvenliğini sağlamak, bu açıdan çok önemli. İkincisi, bölgeyi teröristlerden temizlemek. Orada teröristler olduğu sürece Türkiye Devleti’nin varlığının ve bütünlüğüne açık bir tehdit oluşmuş oluyor. Üçüncüsü de, Türkiye’de bulunan 4 milyona yakın mülteci konusu. Bunların geri dönmesi lazım. Bu yüzden, orada oluşturulacak güvenli bir bölge gerekiyor.  

İnşallah bu 3 amaca yönelik olarak, Türkiye hazırlıkları biten operasyonu başlayacaktır ve başlatmalıdır. Bu operasyon, 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı gibi, gerekli, önemli ve stratejiktir. İnşallah biz BBP olarak, bunu sonuna kadar destekliyoruz. Bu konuda devletimizin aldığın kararın yanındayız. Şimdiden, operasyona katılacak Mehmetçiklerimize ve tüm güvenlik güçlerimize başarılar diliyorum. Rabbim yar ve yardımcıları olsun, onları muzaffer eylesin.  

'TÜRKİYE YAPTIRIMLARINI DEVREYE SOKMALIDIR, SADECE İNCİRLİK DEĞİL...'

ABD ikircikli oynamaya devam etmekte. ABD Başkanı’nın dünden beri yaptığı açıklamlar hem tutarsız hem küstahça hem de Türkiye’ye tehdit içermektedir. Tabii Türkiye’nin bunlardan etkilenip operasyonu durduracak hali yoktur. ABD burada gerçek yüzünü göstermiştir. Biz başından beri şunu söylüyoruz: ABD tanrı olsaydı o bölgede ne terör örgütü olurdu ne de Türkiye bugüne kadar oyalanırdı. 

Elbette ki bu küstah tehditler 3 bin yıllık kadim devlet geleneğine sahip Türk Milleti nezdinde hiçbir karşılık bulmayacağı gibi kararlılığımızı daha da pekiştirecektir. Hedef sadece, kuklalar değil, bölgeden çekilecekleri açıklanan ABD askeri dışındaki 'Kuklacı CENTCOM (ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı)' olmalıdır. CENTCOM'un görevi, PKK/YPG ile birlikte sınırımıza cephe 650 kilometrelik devasa bir alanda ihdas ettiği askerî-istihbarî ve lojistik misyonlu üslerin desteğiyle Fırat’ın doğusunda hayata geçirmeye çalıştıkları özerk statüyü zaman içinde Kuzey Irak’taki yapıya sessiz sedasız eklemlemek. Bunun bir sonraki adımını öngörmek için strateji uzmanı olmaya gerek yoktur. Her şey apaçık ortadadır. Bedeli ne olursa olsun, bu oyunu bozmak, bu tuzağı tarihin çöplüğüne göndermek, devletimizin bekası, ülkemizin birliği, milletimizin istiklâli-istikbâli için şarttır.

Şayet ABD, Trump’ın Twitter’dan paylaştıklarını fiiliyete dökmeye başlarsa elbette ki Türkiye de kendi elindeki imkanları kullanarak kendi yaptırımlarını devreye sokmalıdır. Sadece İncirlik Üssü değil, ABD’nin Türkiye'de daha onlarca üssü var, bence Türkiye bunların tamamını kapatmalıdır. Aynı Kıbrıs Barış Harekâtı sonrasında olduğu gibi... O zaman ABD ancak 3 yıl dayanabilmişti biliyorsunuz. Nihayetinde Türkiye ile anlaşma yoluna gitmişti. Türkiye elbette ki buradaki kozunu kullanmalıdır. Eğer ABD bir adım atarsa, mütekabiliyet esasları içerisinde İncirlik başta olmak üzere Türkiye de buradaki tüm ABD üslerini kapatmalıdır.'' 

DOĞU PERİNÇEK: TÜRK ORDUSU, KANDİL'E BEYAZ BAYRAK ÇEKTİRECEKTİR!

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek; 

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Fırat’ın Doğusundaki askerî harekâtı daha başlamadan oradaki ABD işgalcilerinin belli bölgelerde geri çekilmekte olduğu bölgeden gelen haberler arasındadır. Resulayn’daki ABD üssü boşaltılmıştır. Bu, beklenen gelişmedir.

ABD emperyalizmi, kendisinin de itiraf ettiği üzere Batı Asya’da yenilmiştir ve SDG denen PKK güdümlü örgütün feryatlarından da anlaşılacağı üzere, piyonlarını satmış bulunuyor. Washington yönetimi, şu anda PKK, PYD, YPG’yi ortada bırakmış gözüküyor.

Bu başarı, Türkiye’nin ve özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kararlılığının sonucudur. 24 Temmuz 2015 günü başlayan Vatan Savaşımız şimdi kesin sonuç alacağımız bir döneme girmektedir.

Bu durumda Türkiye’nin Mehmetçikle oluşturduğu kararlılığın kesin sonuç alacağı koşullar oluşmuş bulunmaktadır. Kesin zaferin güvencesi, Türk Ordusunun kahramanlığı yanında Tayyip Erdoğan Hükümetinin izleyeceği doğru siyasettir. Bu siyasetin temel ilkelerini bizi başarıya götüren tecrübeler belirlemektedir:

Türkiyemizin toprak bütünlüğü ve güvenliği için yapılacak olan Barış Pınarı Harekâtı, Türk Ordusunun kahredici gücünün gündemde olduğunu gösteriyor. Vatan Partisi olarak, Vatan Savaşının kesin sonuç hedefli bu aşamasında bugüne kadar olduğu gibi üzerimize düşen her sorumluluğu yerine getirme kararındayız.

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin PKK Terör Örgütünü hendeklere gömme, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtlarında olduğu gibi, Barış Pınarı Harekâtı’nda da görevini zaferle tamamlayacağı konusunda güvenimiz tamdır. Türk Ordusu, Kandil’e beyaz bayrak çektirecektir! 

'TÜRKİYE, ABD VE İSRAİL PLANLARINI BOZGUNA UĞRATACAKTIR'

Türk milleti olarak yüreğimiz kahraman komutanlarımızla ve Mehmetçiğimizle birlikte çarpmaktadır.

FETÖ Gladyosunun temizlenmesiyle savaş yeteneği daha da güçlenen Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK/YPG/YPD/SDG terör örgütlerini temizleyerek ABD ve İsrail’in İkinci İsrail planlarını bozguna uğratacak, Türkiyemizin güvenliğinin ötesinde Batı Asya’da barış huzurun sağlanmasına tarihî katkıda bulunacaktır. 

FATİH ERBAKAN: MİLLİ DURUŞA UYGUN HER KARARIN YANINDAYIZ

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan;  

ABD Yönetimi’nin, daha önce Irak’ta da olduğu gibi, Ortadoğu’nun jeopolitiğini yeniden şekillendirmek, bölgedeki Müslüman ülkeleri bölüp-parçalamak için kendilerine bağlı şekilde terör örgütleri oluşturup organize etmesi ve bu terör grupları vasıtasıyla federe bölgeler oluşturma çabaları karşısında, Yeniden Refah Partisi olarak Türkiye’nin ve bölgemizdeki komşu ülkelerin toprak bütünlüğü ve güvenliğini öncelediğimizi  ifade etmek isteriz.

1974 Kıbrıs Barış Harekâtı nedeniyle Türkiye’ye ambargo koyan ABD’nin, bu ambargoya karşılık İncirlik Üssü'nün kapatılması ile en güzel cevabı aldığını burada bir kez daha hatırlatmakta fayda vardır. Taviz politikalarının yeni tavizlere yol açacağı bilinciyle Türkiye’nin güvenliğini tehdit eden unsurlara karşı tavizsiz bir tavır ortaya koymamız gerektiği inancıyla, iktidarın alacağı ülkemizin ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda ve “milli duruşa uygun” her türlü kararın yanında yer alacağımızı ifade etmek isteriz.

İNCİRLİK VE KÜRECİK ÜSSÜ'NÜ KAPATALIM 

Ayrıca sivri sineklerle uğraşmaktan kurtulmak istiyorsak, bataklığı kurutmamız gerektiği bilinciyle, yetkililerimizin bir an önce; bölgemizde bugün yaşadığımız sıkıntılarda fazlasıyla etkisi olan İncirlik Üssü’nü ve Malatya Kürecik Radar Üssü’nü kapatmalarını ve yine bataklığı kurutmaya yönelik çok önemli bir adım olarak D-8 Organizasyonu’nun kuruluş amaçlarına uygun şekilde çalışması için gerekenleri yapmalarını, ve bataklığın oluşmasının baş müsebbibi olan ABD Yönetimi ile ilişkilerimizi gözden geçirip yeniden yapılandırmasını bekliyoruz.

METİN FEYZİOĞLU: TRUMP'IN DÜNKÜ MESAJLARI SEÇİMLERE YÖNELİK 

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu; 

Soğuk savaş sonrası artık tek kutuplu dünya düzeni bitti; Rusya’nın, Çin’in ve ABD’nin etkin askeri, ekonomik ve siyasal dünya gücü olduğu yeni bir düzen geldi. Türkiye’nin jeopolitik, jeostratejik önemi bu düzende çok daha fazla arttı. Doğu Akdeniz’de KKTC ve Türkiye karaları arasındaki bölgede potansiyel çok zengin doğal gaz yataklarının varlığı ve Doğu Akdeniz'deki petrol taşımacılığındaki artış Türkiye ve Kıbrıs Adası’nı da önem açısında daha üst seviyelere taşıdı. 

Güneyimizde kurulmak istenen PKK koridoru doğrudan doğruya Doğu Akdeniz’deki ulaşım ve hidrokarbon yatakları ile ilgilidir. Türkiye’nin menfaatlerini ve kara ülkesini korumak adına S-400 satın almak zorunda kalması da bununla bağlantılıdır. Türkiye gerekli her türlü hazırlığı yapmıştır. Diplomatik açıdan doğru temaslarda bulunmuştur. Siyasi ve askerî açıdan kararlılığını ortaya koymuştur. En önemlisi Suriye’de strateji ve diplomasi değişikliğine gitmiştir. Eskiden bir tek ABD ile hareket etme zorunluluğunu yaşarken bugün Rusya ve Çin ile de üstün menfaatlerimizi korumak adına yakın ve hatta stratejik iş birliğine gidilmektedir. ABD’nin dünya polisliği, dünya jandarmalığı dönemi bitmiştir. Kuşkusuz mutlaka dikkate alınması gereken bir devlettir ve halen daha müttefikimizdir. Türkiye’ye yönelik tehditlerini hayata geçirme ihtimalini ben görmüyorum. Burada önemli olan ABD askerlerinin ve PKK unsurlarının çekilmeye başlamasıdır. Trump’ın dünkü tweetleri çok muhtemeldir ki iç politikaya yönelik, yaklaşan seçimin etkisiyle atılmıştır. Önemli olan askeri çekilmenin yapılıyor olmasıdır. Ve bunu Türkiye sağlamıştır. 

'ABD'NİN MENFAATLERİNİ KORUMAK ADINA YAPILMAMAKTADIR'

Bundan sonraki aşamada tıpkı Rusya’nın da katalizör olmasıyla Türkiye nasıl dün ve bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığındaki heyetle Sırbistan’da baş tacı edildiyse yine Rusya’nın desteğiyle Suriye ve İran’la da bölgede kalıcı barışı sağlamak için önemli adımları kanaatimce atmaya devam edecektir. Adım adım süreç Türkiye’nin Suriye’yle ağırlıklı olarak Türkiye’nin belirlediği şartlar çerçevesinde ilişki kurmasına yönelik evrileceğini tahmin ediyorum. Türkiye Esed’in kendi halkına zulüm yapmasını önleyecek tedbirleri alarak ve kontrol ederek Esed’in ülkesinde toprak bütünlüğünün tesisini sağlayacaktır. Sonuçta üçüncü devletlerin hepsi bölgeden bir gün ayrılacaktır. Biz baş başa kalacağız. Suriye olanlardan ders almış bir şekilde biz de yumuşak gücümüzle çok daha etkili olabileceğimizi bilerek bu bölgedeki devletleri barıştırma ve güvenli ortamı hazırlama imkanını yaratacağız.

Şuna katılmıyorum: ABD DEAŞ’la savaşı Türkiye’ye ihale etti, Türkiye ABD yerine savaşacak cümlesine katılmıyorum. Güney sınırımız da Türkiye’nin yaptığı ve yapacağı tüm askeri harekatlar ABD’nin menfaatlerini korumak adına yapılmayacaktır, yapılmamaktadır. Türk vatanının korunması için, zorunlu olduğundan ordumuz sınır ötesinde fedakârca ve çok stratejik bir planlama çerçevesinde harekatlarını sürdürmektedir. 

'KİM NE DERSE DESİN AKLA ZARARDIR'

Türkiye’nin dış politikası doğru biz çizgiye oturmuştur. Kararlılıkla da sürdürülmektedir. Ne tweet atıldığından ziyade ne yapıldığına biz konsantre olalım. ABD’nin Türkiye’den vazgeçip Suriye’nin kuzeyindeki bir avuç PKK’lıyı müttefik olarak kabul etmesi kim ne derse desin akla zarardır. ABD bunu yaparsa, 'büyük devletim' diyemez. Bence bu dönemde ABD’de kimin ne dediğini not etmek gerekir. Örneğin, seçilseydi ABD başkanı olacak önceki Dışişleri Bakanı Hillary Clinton keskin bir şekilde YPG'yi müttefik görüp Türkiye'yi adeta düşman ilan etmiştir. Bunları Türkiye eminim not ediyordur. Unutmamak gerekir.  

YORUMLAR 37
  • Hale 4 yıl önce Şikayet Et
    Büyük Türkiye. Erdoğanı destekliyoruz
    Cevapla
  • Sabri Özdemir 4 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten vatan söz konusu olunca devletin tepesindeki şahısların siyasi ve diğer görüşlerini bir kenara koyup birlik sağlayıp, katılım yapıp önce vatan deyip bir araya gelmek kadar gurur verici başka bir şey varmıdır acaba?
    Cevapla
  • okan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya chp ya hdp???
    Cevapla
  • Mtn 4 yıl önce Şikayet Et
    Kemal karabutu(kilictaroglu) anladık, KARANLIKMOLLA ortalıkta yok. Nerede bu zat yav
    Cevapla
  • mecnun 4 yıl önce Şikayet Et
    burda bulamazsın yanlış yolda hakikat bulunmaz
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Hangi cilgin bana zincir vuracakmis sasarim kükremis sel gibiyim bendimi cigner asarim yirtarim daglari enginlere sigmaz tasarim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi